Ως «Χριστιανοφοβικό σκουπίδι» χαρακτηρίζεται η ταινία με πρωταγωνίστρια την κόρη του Μάικλ Τζάκσον, Πάρις, όπου υποδύεται τον Χριστό.

 

Η ταινία έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και ήδη έχουν συγκεντρωθεί διαδικτυακά περισσότερες από 260.000 υπογραφές, προκειμένου να μην κυκλοφορήσει.

 

Το κάστινγκ της ταινίας Habit, σε σκηνοθεσία της Τζανέλ Σίρτκλιφ ανακοινώθηκε τον Απρίλιο με την κόρη του Μάικλ Τζάκσον να πρωταγωνιστεί ως Χριστός δίπλα στην Μπέλα Θόρν και τον μουσικό Γκάβιν Ρόσντεϊλ.

 

Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας η Θορν υποδύεται «ένα έξυπνο party girl που έχει φετίχ με τον Χριστό και μπλέκει σε μία ιστορία με εμπόριο ναρκωτικών. Ο μόνος τρόπος διαφυγής είναι να υποδυθεί μία καλόγρια».

 

Η Πάρις Τζάκσον αναλαμβάνει να υποδυθεί τη θρησκευτική φιγούρα αλλά με μακριά κυματιστά μαλλιά, φορώντας σκουλαρίκι στη μύτη και έναν παραδοσιακό χιτώνα.

 

Σύμφωνα με την online καταγγελία, που ορίζει τις Warner Bros και Lionsgate ως βασικούς αποδέκτες, η Τζάκσον θα υποδυθεί τον Ιησού Χριστό ως «λεσβία» αν και κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στα δελτία τύπου της ταινίας.

 

Η ίδια καταγγελία κάνει λόγο για «βλασφημία» και ένα «Χριστιανοφοβικό σκουπίδι που κυκλοφορεί στη σημερινή εποχή αλλά με κάποιον τρόπο γίνεται αποδεκτό και υμνείται από την κοινωνία».

 

Η ταινία έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο παρελθόν με την οργάνωση One Million Moms, να την χαρακτηρίζει «ιερόσυλη που γελοιοποιεί τους ανθρώπους της πίστης».

 

Η ίδια οργάνωση έχει επίσης συγκεντρώσει περισσότερες από 69.000 υπογραφές, προκειμένου να μην κυκλοφορήσει η ταινία.

 

Με πληροφορίες του Guardian