Κάρεν Μπλίξεν: Το μίνι ντοκιμαντέρ για τη… συμφωνία της με τον Διάβολο

Κάρεν Μπλίξεν: Το μίνι ντοκιμαντέρ για τη… συμφωνία της με τον Διάβολο Facebook Twitter
0

Κάρεν Μπλίξεν: Το μίνι ντοκιμαντέρ για τη… συμφωνία της με τον Διάβολο Facebook Twitter
Η Μπλίξεν, σε αυτό το μίνι ντοκιμαντέρ του Morten Henriksen, εμφανίζεται να είχε εξομολογηθεί σε κάποιον την εμπειρία αυτής της φιλίας της με τον Σατανά, όχι με τη… Βιβλική του σημασία, αλλά ως οντότητα δύναμης, σοφίας και ασύλληπτης διαύγειας.

 

Πολλά έχουν γραφτεί για τη συγγραφέα του εμβληματικού «Πέρα από την Αφρική». Η πολυτάραχη ζωή της, η μνημειώδης γοητεία της, οι περιπέτειες υγείας – συνέπεια πολύχρονης μάχης με τη σύφιλη -, όλα αυτά συνέθεταν μία δύσκολη, όσο και εξαιρετικά ελκυστική περσόνα.

Εκείνο που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ ήταν η αχαλίνωτη φαντασία της Κάρεν Μπλίξεν, η πρόθυμη ανταπόκριση της σε οτιδήποτε καινούριο και το ανοιχτό πνεύμα της σε κόσμους πέρα από τον ορατό.

Μέχρι πού έφτανε, όμως, αυτό το εύρος πνεύματος και αναζήτησης; Όπως αποκαλύπτει κάποιος που γνώριζε καλά τη διαδρομή της Μπλίξεν, μέχρι και σε συμφωνία με τον Διάβολο…

  

Η Μπλίξεν, σε αυτό το μίνι ντοκιμαντέρ του Morten Henriksen, εμφανίζεται να είχε εξομολογηθεί σε κάποιον την εμπειρία αυτής της συνάντησης, της φιλίας της με τον Σατανά, όχι με τη…  Βιβλική του σημασία, αλλά ως οντότητα δύναμης, σοφίας και ασύλληπτης διαύγειας. Αυτή ακριβώς η εξομολόγηση είχε ζητήσει να μείνει απολύτως προφυλαγμένη, όπως και έγινε μέχρι τη μέρα που προέκυψε το ντοκιμαντέρ με τίτλο του, το ίδιο το μυστικό της.

Οτιδήποτε κι αν πίστευε η Μπλίξεν, που ας μην ξεχνάμε, υπέφερε από βαριάς μορφής σύφιλη και οι παραισθήσεις δεν έλειπαν από τη ζωή της, η «Συμφωνία με τον Διάβολο» είναι ένα φιλμάκι που ανταποκρίνεται στο ύφος των πασίγνωστων «7 γοτθικών ιστοριών της».

Δανέζικη ψυχρότητα, ηλικιωμένες εξομολογήσεις μιας κάποιας βαρύτητας και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις περίεργες φιλίες της Μπλίξεν με τον Άρχοντα του Σκότους και τη Σελήνη. Και μία απόκοσμη συμπεριφορά που κάποτε έφερνε φίλους και κοντινούς στα όρια τους… 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ