Στην ταινία «Stan & Ollie» πρωταγωνιστούν ο Τζον Σ. Ράιλι – αγνώριστος στο ρόλο του «χοντρού» Όλιβερ Χάρντι – και ο Στίβ Κούγκαν, στο ρόλο του «λιγνού» Σταν Λόρελ, του «μυαλού» αυτού του αταίριαστου αλλά τόσο σπαρταριστά αλληλοεξαρτημένου ζεύγους

 

Στις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας αυτή η άξια και συγκινητική σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις από τα φεστιβάλ, ταινία που εστιάζει στην ύστερη φάση της καριέρας τους που έχει φθίνει σημαντικά, ειδικά στα μεταπολεμικά χρόνια.

 

Με την υγεία του Χάρντι σε άσχημη κατάσταση και τον Λόρελ να μοιάζει πιο κυνικός και απογοητευμένος από ποτέ, το ντουέτο επιχειρεί μια τελευταία περιοδεία δημοσιότητας στα θέατρα της Βρετανίας σε μια απόπειρα αναβίωσης της καριέρας τους και ανάσχεσης της κάθετης πτώσης των εισιτηρίων στα έργα τους.

 

Αντ' αυτού αναβιώνουν οι γκρίνιες και τα παράπονα μιας κοινής πορείας είκοσι ετών που υπήρξε επιτυχημένη αλλά πάντα ήταν γεμάτη τριβές εξαιτίας της προβληματικής συνύπαρξης δύο τόσο διαφορετικών (εκτός οθόνης) προσωπικοτήτων.

 

Ο Στιβ Κούγκαν μοιάζει ιδανικός στο ρόλο του συμπατριώτη του ενώ ο πάντα εκπληκτικός Ράιλι προσθέτει άλλον ένα θεαματικό ρόλο σε μια χρονιά που έχει πάρει ήδη φοβερές κριτικές για τι ρόλο του πλάι στον Χοακίν Φίνιξ στην ταινία "The Sisters Brothers" του Ζακ Οντιάρ, ενώ ήταν απολαυστικός και ως Γουότσον στην φετινή κωμωδία «Χολμς & Γουότσον μαζί με τον Γουίλ Φέρελ.

 

 

Stan & Ollie