Η νέα, ατμοσφαιρική καμπάνια του οίκου Dolce & Gabbana είναι εμπνευσμένη από το έργο του σπουδαίου ζωγράφου Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς.

 

Οι δημιουργίες του ιταλικού οίκου μόδας εναρμονίζονται απόλυτα με την τεχνοτροπία του Φλαμανδού καλλιτέχνη που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με το μπαρόκ. Μοντέλα και σκηνικά θα μπορούσαν να είναι βγαλμένα από κάποια σύνθεση της τελευταίας δημιουργικής δεκαετίας του (1630 - 1640) που απασχόλησαν τον καλλιτέχνη εμβληματικά έργα, όπως αυτό για το ανάκτορο του Ουάιτχολ. 

 

«Ο Ρούμπενς εκθείαζε την γυναικεία ομορφιά, δημιουργώντας κινήσεις μέσα από το παιχνίδι των φωτοσκιάσεων και την έμφαση στην λεπτομέρεια. Φορέματα και κοσμήματα ενσωματώνονται τέλεια στο έργο»

 

 

«Σαν ποίημα που εκφράζει τον ρομαντισμό και την ηρεμία, αυτή η φωτογραφία που είναι εμπνευσμένη από τον Ρούμπενς, αποτυπώνει τις φιγούρες με μία λεπτή αίσθηση ισορροπίας και αυτοπεποίθησης»

 

 

 «Όπως σε έναν πίνακα του Ρούμπενς, που αποθέωνε τις γυναίκες μέσα από το μεγαλείο και τις ποιητικές πόζες, όλα σε αυτή την φωτογραφία είναι ρευστά και τέλεια. Το brocade ροζ φόρεμα με χρυσές λεπτομέρειες, ζωντανεύει την σκηνή και αιχμαλωτίζει το μάτι»

 

 

«Ο Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς είναι το συνώνυμο του Μπαρόκ, όπου το αντικείμενο διατηρεί μια απαλότητα στην λεπτομέρεια, λεπτά υφασμένο σε όλον τον καμβά. Η χάρη των μορφών και το βάθος των χρημάτων είναι τέλεια αναμεμειγμένη με το χρυσό φόρεμα και την ροζ τσάντα»

 

 

«Όπως σε μία μπαρόκ σύνθεση του Ρούμπενς, ο καθρέφτης είναι το απόλυτο σύμβολο της ομορφιάς, που πλαισιώνει με χάρη σαν πορτρέτο. Ένα υπέροχο παιχνίδι [..] με αντίθεση και διαφορετικό βάρος υφασμάτων»

 

 

«Εκεί που το μπαρόκ στιλ εμποτίζει κάθε λεπτομέρεια, με μία δυναμική ζωντάνια, η εικόνα χαρακτηρίζεται από μία ρευστή κίνηση, με έντονα και βαθιά χρώματα. Το τροπικό ροζ φόρεμα φωτίζεται κομψά σε μια ιστορία ομορφιάς και χάρης»