Σε δημοπρασία για πρώτη φορά έγγραφα και επιστολές του πρώτου υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ

Σε δημοπρασία για πρώτη φορά έγγραφα και επιστολές του πρώτου υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Αρχείο με έγγραφα του Αλεξάντερ Χάμιλτον, του πρώτου υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, θα δημοπραττήσει τον Ιανουάριο ο οίκος Sotheby's της Νέας Υόρκης.

Η δημοπρασία «Αλεξάντερ Χάμιλτον: Ένα σημαντικό αρχείο από επιστολές και χειρόγραφα» περιλαμβάνει τα πάντα, από τα προσχέδια ομιλιών του Τζορτζ Ουάσινγκτον έως τις ερωτικές επιστολές μεταξύ του Χάμιλτον και της συζύγου του Ελίζα Σούλερ και είναι η πρώτη του είδους, με ντοκουμέντα που διαφυλάχθηκαν από τους απογόνους του Χάμιλτον εδώ και αιώνες.

«Είναι άκρως ασυνήθιστο, αλλά πολύ ευχάριστο, όταν η δημοφιλής αμερικανική κουλτούρα ενημερώνεται τόσο άμεσα από το ιστορικό μας παρελθόν» δήλωσε ο ειδικός του οίκου Sotheb's, Σέλμπι Κίφερ.

Σε δημοπρασία για πρώτη φορά έγγραφα και επιστολές του πρώτου υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Facebook Twitter


Εμπειρογνώμονες του οίκου δημοπρασιών κατηγοριοποιούν το αρχείο, ωστόσο περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, ενόψει της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου.


Ο Αλεξάντερ Χάμιλτον (1755 ή 1757-1804) υπήρξε ορφανός μετανάστης από τις Δυτικές Ινδίες της Καραϊβικής που κατάφερε, αναρριχήθηκε και εντάχθηκε στην υψηλή κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ήταν στενός συνεργάτης του προέδρου Τζωρτζ Ουάσιγκτον, ο πρώτος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ (1789 - 95) και ηγετική φυσιογνωμία του κόμματος των Φεντεραλιστών, που αγωνίστηκε για την ανάδειξη της χώρας του σε συγκροτημένο κράτος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ