Το «Nonbinary» είναι το πρώτο κομμάτι της Arca από το επερχόμενο άλμπουμ της «KiCk i». Το κομμάτι κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σήμερα στο YouTube και η LiFO το προβάλει σε αποκλειστικότητα.

 

Σε αυτό γινόμαστε μάρτυρες στη μεταμόρφωση της Arca που διήρκεσε περίπου 3 χρόνια, από την εποχή του ομώνυμου άλμπουμ της το 2017.


«Θέλω ο κόσμος να με βλέπει σαν ένα οικοσύστημα από μικρότερα κράτη του εαυτού μου, χωρίς να απογυμνώνομαι από την αξιοπρέπεια της ολοκληρωμένης οντότητας» δήλωσε πρόσφατα σε μια συνέντευξη της στο Paper Magazine «Αυτή η αίσθηση σε οδηγεί στο να μην επιτρέπεις την εύκολη κατηγοριοποίηση. Δεν ήθελα να το γυρίσω τελείως στην ποπ και δεν ήθελα να γίνω εντελώς πειραματική. Έτσι, αυτός ο μη δυαδικός τρόπος σκέψης αποδείχτηκε αρκετά γόνιμος. Μου άνοιξε ένα πεδίο άπειρων πιθανοτήτων αντί μιας κατάρρευσης των πραγμάτων. Είναι σαν να επιτρέπεις την αλλαγή χωρίς να αντιστέκεσαι».

 

Τα τελευταία 8 χρόνια, η Arca έχει χαράξει το δικό της λαμπρό μονοπάτι μέσα στο πνεύμα των καιρών. Συχνά αλλάζει μορφές: από γλύπτρια του θορύβου έγινε ντίβα, φιλόσοφος, DJ, fashion icon, περφόρμερ, ζωγράφος κ.ο.κ. Αυτό οφείλεται στον μη δυαδικό τρόπο σκέψης της που έχει ως αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή καριέρα και μια ευρεία γκάμα πρότζεκτ όπως τα τρία άλμπουμ της (Xen, Mutant, Arca), την παραγωγή της για καλλιτέχνες όπως οι Björk, Kayne West, FKA twigs, τη συνεργασία της με το MoMA και τον Frank Ocean.

 

Ταυτόχρονα είναι ζωγράφος –δημιουργεί μόνη της τα εξώφυλλα των άλμπουμ της–, μοντέλο που ανήκει στο πρακτορείο Elite, ενώ έχει βάλει το χέρι της και στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν τη μουσική, αφού φτιάχνει τα δικά της μοναδικά όργανα. Ο Alex Poots την αποκάλεσε «μια κλεφτή ματιά σε ένα μέλλον που ελπίζω να γίνει πραγματικότητα».

 

Με το νέο της άλμπουμ η προσωπική μεταμόρφωσή της ολοκληρώνεται και η ίδια ξαναγιεννέται σαν μια Latinx τρανς γυναίκα που επανεφευρίσκει τον όρο «ντίβα» για τη νεότερη γενιά.