Συνεχίζοντας τη σταθερή πορεία του στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης κάνει πρεμιέρα με τη νέα του ταινία Man at sea στο προσεχές Φεστιβάλ Βερολίνου (10-20 Φεβρουαρίου).

H ταινία συμμετέχει στο τμήμα Panorama Special και αποτελεί επίσημη επιλογή (official selection) του Φεστιβάλ Βερολίνου 2011. H παγκόσμια πρεμιέρα του Man at sea θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου στην αίθουσα FriedrichstandtPalast. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και πλέον σύγχρονες κινηματογραφικές αίθουσες της Ευρώπης, στην οποία παρουσιάζονται και οι ταινίες του Διαγωνιστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Την ημέρα της πρεμιέρας, θα προηγηθεί προβολή και Συνέντευξη Τύπου, ενώ το Man at sea θα παρουσιαστεί ακόμα δύο φορές στο επίσημο πρόγραμμα, καθώς και σε ειδικά market screenings για τους εκπροσώπους της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Το Man at sea είναι μια παραγωγή του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου (Highway Productions) σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την Ε.Ρ.Τ., τη NOVA, τη 2|35 και τη C.Giannaris Films.

 

 

Σύνοψη

Μετά από τον μακροχρόνιο χωρισμό που ακολούθησε τον θάνατο του γιου τους, ο Άλεξ και η Κέιτ συναντιούνται ξανά στο δεξαμενόπλοιο Sea Voyager. Την ίδια μέρα, ο Άλεξ σώζει τριάντα έφηβους μετανάστες που έχουν ναυαγήσει μεσοπέλαγα. Ο διοικητής της σχεδόν χρεοκοπημένης πλοιοκτήτριας εταιρείας πιέζει τον Άλεξ να λύσει το θέμα άμεσα, αλλά κάθε προσπάθειά του οδηγεί σε αδιέξοδο. Κι ενώ κάποια μέλη του πληρώματος δημιουργούν στοργικούς δεσμούς με τα παιδιά, ανάμεσά τους και η Κέιτ που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στη μητρότητα, οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι «επισκέπτες» τους έχουν κάνει κατάχρηση της φιλοξενίας τους. Αδύναμος να χειριστεί την αυξανόμενη ένταση και επηρεασμένος από τον χαμό του γιου του, ο Άλεξ προχωρά σε μια σειρά από λάθος ενέργειες, ώσπου τελικά βρίσκει το θάρρος να ξεπεράσει τον εαυτό του.

 

Ηθοποιοί

Aντώνης Καρυστινός, Θεοδώρα Τζήμου, Νίκος Τσουράκης, Chalil Ali Zada, Rahim Rahimi, Στάθης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Reza Ahmadin, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Θανάσης Ταταύλαλης, Ματίνα Μαυραγάνη.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Παραγωγός: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Δ/νση Φωτογραφίας: Αγγελος Βισκαδουράκης

Σκηνογράφος: Γιώργος Γεωργίου

Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου

Ήχος: Αντώνης Σαμαράς

Εταιρεία Παραγωγής: ΗΙGHWAY PRODUCTIONS

Συμπαραγωγοί: Ε.Κ.Κ., ΕΡΤ, NOVA, 2/35

 

Βιογραφικό σημείωμα σκηνοθέτη

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γιάνναρης πραγματοποίησε σπουδές οικονομικών, ιστορίας και φιλοσοφίας στα Πανεπιστήμια Κιλ και Μπέρμινγκχαμ της Βρετανίας. Η σταδιοδρομία του στον κινηματογράφο, ξεκίνησε στην Αγγλία, όπου ολοκλήρωσε ανεξάρτητες ταινίες μικρού μήκους, χαμηλού προϋπολογισμού. Η πρώτη του ελληνική ταινία, Μια θέση στον ήλιο (1995), απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Ακολούθησε την ίδια χρονιά η ταινία Κοντά στον Παράδεισο και το 1998 η ταινία Από την άκρη της πόλης, που απέσπασε το δεύτερο βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2001 γύρισε τον Δεκαπενταύγουστο και το 2004 τον Όμηρο.

Ταινίες του έχουν προβληθεί σε πολλά παγκόσμια κινηματογραφικά φεστιβάλ και forums. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του (Κοντά στον Παράδεισο) χρηματοδοτήθηκε και γυρίστηκε στο Λονδίνο. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Φιλμογραφία-Ταινίες Μεγάλου Μήκους και βραβεία

  • Όμηρος (2005)

Κρατικά Βραβεία Ποιότητος για τη Σκηνοθεσία (Κωνσταντίνος Γιάνναρης) και ως τρίτη καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας

Βραβείο του διεθνούς "Φόρουμ και Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Ταινίας" Βιέννης

  • Δεκαπενταύγουστος (2001)

Βραβείο Ένωσης Κριτικών - Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2001

Επίσημη Συμμετοχή Διαγωνιστικό Τμήμα - Φεστιβάλ Βερολίνου 2002

Βραβείο Σεναρίου - Φεστιβάλ TROIA

  • Από την άκρη της πόλης (1998)

Βραβείο Σκηνοθεσίας Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Φεστιβάλ Κιν/φου           Θεσσαλονίκης - 1998

Βραβείο Ελλήνων Κριτικών / Καλύτερη Ελληνική Ταινία - 1998

Δεύτερο Κρατικό Βραβείο - 1998

  • Κοντά στον Παράδεισο (3 Steps to Heaven) (1995)

Βραβείο Σκηνοθεσίας Cattolica Film Festival Ιταλία - 1995

 

Highway Productions

www.highway.gr

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 από τον παραγωγό Γιώργο Λυκιαρδόπουλο και έχει στο ενεργητικό της ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους που έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ και έχουν πωληθεί στο εξωτερικό. Κύρια επιδίωση της Highway Productions είναι να συνεργάζεται με τη νέα γενιά σκηνοθετών, όπως και να διατηρεί δημιουργικές δεσμούς που τους πλέον καταξιωμένους  Έλληνες κινηματογραφιστές. Με ξεκάθαρο προσανατολισμό στο Art-house Cinema, η Highway Productions παράγει ταινίες που ασχολούνται με σύγχρονα ζητήματα των καιρών και με στόχο να προσεγγίσει ευρύ κοινό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  Στις πρόσφατες επιτυχημένες παραγωγές της συγκαταλέγεται η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βαρδή Μαρινάκη «Μαύρο Λιβάδι» (Karlovy Vary International Film Festival 2010, Mumbai International Film Festival 2010 - Βραβείο Τεχνικής Τελειότητας, CINEMA TOUS ECRANS 2010 - Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Νέων, Seville International Film Festival 2010 - Βραβείο Δεύτερης Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Ηθοποιού) που τιμήθηκε με το Βραβείο Φωτογραφίας στα πρώτα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.