Το εγκώμιο του Αλκίνοου Ιωαννίδη πλέκει η Liberation στη διαδικτυακή της έκδοση και στο blog για τη μουσική, χαρακτηρίζοντας τον στον τίτλο του άρθρου ως τη μόνη απολύτως ασφαλή επένδυση στην Κύπρο.

 

Στο άρθρο σημειώνεται ότι όταν οι μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες θα έχουν εκραγεί και η ζαλισμένη ανθρωπότητα θα συλλογίζεται στα ερείπια του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού, η μουσική θα συνεχίζει να υπάρχει.

 

«Ορισμένοι γνώστες οικονομολόγοι (μα δεν είναι αυτό ένα οξύμωρο;) σκέφτονται πως η Κύπρος α μας προσφέρει μια "ευχάριστη" πρόγευση από το προσεχές μέλλον. Ωστόσο, όταν σκεφτόμαστε  μουσικά την Κύπρο, σκεφτόμαστε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, του οποίου η καριέρα ξεκίνησε δυναμικά στη δεκαετία του '90 και δεν έχει σταματήσει να δείχνει την ίδια δύναμη."

 

Η Liberation χαρακτηρίζει τη μουσική του Αλκίνοου ως ένα μίγμα λαϊκού ελληνικού τραγουδιούμ και παράδοσης. Μαζί με άλλα εγκωμιαστικά σχόλια προτείνεται το άλμπουμ «Οι Περιπέτειες ενός Προσκυνητή» και έχει "ανεβάσει" αυτό το τραγούδι, από τα πιο γνωστά του Κύπριου τραγουδοποιού: