Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα δώσει συναυλίες έξω από νοσοκομεία και νοσηλευτικά ιδρύματα

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα δώσει συναυλίες έξω από νοσοκομεία και νοσηλευτικά ιδρύματα Facebook Twitter
Pixabay
0

Έξω από εννέα νοσηλευτικά ιδρύματα της συμπρωτεύουσας θα βρεθεί την παραμονή των Χριστουγέννων το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι υπεύθυνοι θέλουν να δώσουν μια «νότα χαράς» στους ασθενείς που βρίσκονται απομονωμένοι από τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τη δική του μάχη με τον κορωνοϊό εδώ και μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, θα στηθούν μικρές συναυλίες έξω από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Άγιος Δημήτριος, Γεννηματά, Ιπποκράτειο, Άγιος Παύλος, Θεαγένειο, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε μία απ' αυτές τις συναυλίες θα συμμετάσχουν ένα μικρό μουσικό σύνολο από τη MOYSA - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που θα παίξουν χριστουγεννιάτικα και κινηματογραφικά κομμάτια, μια μικρή μπάντα από μέλη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, που θα παίξουν ένα ποικίλο πρόγραμμα και με ελληνική μουσική και σε τρία νοσοκομεία (ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Θεαγένειο), μέλη της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης σε μουσική διδασκαλία της Μαίρης Κωνσταντινίδου, που θα αποδώσουν παραδοσιακά κάλαντα.

Η δράση αυτή γίνεται σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες από την πλευρά του Μεγάρου (μουσικοί, τεχνικοί, στελεχιακό δυναμικό, φωτογράφοι κλπ.) υποβλήθηκαν σε rapid test για covid-19.

«Πρόκειται για μια ελάχιστη -και κυρίως συμβολική- ανταπόδοση στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει το υγειονομικό προσωπικό της Θεσσαλονίκης να νοσηλεύσει, να ανακουφίσει και να θεραπεύσει τους συμπολίτες που έχουν πληγεί από την Covid-19», επισημαίνει σχετικά ο πρόεδρος του ΟΜΜΘ Βασίλης Γάκης.

Το Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης έχει ήδη αποφασίσει επίσης, όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, να διοργανώσει δύο συναυλίες με γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, τις οποίες θα προσκληθεί να παρακολουθήσει δωρεάν το υγειονομικό προσωπικό που απασχολήθηκε στην αντιμετώπιση της covid-19.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ