Στο θεατράκι του Gazarte,έλαβε χώρα βραδιά ποίησης. Καλεσμένος ήταν ο Ντίνος Χριστιανόπουλος και οικοδεσπότες η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Άρης Σκιαδόπουλος. Πρόκειται για τη σειρά από βραδιές με ποίηση υπό τον  τίτλο «Ένας λόγος παραπάνω».

Στο κοινό-μεταξύ άλλων-η Χαρούλα Αλεξίου, ο Γιώργος Χρονάς, αλλά και ο  Γρηγόρης Ψαριανός. Ο τελευταίος ήταν που έθεσε και το ερώτημα στον ποιητή για την επικριτική θέση του στον Γιώργο Σεφέρη, που είχε διατυπώσει πριν από μία δεκαετία.Εχει αναθεωρήσει?

«Καθόλου»,ήταν η απάντηση του  Ντίνου Χριστιανόπουλου. « Ο Σεφέρης αποδέχτηκε να αλλάξει τον τίτλο του ποιήµατος "Κύπρον ου µ' εθέσπισεν" και νατο κάνει "Ηµερολόγιο Καταστρώµατος Γ'" κι έτσι πήρε το Νοµπέλ. Ε, να χέσω τέτοιο Νοµπέλ»

Ο Σεφέρης δεν ήταν πάντως ο μόνος ποιητής που δέχτηκε τον επικριτικό λόγο του εκ Θεσσαλονίκης ποιητή. Όπως γράφει η Χάρη Ποντίδα στα ΝΕΑ είπε ακόμα:

Για το Νίκο Καρούζο: «Ηθελα να πω ότι η περίπτωση Καρούζου ήταν προβληματική. Κατ' αρχήν δεν ήταν κορυφαίος ποιητής. Καλός ναι, κορυφαίος όχι. Και τη σύνταξη την αρνήθηκε λόγω επάρσεως, γιατί δεν του έδωσαν την ανώτατη που είχαν ήδη δώσει στη Ζωή Καρέλλη. Αν ήταν αντράκι,ας την αρνιόταν από την αρχή».

Για τον Οδυσσέα Ελύτη: «Τον επέκρινα- και τούτο είχα πει στα ίσια και µετά δεν µου µίλαγε. Ήταν τεµπέλης. Ήταν από πλούσια οικογένεια και ζούσε µια ζωή µε το χαρτζιλίκι της µαµάς του και των αδελφών του για να είναι απερίσπαστος και να γράφει ποίηση. Μα είναι δυνατόν, επειδή είσαι ποιητής, να τεµπελιάζεις και να τρέχεις µε τις πιτσιρίκες;».

Και σε παρατήρηση από το κοινό ότι και ο Μίλτος Σαχτούρης δεν είχε δουλέψει ποτέ ο Ντίνος Χριστιανόπουλος απάντησε : «Μα είναι ολόκληρη συνοµοταξία τεµπελχανάδων. Παράδειγµα είναι ο Ελύτης».

Πηγή:ΤΑ ΝΕΑ

Και το μανιφέστο  του Ντίνου Χριστιανόπουλου για τα βραβεία, τις διακρίσεις και τις ιδεολογίες.