Χαρά και λύπη στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter
Ένα αγόρι και το βουνό Sugarloaf. Η θέα από την Morro dos Prazeres, μία φαβέλα στα βόρεια του Ρίο. Φωτογραφία: Elisângela Leite/Horniman Museum

Χαρά και λύπη στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο

0

Χαρά και λύπη στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter
Η γιορτή του Αγίου Ιωάννη στη Maré.Φωτογραφία: AF Rodrigues/Horniman Museum

Η έκθεση Favela: joy and pain in the city, παρουσιάζει την οπτική τριών νέων φωτογράφων της Βραζιλίας για τη ζωή στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι Bira, Elisângela και Adriano μεγάλωσαν στη φαβέλα Maré, μία περιοχή που μαστίζεται καθημερινά από τη βία, τόσο ώστε το 2014 στα πλαίσια του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε καταληφθεί από στρατό για να αποφευχθούν εντάσεις και επεισόδια. Μέσα από τις φωτογραφίες τους, οι νεαροί Βραζιλιάνοι παρουσιάζουν την πολυπλοκότητα της καθημερινής ζωής στις πολυπληθέστατες φαβέλες: τη χαρά των παιδιών που παίζουν ποδόσφαιρο και κάνουν σκέιτ μπορντ, τους ερμηνευτές του καρναβάλιού, ανθρώπους να τραγουδούν και να χορεύουν τον ύμνο του Ρίο το Cidade Maravilhosa όπως επίσης τη φτώχεια, την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων και τις συμμορίες ναρκωτικών. Οπως λέει ο Tim Corum ο υπεύθυνος της έκθεσης στο Horniman Museum: "Αυτές οι φωτογραφίες προσφέρουν μια συναρπαστική εικόνα για τη ζωή των ανθρώπων που ζουν στις φαβέλες του Ρίο, καθώς η καλύτερη καταγραφή της ζωής μιας πόλης γίνεται από εκείνους που τη γνωρίζουν καλύτερα."

Χαρά και λύπη στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter
Ημέρα αναψυχής στην Avenida στη Μπραζίλια.Φωτογραφία: Elisângela Leite/Horniman Museum

Χαρά και λύπη στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter
Βροχή και παιχνίδι στη Maré.Φωτογραφία: AF Rodrigues/Horniman Museum

Χαρά και λύπη στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter
Η στρατιωτική αστυνομία καταλαμβάνει την Cajú, μία φαβέλα στην περιοχή Docklands του Ρίο. Φωτογραφία: AF Rodrigues/Horniman Museum

Χαρά και λύπη στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter
Πανοραμική άποψη της φαβέλας Alemão από τελεφερίκ.Φωτογραφία: AF Rodrigues/Horniman Museum

Χαρά και λύπη στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter
Παιδιά παίζουν με χαρταετό στην Nova Holanda, στη φαβέλα Maré.Φωτογραφία: Bira Carvalho/Horniman Museum

Χαρά και λύπη στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter
Κάνοντας μπάνιο στη πισίνα μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα στη Nova Holanda, στη Maré.Φωτογραφία: Elisângela Leite/Horniman Museum

Χαρά και λύπη στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο Facebook Twitter
Διακοσμημένος δρόμος στο Morro das Palmeiras στο συγκρότημα Alemão.Φωτογραφία: Elisângela Leite/Horniman Museum

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναίκες φωτογράφοι αποτυπώνουν την ισλαμική πραγματικότητα

Φωτογραφία / Γυναίκες φωτογράφοι αποτυπώνουν την ισλαμική πραγματικότητα

Μια νέα έκθεση στο Μουσείο Τέχνης του Λος Άντζελες παρουσιάζει έργα γυναικών που σχολιάζουν τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές οι οποίες διαμορφώνουν τη ζωή τους σε μερικές από τις πιο περιοριστικές κοινωνίες του κόσμου.
THE LIFO TEAM
Erieta Attali

Φωτογραφία / Ένας φωτογραφικός διάλογος της Erieta Attali με την αρχιτεκτονική του Kengo Kuma

Η νέα φωτογραφική έκθεση «Woodscapes» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο εστιάζει στην ισχυρή σύνδεση της Ελληνοϊσραηλινής φωτογράφου με το έργο του διάσημου Ιάπωνα αρχιτέκτονα.
THE LIFO TEAM
«Εκεί που η αγάπη είναι παράνομη»

Φωτογραφία / «Εκεί που η αγάπη είναι παράνομη»

Είκοσι ξεχωριστά φωτογραφικά πορτρέτα που αποτυπώνουν συγκλονιστικές μαρτυρίες βίας και μισαλλοδοξίας περιλαμβάνει η έκθεση «Where Love Is Illegal – Exhibition in a box» που θα παρουσιάζεται όλο τον Ιούνιο στο Positive Hub στο πλαίσιο του μήνα ΛΟΑΤΚΙ+ Υπερηφάνειας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ