Σε «καραντίνα» επτά ημερών τα βιβλία στην Φλωρεντία

Σε «καραντίνα» επτά ημερών τα βιβλία στην Φλωρεντία Facebook Twitter
EPA
0

Σε ειδικούς χώρους φυλάσσονται τα βιβλία και τα υλικά που χρησιμοποίησαν οι επισκέπτες της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Φλωρεντίας, η οποία παρέμεινε κλειστή επί δύο μήνες.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Φλωρεντίας, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες πολιτισμού της Ιταλίας καθώς εκεί φυλάσσεται ο,τιδήποτε εκδίδεται στη χώρα, επαναλειτουργεί και τα μέλη της σπεύδουν να επιστρέψουν τα βιβλία που είχαν δανειστεί πριν την καραντίνα.

Η απολύμανση των βιβλίων όμως δεν είναι εύκολη, καθώς το χαρτί είναι ευαίσθητο υλικό και δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με απορρυπαντικά. «Όλα τα υλικά και οι τόμοι που έχουν χρησιμοποιηθεί από επισκέπτες, αποθηκεύονται σε ειδικούς χώρους, όπως αυτός εδώ, για λόγους ασφαλείας, και χωρίζονται σε κουτιά ανάλογα με την ημερομηνία επιστροφής. Παραμένουν στα κουτιά για 7 μέρες», εξηγεί στο Euronews η αναπληρώτρια διευθύντρια Άνα Λουκαρέλι.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που η βιβλιοθήκη έμεινε κλειστή για τόσο μεγάλο διάστημα. Δεν χρειάστηκε αυτό ούτε κατά την καταστροφική υπερχείλιση του ποταμού Άρνου.

«Πίσω απ' αυτή την πόρτα, το αναγνωστήριο παραμένει κλειστό. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1966 με τις μεγάλες πλημμύρες. Τότε είχε χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση βιβλίων που διασώθηκαν από το νερό και τη λάσπη», μεταδίδει το Euronews. 

«Το 1966, η τραγωδία εξελίχθηκε σε μια μεγάλη ευκαιρία. Για πρώτη φορά πολλοί άνθρωποι, όχι μόνο Ιταλοί αλλά και ξένοι, και πολλοί νέοι άνθρωποι, για πρώτη φορά άφησαν τα σπίτια τους και ταξίδεψαν μεγάλες αποστάσεις για να έρθουν εδώ και να διασώσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά», λέει η Άνα Λουκαρέλι.

Με πληροφορίες από Euronews

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ