O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter

O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση

0

Αντί εισαγωγής, ένα κείμενο που έγραψε ο φωτογράφος Allen Ying με το οποίο εξηγεί τις διαφορές ανάμεσα στα δυο διαφορετικά είδη φωτογραφιών που συνοδεύουν την συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο LIFO.gr

Είναι σημαντικό για εμένα να εξηγήσω ότι εκτιμώ την skateboard φωτογραφία με διαφορετικό τρόπο από τις άλλες φωτογραφίες που βγάζω. Η skateboard φωτογραφία είναι μοναδική και την χαρακτηρίζουν λεπτές αποχρώσεις οι οποίες την διαφοροποιούν από τα άλλα είδη φωτογραφίας . Είναι πάρα πολύ δύσκολο και σπάνιο να «ευθυγραμμιστούν όλα τα αστέρια» για να συμβεί μια σπουδαία σκηνή skateboarding και ταυτόχρονα να είσαι ικανός να βγάλεις μια καλή φωτογραφία, μέσα από την οποία θα καταφέρνεις να επικοινωνήσεις με την μαγεία αυτού που συμβαίνει την δεδομένη στιγμή. Υπάρχουν αμέτρητες λήψεις όπου τα παραπάνω δεν συμβαίνουν την ίδια χρονική στιγμή, και τότε σε μια στιγμή γίνεται αυτό που θες. Αισθάνομαι ότι η skateboard φωτογραφία κατέχει πολύ περισσότερη βαρύτητα και σημασία για τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό των skateboarders. Για εμένα, οι φωτογραφίες είναι μέρος μιας απίθανης ιστορίας και κίνηση, μεταφέρουν μηνύματα στις νεώτερες γενιές σχετικά με την διεύρυνση των ορίων, την αμφισβήτηση των αρχών, την καταπολέμηση της mainstream κουλτούρας.

O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
Είναι πάρα πολύ δύσκολο και σπάνιο να «ευθυγραμμιστούν όλα τα αστέρια» για να συμβεί μια σπουδαία σκηνή skateboarding και ταυτόχρονα να είσαι ικανός να βγάλεις μια καλή φωτογραφία...

Οι φωτογραφίες αυτές δεν έχουν την πρόθεση να αποτυπώσουν ολόκληρη την ιστορία των περιπετειών μας. Το γυμνό είναι μέρος της ελευθέριας που κάποια στιγμή εκφράζουμε και αυτό συνέβη στις αγαπημένες-μεμονωμένες φωτογραφίες που έβγαλα από τις πρόσφατες αποδράσεις μας.

Σχετικά με τις φωτογραφίες των φίλων μου, περνάμε απίθανα δραπετεύοντας από τις έντονες δραστηριότητες που έχουμε στην πόλη. Απλά τραβώντας φωτογραφίες εδώ και εκεί, υπάρχει εύκολα μια στοίβα από αστείες φωτογραφίες, και θα μπορούσες να βγάλεις τόνους από αυτές εάν απλά καθίσεις στην άκρη και τραβάς φωτογραφίες.

Αυτό που κάνει αυτές τις φωτογραφίες ιδιαίτερες σε εμένα είναι το πόσο αξιόλογοι είναι αυτοί οι φίλοι, και οι εμπειρίες τις οποίες έχουμε σε αυτές τις εξερευνήσεις που κάνουμε μαζί.

Καθένας από αυτούς είναι τόσο μοναδικός και ταλαντούχος, με μια πληθώρα δραστηριοτήτων στην πόλη, ενώ είναι επίσης πρόθυμοι να εξερευνήσουν σαν τις μαϊμούδες την φύση, ελεύθεροι και παράξενοι την ίδια στιγμή. Δεν είμαστε οι μόνοι εκεί έξω που κάνουμε όλα αυτά που περιέγραψα παραπάνω, όμως το να βρεις φίλους που να θέλουν αυτό το είδος της εξερεύνησης είναι σπάνιο. Δεν είναι πολύς καιρός που όλα αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν ήταν κομμάτι της ζωής μου, έτσι ελπίζω να εμπνεύσουν και άλλους όταν τις δουν να μπουν σε αυτού του είδους τις περιπέτειες. Οι φωτογραφίες αυτές δεν έχουν την πρόθεση να αποτυπώσουν ολόκληρη την ιστορία των περιπετειών μας. Το γυμνό είναι μέρος της ελευθέριας που κάποια στιγμή εκφράζουμε και αυτό συνέβη στις αγαπημένες-μεμονωμένες φωτογραφίες που έβγαλα από τις πρόσφατες αποδράσεις μας.

O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter

— Πες μας λίγα πράγματα σχετικά με την ιδέα που υπήρχε πίσω από την δημιουργία του 43 magazine

Η ιδέα πίσω από το 43 ήταν το skateboarding να αποκτήσει ένα περιοδικό που του αξίζει, αυτό θα το βοηθούσε να οδηγηθεί στην σωστή κατεύθυνση. Το skateboarding είναι μια όμορφη και μαγική δύναμη. Μπορεί να έχει ένα βαθύ αντίκτυπο στην ζωή κάποιου, όμως μεγάλωσε και μετατράπηκε σε αυτό το τρελό –εμπορικό πράγμα το οποίο είναι αρκετά μακριά από το πόσο απίθανο είναι και από το πως επηρεάζει τους ανθρώπους στην αρχή της εφηβείας τους, τα χρόνια που γίνεται η διάπλαση της προσωπικότητας τους. Πέρα από την αισθητική , υπάρχουν πολλαπλά στρώματα ιδεών στα οποία το 43 έχει σταθεί και θα μπορούσε να μας πάρει αρκετά ώστε να τα επεξεργαστεί κάποιος και να τα εξηγήσει όλα. Το κλειδί των ιδεών βρίσκεται στην δήλωση της αποστολής μας, στις σελίδες μας στο website , τα υπόλοιπα ευχόμαστε να καταφέρουν να τα αποκωδικοποιήσουν οι άνθρωποι όταν δουν το περιοδικό.

— Πότε ένα περιοδικό για το skate είναι καλό περιοδικό;

Όταν έχει καλή και λογική φωτογραφία, γράψιμο, σχεδιασμό, θεωρία και σκοπό ύπαρξης

— Το 43 είναι ένα ανεξάρτητο-δωρεάν περιοδικό για το skate. Πόσο εύκολο είναι να επιβιώσει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς;

Δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις κόντρα σε αυτό που κάνει σήμερα το skateboarding, για παράδειγμα δεν δεχόμαστε συνεργασίες με Nike, Converse, Adidas και Levis για να διαφημίσουμε τα προγράμματα που κάνουν για το skateboard όταν οι υπόλοιποι φαίνεται να δέχονται τα λεφτά τους με αντάλλαγμα την αξιοπιστία που κερδίζουν όταν συμπεριλάβουν στις διαφημίσεις τους το skateboarding.

O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter

— Πες μας κάποια πράγματα για την ομάδα που βγάζει το 43 magazine. Τι είδους άνθρωποι υπάρχουν στην ομάδα; Είστε όλοι skaters;

Εκτός από τις συνεργασίες μας με φωτογράφους και συντάκτες , έχουμε ένα μεγάλο crew εθελοντών. O Cole Giordano είναι ο managing editor και κάποιοι άνθρωποι βοηθούν στο scanning ή δίνουν συμβουλές σχετικά με τον σχεδιασμό. Νομίζω ότι η μόνη από την ομάδα που δεν είναι skater είναι η copy editor, Christina Cheung.

— Ποια είναι η πιο ζωηρή ανάμνηση που έχεις από την παιδική σου ηλικία σχετικά με το skateboarding;

Έχω αρκετές. Τελευταία αυτή που μου έχει κολλήσει είναι το να κάνω skate στο κέντρο του Μανχάταν την νύχτα όταν ήμουν 15 ή 16. Μεγαλώνοντας σε μια απόσταση 45 λεπτών βόρεια του Μανχάταν, σε μια μικρότερη πόλη, μονόχρωμη και απλή, ήταν τόσο μοναδικά το να τσουλάς περιτριγυρισμένος από τα τεράστια κτίρια λίγο πριν πέσει η νύχτα.

— Κάνε ένα top5 από τους αγαπημένους σου skateboarder και ένα σύντομο σχόλιο για τον καθένα

Δεν μου αρέσουν οι λίστες, είναι δύσκολο να έχεις αγαπημένους ανθρώπους, όταν σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τόσοι πολλοί

O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
Δεν είναι εύκολο να πηγαίνεις κόντρα σε αυτό που κάνει σήμερα το skateboarding, για παράδειγμα δεν δεχόμαστε συνεργασίες με Nike, Converse, Adidas και Levis για να διαφημίσουμε τα προγράμματα που κάνουν για το skateboard όταν οι υπόλοιποι φαίνεται να δέχονται τα λεφτά τους με αντάλλαγμα την αξιοπιστία που κερδίζουν όταν συμπεριλάβουν στις διαφημίσεις τους το skateboarding...

— Πες μας για το αγαπημένο σου spot για skateboarding στην Νέα Υόρκη.

Ένα από τα αγαπημένα μου ήταν το πάρκο της πλατείας Tompkins, ένα flat μέρος για συνάντηση, skate και άραγμα, δημόσιο spot.

— Ποιο κατά την γνώμη σου είναι το πιο δύσκολο trick στο skateboard και γιατί;

Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η ερώτηση είναι γραμμένη από κάποιον που δεν κάνει skateboard. (σ.σ Ακριβώς!)

— Πες μου για την φιλία σου με τον Bryan Derballa.

Συναντηθήκαμε το 2000 στο San Francisco. Ήμουν 17 και πήγα να μείνω για 2 εβδομάδες με κάποιους μεγαλύτερους από το μέρος που μεγάλωσα, για να κάνω skate και να τσεκάρω το vibe της πόλης. Αυτός θυμάται περισσότερες λεπτομέρειες από ότι εγώ, όμως θυμάμαι να τον συναντώ και να πηγαίνουμε στα spots παρέα προσπαθώντας να τραβήξουμε φωτογραφίες- προσπαθούσα να γίνω αυτοδίδακτος φωτογράφος skateboard. Κάναμε skate μερικές μέρες και μέναμε στο δωμάτιο του στην φοιτητική εστία στο Berkeley. Είχαμε μια σύντομη συνάντηση στο San Francisco στα μέσα των 00’s. Μετακόμισε στην Νέα Υόρκη μερικά χρόνια αργότερα, όμως δεν βγαίναμε αρκετά μαζί, εγώ τραβούσα περισσότερο skate φωτογραφίες και εκείνος σκεφτόταν να ακολουθήσει την επαγγελματική φωτογραφία. Πριν μερικά χρόνια επανασυνδεθήκαμε μέσω κοινών φίλων που είχαν σχέση με το skate και το κολύμπι στην φύση.

— Σκέψου τον εαυτό σου ως ταξιδιώτη μέσα στον χρόνο που συναντά τον δεκαεξάχρονο εαυτό σου. Τι θα του έλεγες;

Μου αρέσουν πραγματικά όλες αυτές οι ταινίες και οι σειρές που έχουν να κάνουν με ταξίδια στον χρόνο, όπως το επεισόδιο των Simpsons για το Halloween, όπου ο Homer έχει μια τοστιέρα η οποία είναι μηχανή του χρόνου, κατά λάθος πηγαίνει στην Εποχή των Δεινοσαύρων και πατάει κάποιον από αυτούς κατά λάθος, και αυτό ήταν, όμως αλλάζει το μέλλον του έντονα. Έτσι, δεν θα του έλεγα το παραμικρό, αυτό θα μπορούσε να διαλύσει τα πάντα.

O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
Μια φωτογραφία από την παραλία και το καλοκαίρι. Είναι μια περίεργη σύνθεση για εμένα, όμως αγαπώ την παραλία, τους φίλους μου και αυτό που κάνουν

— Θα ήθελα την πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς... (σ. σ Του δίνω μια λίστα από λέξεις και αντί για αυτό δίνει την παρακάτω απάντηση. Μάλλον καλύτερα):

Δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα, έτσι θα έλεγα ότι μου αρέσει να πίνω και να κολυμπώ στο νερό, ακόμα και αν μεγάλο ποσοστό του νερού στον κόσμο είναι γεμάτο από αφύσικα σκατά όπως υπολείμματα φαρμάκων και μόλυνση από τα πλαστικά.

Βλέπω και βιώνω νέα μέρη, όμως φαίνεται ότι έχω πολλές φιλοδοξίες και στόχους με την δουλειά και την ζωή στην Νέα Υόρκη και μου αρέσει να ξοδεύω λεφτά και χρόνο και σε αυτές τις αηδίες τα αεροπορικά ταξίδια, όπου τα παρατάω όλα αυτά πολλές φορές. Υπάρχει τέτοιο μεγαλείο στην Νέα Υόρκη, από την κουλτούρα μέχρι το πολιτισμό της στα δάση, τις λίμνες, τα ποτάμια, φύση, παραλίες και βουνά, είναι πόλη προσβάσιμη με το αυτοκίνητο, με όλους αυτούς τους υπέροχους φίλους και την οικογένεια μου. Δεν δίνω σημασία στους πολιτικούς όμως τώρα τελευταία ενδιαφέρομαι για τον Bernie Sanders. Ελπίζω να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

— Έχεις ποτέ βρεθεί στην Ελλάδα; Έχεις συναντήσει κάποιον Έλληνα skateboarder

Όχι.

— Θα μπορούσες να μας στείλεις μια φωτογραφία σου με κάτι που αγαπάς;

O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
Για εμένα, οι φωτογραφίες είναι μέρος μιας απίθανης ιστορίας και κίνηση, μεταφέρουν μηνύματα στις νεώτερες γενιές σχετικά με την διεύρυνση των ορίων, την αμφισβήτηση των αρχών, την καταπολέμηση της mainstream κουλτούρας...
O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
O Allen Ying λατρεύει το skateboard στις πόλεις και τις περιπέτειες στην φύση Facebook Twitter
Το γυμνό είναι μέρος της ελευθέριας που κάποια στιγμή εκφράζουμε και αυτό συνέβη στις αγαπημένες-μεμονωμένες φωτογραφίες που έβγαλα από τις πρόσφατες αποδράσεις μας...

Όλες οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν απο τον Allen Ying στο LIFO.gr. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση τους

________________

Περισσότερα για τον Allen Ying στο site του.

Στο 43 magazine μπορείτε να διαβάσετε εκτός των άλλων μια συνέντευξη με τους δημιουργούς του ευρωπαικού skateboard περιοδικού Free. Το blog του Allen Ying στο LoveBryan.com είναι εδώ.

Φωτογραφία
0

Βαγγέλης Μακρής

Ξεκίνησε να γράφει στο LIFO.gr από τους πρώτους του μήνες, με το ψευδώνυμο Vam33
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογραφική γλώσσα της Erieta Attali για το εφήμερο των τοπίων

ADM 2024: New Vision / Η φωτογραφική γλώσσα της Erieta Attali για το εφήμερο των τοπίων

Έχει αφιερώσει πάνω από δύο δεκαετίες στην εξερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και το τοπίο και το πρωτοποριακό καλλιτεχνικό της έργο έχει χαράξει μια νέα πορεία στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.
ERIETA ATTALI
Photography - A Queer History

Φωτογραφία / Η queer πλευρά της φωτογραφίας σε μια μνημειακή φωτογραφική έκδοση

Δύο Βρετανοί ιστορικοί τέχνης επιμελήθηκαν το «Photography – A Queer History», μια πολυεπίπεδη συλλογή αφιερωμένη στη φωτογραφία που προκαλεί τις κατεστημένες αντιλήψεις για τη σεξουαλικότητα, την ταυτότητα και την έκφραση φύλου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στάνλεϊ Στέλαρ: Ο φωτογράφος της γκέι γενιάς που αποδεκατίστηκε από το AIDS

Φωτογραφία / Στάνλεϊ Στέλαρ: Ο φωτογράφος της γκέι γενιάς που αποδεκατίστηκε από το AIDS

Τα «πειρατικά» του πορτρέτα, τα στιγμιότυπα τεμπέλικης ανεμελιάς στις ετοιμόρροπες προβλήτες του West Side αποτελούν μαρτυρία μιας εποχής και μιας κοινότητας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τις ελληνικές επινοήσεις που λύνουν καθημερινά προβλήματα

Φωτογραφία / Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στις λαϊκές ευρεσιτεχνίες

Μια πρωτότυπη συλλογή DIY κατασκευών από «ανώνυμους» designers, από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες, «πατέντες» με τις οποίες συνυπάρχουμε εδώ και χρόνια χωρίς απαραίτητα να το συνειδητοποιούμε.
M. HULOT
Ο κόσμος μας μέσα απο τα βραβεία του World Press Photo 2024

Φωτογραφία / Ο κόσμος μας μέσα από 28 βραβευμένες φωτογραφίες του World Press Photo 2024

Αντιπροσωπεύοντας τις πιο προβεβλημένες αλλά και παραγνωρισμένες ιστορίες, τα βραβευμένα έργα στρέφουν το βλέμμα σε μερικά από τα πιο σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα.
THE LIFO TEAM
Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Φωτογραφία / Μπερτ Χάρντι: Μια έκθεση για έναν σπουδαίο, λησμονημένο φωτορεπόρτερ

Χάρη στην αυτοπεποίθηση και το θάρρος του, δημιούργησε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εικόνες πολέμου του 20ού αιώνα αλλά και σουρεαλιστικές, πνευματώδεις φωτογραφίες δρόμου. Είναι περισσότερο γνωστός για τη ζεστή και ανθρώπινη αποτύπωση της καθημερινής Βρετανίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ