Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Χλωροκίνη», η Αργυρώ Χιώτη (Vasistas) σε συνεργασία με το Bios επιμελείται μια συνάντηση καλλιτεχνών από το χώρο του θεάτρου και της μουσικής με αφετηρία το «Αναζητώντας το χαμένο χρόνο» του Μαρσέλ Προυστ, από σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου έως την Κυριακή 12 Ιουλίου, στο Ρομάντσο

 

Για πέντε μέρες σε τρεις χώρους του Ρομάντσο με οκτώ μόνο θεατές σε κάθε χώρο, οι ηθοποιοί θα διαβάσουν το δεύτερο κεφάλαιο από τον πρώτο τόμο του έργου του Προυστ και οι μουσικοί αυτοσχεδιάζουν πάνω στο ανάγνωσμα. Οι θεατές μετακινούνται σε άλλο δωμάτιο κάθε 20 λεπτά παρακολουθώντας έτσι τέσσερα διαφορετικά ζευγάρια κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

 

Καλλιτέχνες και κοινό θα έρθουν αντιμέτωποι με τις έννοιες του χρόνου, της ανάμνησης, της ενδοσκόπησης και της σημασίας του να έρχεσαι σε επαφή με τον εαυτό σου. Έννοιες που απασχόλησαν όλους την περίοδο του υποχρεωτικού εγκλεισμού.

 

Βγαίνοντας από αυτή την συνθήκη όλοι αναζήτησαν έναν άλλο ρυθμό. Όπως και ο συγγραφέας που μέσα από το τεράστιο σε έκταση και υπεραναλυτικό έργο του είδε το χρόνο διαφορετικά. Το έργο είναι μια μεγάλη καταγραφή αναμνήσεων ενώ στις περιγραφές του ο αφηγητής καταγράφει λεπτομέρειες όπως μυρωδιές και εντυπώσεις από πράγματα καθημερινά.   

        

Συντελεστές

Σύλληψη: Αργυρώ Χιώτη  

 

Συμμετέχουν: Γιαν Βαν, Σίμος Κακάλας, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Σύρμω Κεκέ, Άγγελος Κράλλης, Kostadis, Σοφία Λαμπροπούλου, Έκτορας Λιάτσος, Ρίτα Λυτού, Άρης Μπαλής, Νάνσυ Μπούκλη, Κατερίνα Παπανδρέου, Αγγελική Παπούλια, Ιωάννα Πιατά, Σοφία Πριόβολου, Βαγγέλης Στεφανόπουλος, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Αινείας Τσαμάτης

 

Τετάρτη 8 Ιουλίου έως Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Ώρα έναρξης: 21.00

Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

Εισιτήριο: 10 ευρώ

Προπώληση εδώ.