Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναντ Τραμπ είναι ο στόχος των στίχων του νέου τραγουδιού της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ με τίτλο "Do not lie to me" (Mη μου λες ψέματα).

 

Το τραγούδι περιλαμβάνει στίχους όπως «Πώς κερδίζεις όταν όλοι χάνουμε/ Αλλάζεις τα γεγονότα για να δικαιολογηθείς/ Tα χείλη σου κουνιούνται αλλά τα λόγια σου τα εμποδίζουν», που εμμέσως αλλά σαφώς αναφέρονται στη δημόσια παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σύμφωνα με την Washington Post, από τότε που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάνει «5000 ψεύτικους ή παραπλανητικούς ισχυρισμούς». 

 

Στο τραγούδι δεν ακούγεται ποτέ το όνομα του Τραμπ, όμως στίχοι όπως «μπορείς να χτίσεις πύργους από χαλκό και χρυσό», κάνουν σαφές το σε ποιον αναφέρεται. 

 

Άλλος στίχος λέει  «Ό,τι χτίσαμε έχει παραλύσει / Πώς κοιμάσαι όταν ο κόσμος καίει;»  

 

Το "Do not Lie to Me" εμφανίζεται στο νέο της άλμπουμ, «Walls», το πρώτο της έργο μετά το 2005 το οποίο αποτελείται κατά κύριο λόγο από πρωτότυπα κομμάτια. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου.

 

Η Στρέιζαντ είναι δηλωμένη οπαδός των Δημοκρατικών και υποστήριξε ενεργά τη Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του 2016. Στο παρελθόν έχει πει πως η εκλογή του Τραμπ προήλθε από αντικανονικότητες στην εκλογική διαδικασία.