Μία από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, ο Ιρλανδός του Μάρτιν Σκορσέζε, κάνει πανελλήνια πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου. 

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, σε συνεργασία με την εταιρεία Odeon, το Netflix και το cinemagazine.gr, θέλοντας να ευχαριστήσει το κοινό του για την ενθουσιώδη ανταπόκριση στην επετειακή 25η διοργάνωση του Σεπτεμβρίου, θα προβάλει τον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορσέζε. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης συγκεντρώνει τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι και Χάρβεϊ Καϊτέλ σε μια επικών διαστάσεων γκανγκστερική ταινία, ένα κινηματογραφικό είδος που ο Σκορσέζε έχει σφραγίσει με τη μαεστρία του καθ' όλη τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του και το οποίο έχει ήδη χαρίσει στον δημιουργό μερικές από τις πιο πανηγυρικές κριτικές που έλαβε ποτέ. 

 

Λίγα λόγια για την ταινία

 

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Αλ Πατσίνο και ο Τζο Πέσι πρωταγωνιστούν στον «Ιρλανδό» μια επική ιστορία για το οργανωμένο έγκλημα στη μεταπολεμική Αμερική, μέσα από τα μάτια του βετεράνου του Β' Παγκόσμιου Πολέμου Φρανκ Σίραν, ενός απατεώνα και εκτελεστή που συνεργάστηκε με διαβόητες μορφές του 20ού αιώνα. Καλύπτοντας διαφορετικές δεκαετίες, η ταινία παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια της Αμερικανικής Ιστορίας, την εξαφάνιση του θρυλικού ηγέτη του εργατικού συνδικάτου Τζίμι Χόφα, και μας ταξιδεύει με μοναδικό τρόπο στα μυστικά μονοπάτια του οργανωμένου εγκλήματος: τις εσωτερικές διαδικασίες, τις αντιπαλότητες και τις διασυνδέσεις με πολιτικούς.

 

 

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στον κινηματογράφο Odeon Opera 1, στις 20.00 και η είσοδος μόνο με προσκλήσεις. Περισσότερα για τις προσκλήσεις εδώ