Μια ειδυλλιακή παραλία αποδεικνύεται εφιαλτική για μια οικογένεια που αρχίζει να γερνάει απότομα μέσα σε λίγες ώρες, στη νέα ταινία «Old» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν.

 

Η «μεγάλη επιστροφή» είναι ένας όρος που έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές για να προλογίσει μια νέα δουλειά του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, που μπορεί να έχει σημαντικές ταινίες στην καριέρα του, σαν τον «Άφθαρτο» και το «Σκοτεινό Χωριό», όμως στη συνείδηση ενός μεγάλου πλήθους προσπαθεί ακόμη να ξεπεράσει το σοκ που έδωσε στο κοινό με την «Έκτη Αίσθηση», χωρίς επιτυχία.

 

Αφήνοντας το «Glass» με το οποίο προσπάθησε να πιάσει την μόδα του διευρυμένου σύμπαντος, ενώνοντας τον «Άφθαρτο» με τον «Διχασμένο», ο Σιάμαλαν συμφώνησε με τη Universal για τη δημιουργία δύο τουλάχιστον ταινιών τρόμου βασισμένων σε δικά του σενάρια. Η πρώτη είναι έτοιμη και στο διάλειμμα του χθεσινοβραδινού Super Bowl εμφανίστηκε το πρώτο της τρέιλερ.

 

Πρόκειται για το «Old», μια ιστορία που βασίζεται στο graphic novel Sandcastle, από το οποίο ο Σιάμαλαν δανείστηκε την ιδέα και την προσάρμοσε σε μια δική του εκδοχή. Σύμφωνα με αυτήν, μια οικογένεια φαίνεται να βρίσκει τον παράδεισό της σε απομονωμένη παραλία όταν ξαφνικά όλα τα μέλη της αρχίζουν να γερνούν απότομα.

 

Ο Σιάμαλαν άφησε για λίγο την αγαπημένη του Φιλαδέλφεια και γύρισε την ταινία στη Δομινικανή Δημοκρατία, έχοντας μαζί του ένα πολύ αξιόλογο καστ. Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Βίκι Κριπς (στην πρώτη της μεγάλη παραγωγή μετά το «Phantom Thread»), Ελίζα Σκάνλεν, Τόμασιν Μακένζι, Άαρον Πιερ και Άλεξ Βολφ πρωταγωνιστούν.

 

Η ταινία είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου.