Ο Μπομπ Ντίλαν και ο Νιλ Γιανγκ θα είναι οι headliners στο φετινό British Summer Time που θα πραγματοποιηθεί στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου. 

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου. 

 

Τον Μπομπ Ντίλαν θα πλαισιώσει η μπάντα του, ενώ ο Νιλ Γιάνγκ θα εμφανιστεί στη σκηνή με τους «Promise of the Real». Στο συγκρότημα  συμμετέχει ο γιος του Γουίλι Νέλσον, Λούκας, που έχει πάρει μέρος και στις ηχογραφήσεις των δυο τελευταίων δίσκων του Γιανγκ. 

 

Ανάμεσα σε άλλες φορές, οι δυο Αμερικανοί καλλιτέχνες εμφανίστηκαν μαζί στο «The Last Waltz», του Μάρτιν Σκορσέζε. Η ταινία αφορούσε την τελευταία συναυλία των The Band, που δόθηκε το 1976. 

 

Εμφανίστηκαν μαζί και το 1992, σε μια επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας του Μπομπ Ντίλαν, όπου έπαιξαν μαζί με τον Τζόννυ Κας και τον Έρικ Κλάπτον το «Knockin' on Heaven's Door» του νομπελίστα συνθέτη. 

 


Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές αν ο Μπομπ Ντίλαν και ο Νιλ Γιανγκ θα βγουν μαζί στη σκηνή, ούτε και το πώς.

 

Ωστόσο, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της AEG Presents, Τζέιμς Κίνγκ διοργανώτριας εταιρείας του φεστιβάλ, δήλωσε πως «το ότι είμαστε σε θέση να φέρουμε μαζί δυο από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά είδωλα σε αυτή την ιστορική μέρα για τη μουσική είναι πιθανότατα ό,τι πιο σπουδαίο έχουμε οργανώσει στο Χάιντ Παρκ». 

 

Σε συναυλίες τους στο παρελθόν έχουν διασκευάσει ο ένας τραγούδια του άλλου. «Αν θα ήμουν κάποιος, θα ήθελα να ήμουν ο Ντύλαν», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Νιλ Γιάνγκ το 2005. 

 

Εισιτήρια για το φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμα από τις 30 Νοεμβρίου.

 

Σημειώνεται πως από το 2013 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το British Summer Time, στη σκηνή του έχουν εμφανιστεί ονόματα όπως αυτά των The Rolling Stones, των The Strokes, των The Cure αλλά και των The Killers.