Τι σημαίνει για σας αυτή η νίκη στο Coca-Cola Soundwave; Περιμένατε ότι θα ξεχωρίσετε;
Είναι μια γερή ανάσα για να συνεχίσουμε αυτό το έργο που λέγεται Cyanna.

Κατορθώσατε κάτι που είναι πολύ σημαντικό για ένα γκρουπ, σε πρώτη τουλάχιστον φάση. Τι περιμένετε να γίνει από δω και στο εξής;
Είχαμε ένα πρόγραμμα, μερικούς συγκεκριμένους στόχους πριν από το διαγωνισμό και σ’ αυτούς σκοπεύουμε να επιμείνουμε. Το δεύτερό μας album είναι έτοιμο και μένει να οριστικοποιηθεί το πότε θα κυκλοφορήσει και ό,τι άλλο σημαίνει μια κυκλοφορία ενός album. Αυτό μας «καίει» πάνω απ’ όλα.

Πώς ακούσατε τα υπόλοιπα κομμάτια που διαγωνίζονταν; Υπήρχαν κάποια που ξεχωρίσατε;
Οι συμμετοχές ήταν αρκετά αξιόλογες, κάτι που ανέβασε κι άλλο το κύρος του διαγωνισμού. Εμείς ξεχωρίσαμε το Electrocult των Fingers Crossed και το The End of the Road των Gad.

Πιστεύετε ότι ο ελληνόφωνος στίχος είναι περιοριστικός σε έναν διαγωνισμό όπως ο συγκεκριμένος;
Όχι. Τα μυαλά των ανθρώπων είναι περιορισμένα και περιορίζουν και τη μουσική, τη δημιουργία, τους διαγωνισμούς, τα μέσα, τα έξω.. όλα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μουσική που παίζετε σε κάποιον που δεν σας έχει ακούσει;
Είναι ένα μείγμα ηλεκτρονικών ήχων και ρυθμών με δυνατές κιθάρες. Πες μου μερικά πράγματα που θα έπρεπε να ξέρει κάποιος για τους Cyanna.

Πόσο καιρό φτιάχνετε μουσική;
Μουσική φτιάχνουμε σαν ομάδα από το 1999. Ξεκινήσαμε με αραιές συναντήσεις σε ένα σπίτι για να παίξουμε με ιδέες, έτσι για την ανάγκη της δημιουργίας. Από εκείνο το δωμάτιο αποφασίσαμε να βγούμε κάποια στιγμή και να δημιουργήσουμε τους Cyanna γύρω στο 2002. Από τότε οι συναντήσεις είναι πιο πυκνές.

Ποιες είναι οι επιρροές σας; Υπάρχει κάποιο συγκρότημα/καλλιτέχνης που έχετε σαν πρότυπο;
Κάποιος συγκεκριμένος όχι. Λόγω της πολυσυλλεκτικότητας του ήχου μας οι επιρροές μας κυμαίνονται από το heavy metal και το alternative μέχρι τη Madonna και τους Prodigy. Go figure.