Πέθανε σήμερα το βράδυ στο νοσοκομείο της Κω, σε ηλικία 95 χρονών η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός της παραδοσιακής και δημοτικής μουσικής Άννα Σαρρή - Καραμπεσίνη.

 

Η Άννα Σαρρή - Καραμπεσίνη, μία από τις πιο γνωστές φωνές του Αιγαίου, γεννήθηκε στην Αντιμάχεια της Κω και από μικρή ηλικία φάνηκε το ταλέντο της στο τραγούδι, καθώς οι γονείς της ασχολούνταν με τη μουσική.

 

Μαζί με την αδερφή της Έφη Σαρρή, τραγούδησαν για πολλά χρόνια παραδοσιακά τραγούδια και συνέβαλαν σημαντικά στην ανάδειξη της μουσικής παράδοσης της Κω και των Δωδεκανήσων.

 

Πέθανε η τραγουδίστρια Άννα Σαρρή - Καραμπεσίνη

 

Στην Αθήνα στις αρχές του '50 η συνάντησή της με τον Σίμωνα Καρά ήταν καθοριστική για την μετέπειτα καλλιτεχνική πορεία της.

 

Η Άννα Σαρρή - Καραμπεσίνη με την συνοδεία της αδελφής της Έφης, ηχογράφησαν 23 δίσκους των 33 στροφών. Επίσης πήραν μέρος σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και σε προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

 

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της Άννας Καραμπεσίνη σε εκδηλώσεις για τους Έλληνες της ομογένειας σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία.

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ