Τη στήριξή της στους καλλιτέχνες που αντιδρούν στην έλλειψη μέτρων από πλευράς κυβέρνησης για τον κλάδο τους, εξέφρασε με μήνυμά της στο Instagram η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

 

H τραγουδοποιός, που πριν λίγες μέρες έδωσε συναυλία πάνω σε φορτηγό στο κέντρο της Αθήνας περνώντας και από το Μέγαρο Μαξίμου, στέλνει ένα μήνυμα για τον Πολιτισμό την εποχή μετά τον κορωνοϊό δηλώνοντας έμπρακτα τη στήριξή της στους συναδέλφους της που με αναρτήσεις και βίντεο ενώνουν τις φωνές τους για να δηλώσουν πως οι καλλιτέχνες είναι και αυτοί εργαζόμενοι και αξίζουν ίδια δικαιώματα με όλους.

 

«Καλή Πρωτομαγιά σε όλο το κόσμο. Ο Πολιτισμός και οι Τέχνες του είναι η ανάσα της ζωής , και η ανάσα είναι η τέχνη της καρδιάς. Δεν πρέπει να σταματήσει να χτυπά» αναφέρει η Α. Πρωτοψάλτη.

 

«Η "επόμενη μέρα"πρέπει να στηρίξει το τεράστιο ζωοφόρο ποτάμι της Τέχνης και του Πολιτισμού. Η επόμενη μέρα πρέπει να δώσει ελπίδα, αισιοδοξία και λύσεις σε όλους τους εργαζόμενους, μουσικούς, τεχνικούς, καλλιτέχνες , ηθοποιούς, παραγωγούς θεαμάτων και όσων επαγγελμάτων συνδέονται μεταξύ τους...

 

Πρέπει το κράτος να στηρίξει όλους τους πολύτιμους συναδέλφους μας που ασχολούνται με τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

 

Έχουμε "δυνατές φωνές", είμαστε πολλοί και θα το διεκδικήσουμε, γιατί έχει πολύ μεγάλη αξία στη ζωή να διεκδικείς, όχι μόνο για σένα αλλά και για το διπλανό σου!

 

Οι Τέχνες και ο Πολιτισμός δεν μπορούν να πεθάνουν, είναι γενναίοι συνοδοιπόροι του ανθρώπου!

 

"Ερμηνεύω"σημαίνει μοιράζομαι συναισθήματα, "Ερμηνεύω" σημαίνει προσπαθώ - κατανοώ- συμπάσχω - προσπαθώ για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Και όπως λέει ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος "δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ' τον κόσμο , εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο".»

 

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί καλλιτέχνες διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη μέτρων για τον Πολιτισμό και αντέδρασαν με «μαύρες» αναρτήσεις στο Facebook.

 

Τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook και ο Φοίβος Δεληβοριάς γράφοντας μεταξύ άλλων «ότι αυτή η ξαφνική καταστροφή δεν συνοδεύεται από κανένα -αλλά κανένα!- μέτρο στήριξής μας από την κυβέρνηση»

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Καλή Πρωτομαγιά σε όλο το κόσμο. Ο Πολιτισμός και οι Τέχνες του είναι η ανάσα της ζωής , και η ανάσα είναι η τέχνη της καρδιάς. Δεν πρέπει να σταματήσει να χτυπά. Η “επόμενη μέρα” πρέπει να στηρίξει το τεράστιο ζωοφόρο ποτάμι της Τέχνης και του Πολιτισμού. Η επόμενη μέρα πρέπει να δώσει ελπίδα ,αισιοδοξία και λύσεις σε όλους τους εργαζόμενους , μουσικούς, τεχνικούς, καλλιτέχνες , ηθοποιούς, παραγωγούς θεαμάτων και όσων επαγγελμάτων συνδέονται μεταξύ τους…. Πρέπει το κράτος να στηρίξει όλους τους πολύτιμους συναδέλφους μας που ασχολούνται με τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Έχουμε “δυνατές φωνές” , είμαστε πολλοί και θα το διεκδικήσουμε, γιατί έχει πολύ μεγάλη αξία στη ζωή να διεκδικείς ,όχι μόνο για σένα αλλά και για το διπλανό σου! Οι Τέχνες και ο Πολιτισμός δεν μπορούν να πεθάνουν, είναι γενναίοι συνοδοιπόροι του ανθρώπου! “Ερμηνεύω”σημαίνει μοιράζομαι συναισθήματα, “Ερμηνεύω” σημαίνει προσπαθώ - κατανοώ- συμπάσχω - προσπαθώ για ένα καλύτερο μέλλον. Και όπως λέει ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος “δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο , εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο”.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alkistis Protopsalti -Greece (@alkistisprotopsalti) στις