Για πρώτη φορά transgender υπερήρωας σε ταινία της Marvel

Για πρώτη φορά transgender υπερήρωας σε ταινία της Marvel Facebook Twitter
H Sera
0

Για πρώτη φορά, η Marvel Cinematic Universe θα αποκτήσει υπερήρωα transgender.

«Και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, σε μια ταινία που γυρίζουμε τώρα», δήλωσε επί του θέματος, ο Kevin Fiege, επικεφαλής της Marvel Studios, κατά τη διάρκεια ενός ερωτηματολογίου με την Ακαδημία Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Ερωτηθείς από έναν θαυμαστή των ταινιών, αν υπήρχαν σχέδια για περισσότερους χαρακτήρες LGBT στις ταινίες  Marvel, και ειδικά για χαρακτήρες trans, ο Kevin είπε: «Ναι, απολύτως». Η είδηση έρχεται ενώ φέτος, στο Eternalals θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ομοφυλόφιλος χαρακτήρας σε φιλμ της Marvel.

Για πρώτη φορά transgender υπερήρωας σε ταινία της Marvel Facebook Twitter
H Sera που ίσως τελικά είναι η πρώτη transgender της Marvel

Η Marvel δήλωσε επίσης ότι θα παρουσιάσει τον πρώτο κωφό υπερήρωα της στο The Eternals και τον πρώτο της αμερικανοασιάτη ηπερήρωα στο Legend of the Ten Rings. «Κοιτάζοντας την επιτυχία του Captain Marvel και του Black Panther, θέλουμε οι ταινίες να αντικατοπτρίζουν το κοινό και θέλουμε όλα τα μέλη του παγκόσμιου ακροατηρίου μας να εκπροσωπούνται στην οθόνη», δήλωσε  ο Kevin Fiege.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Geeks WorldWide είχε αρχικά μεταδώσει ότι η Marvel αναζητούσε μια trans γυναίκα, για φιλμ που θα κινηματογραφηθεί το 2020. Κατά την ίδια φημολογία, ο μόνος υπάρχων trans ηπερήρωας στα Marvel Comics είναι η Sera, μέλος μιας ομάδας αγγέλων που ξεχώρισε καθώς ενώ όλοι είναι άντρες, αυτή προχώρησε με γυναικεία ταυτότητα.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.