ΗΠΑ: Οι πωλήσεις δίσκων ξεπέρασαν αυτές των CD - Για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980

ΗΠΑ: Οι πωλήσεις δίσκων ξεπέρασαν αυτές των CD - Για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980 Facebook Twitter
EPA
0

Οι ημέρες που οι δίσκοι βινυλίου αποτελούσαν ένα νοσταλγικό κατάλοιπο του παρελθόντος έχουν παρέλθει. Φέτος, στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980, οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου ξεπέρασαν αυτές των CD

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις δίσκων ανήλθαν σε 232,1 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ των CD σε 129,9 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Recording Industry Association of America. Οι δίσκοι βινυλίου, που υπήρξαν το πλέον διαδεδομένο μέσο πολύ πριν τα CD και τις κασέτες, αναδείχθηκαν και πάλι στην κορυφή των προτιμήσεων των φίλων της μουσικής. Από το 2005 οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου αυξάνονται. Και πλέον, κατά το πρώτο εξάμηνο το 2020, τα έσοδα από τις πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 4%, με τα έσοδα από τα CD να κατρακυλούν κατά 48%, σύμφωνα με τη RIAA.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τους δίσκους βινυλίου δεν ήταν αρκετό για να εμποδίσει την πτώση των φυσικών πωλήσεων. Οι φυσικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 23% και άγγιξαν τα 376 εκατομμύρια δολάρια, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει τη μουσική βιομηχανία. Οι συναυλίες δεν πραγματοποιούνται ενώ κατά το lockdown ήταν αδύνατο να επισκεφθεί κάποιος τα καταστήματα δίσκων.

Παρά την πτώση των φυσικών πωλήσεων, το streaming συνέχισε να ανθίζει. 

To έσοδα από το streaming (δηλαδή τα έσοδα από τις υπηρεσίες streaming επί πληρωμή, τις διαφημίσεις και το ραδιόφωνο αθροιστικά) αυξήθηκαν κατά 12% και έφτασαν τα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2020, σύμφωνα πάντα με τη RIAA. Όλο και περισσότεροι ακροατές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για υπηρεσίες streaming, όπως το Spotify και η Apple Music. Οι επί πληρωμή υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 24%. 

Το γεγονός αυτό καθιστά το streaming κυρίαρχο καθώς αντιπροσωπεύει ποσοστό μεγαλύτερο του 85% των εσόδων της μουσικής βιομηχανίας. Μέχρι στιγμής, οι συνολικές πωλήσεις της μουσικής βιομηχανίας έχουν αυξηθεί 5,6%, κυρίως λόγω του streaming, φθάνοντας συνολικά 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2020.

Με πληροφορίες από CNN

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ