Σε συνέντευξή της στο Variety, η Ζιλί Ντελπί αποκαλύπτει ότι είχε πει στον σκηνοθέτη της αγαπημένης ρομαντικής τριλογίας ότι αν δεν έπαιρνε τα ίδια χρήματα με τον συμπρωταγωνιστή της, Ίθαν Χοκ, δεν επρόκειτο να συμμετάσχει στο «Πριν τα μεσάνυχτα» του 2013 που γυρίστηκε στη χώρα μας

 

Η τριλογία των ταινιών «Πριν...» - «Πριν το ξημέρωμα» (1995), «Πριν το ηλιοβασίλεμα» (2004) και «Πριν τα μεσάνυχτα» (2013) με φόντο αντίστοιχα την Βιέννη, το Παρίσι και την Μεσσηνιακή Μάνη - περιλαμβάνει τρεις από τις πιο αγαπημένες τόσο από το κοινό όσο και από την κριτική ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών. Φαίνεται όμως ότι στις δύο πρώτες ήταν μεγάλη η διαφορά στην αμοιβή των δύο πρωταγωνιστών της τριλογίας, του Ίθαν Χοκ και της Ζιλί Ντελπί, όπως αποκάλυψε η ίδια η Γαλλίδα ηθοποιός σε συνέντευξή της στο variety κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης.

 

«Είναι αστείο το ότι με έχουν κριτικάρει τόσες φορές επειδή απλά τόνιζα διαρκώς το γεγονός ότι δεν υπήρχαν αρκετές γυναίκες στην κινηματογραφική βιομηχανία», λέει η Ντελπί. «Έτσι ανατράφηκα όμως, από γονείς φεμινιστές. Η ισότητα θα πρέπει να είναι κάτι το αυτονόητο και το εντελώς φυσιολογικό. Στηρίζω απολύτως το κίνημα #MeToo αλλά όλες οι γυναίκες σ' αυτή τη δουλειά – συγγραφείς, σκηνοθέτριες, ηθοποιοί - ξεκινάνε ακόμα με δεδομένο ότι θα αμείβονται λιγότερο από τους άντρες...»

 

Και συνεχίζοντας, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην τριλογία ταινιών του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ: «Στην πρώτη ταινία της σειράς, πήρα το ένα δέκατο της αμοιβής του Ίθαν. Στη δεύτερη το ήμισυ. Όταν έφτασε λοιπόν η στιγμή να ξεκινήσει το "Before Midnight" στην Ελλάδα, δήλωσα ότι αν δεν πάρω τα ίδια χρήματα με τον Ίθαν, δεν πρόκειται να κάνω την ταινία».

 

 

Η Ζιλί Ντελπί είχε αρνηθεί να παίξει στο «Πριν τα μεσάνυχτα» αν δεν έπαιρνε την ίδια αμοιβή με τον Ίθαν Χοκ

 

Έξι χρόνια έχουν περάσει από το «Πριν τα μεσάνυχτα» και οι πολυπληθείς οπαδοί της τριλογίας ελπίζουν ακόμα σε μια επανένωση του σκηνοθέτη με τους δύο πρωταγωνιστές για μια τέταρτη ταινία. Τον Αύγουστο του 2017, μιλώντας στον Independent, ο Ίθαν Χοκ είχε πει σχετικά ότι η αίσθηση του ήταν ότι η τρίτη ταινία φαινόταν να ολοκληρώνει την ιστορία του Τζέσι και της Σελίν, προσθέτοντας πάντως ότι δεν θα μπορούσε να αποκλείσει μια τέταρτη συνέχεια.