Γερμανία: Δικαστήριο αποφάσισε ότι η techno είναι (όντως) είδος μουσικής

Γερμανία: Δικαστήριο αποφάσισε ότι η techno είναι (όντως) είδος μουσικής Facebook Twitter
Γερμανία: Δικαστήριο αποφάσισε ότι η techno είναι (όντως) είδος μουσικής
0

Γερμανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η techno είναι (όντως) μουσική και όχι ήχοι, παρέχοντας στα κλαμπ την ίδια φοροελάφρυνση που έχουν οι αίθουσες συναυλιών.

Σε υπόθεση που εκδικάστηκε στο οικονομικό ανώτατο δικαστήριο που εδρεύει στο Μόναχο, ορισμένοι ενάγοντες, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού κλαμπ Berghain στο Βερολίνο, υποστήριξαν ότι δεν έπρεπε να πληρώσουν το πλήρες ποσό του ΦΠΑ.

Τα κλαμπ πληρώνουν ΦΠΑ 19%, ενώ οι αίθουσες συναυλιών στη Γερμανία έχουν μειωμένο ποσοστό της τάξης του 7%.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο έκρινε ότι η μειωμένη τιμή στις αίθουσες συναυλιών δεν οφείλεται απαραίτητα στην παρουσία μουσικών και τραγουδιστών, αλλά στον πρωταρχικό λόγο που παρακολουθεί ο μέσος επισκέπτης.

«Οι DJ δεν παίζουν απλώς ήχους (που έχουν συνθέσει άλλοι), αλλά εκτελούν τα δικά τους κομμάτια μουσικής χρησιμοποιώντας όργανα με την ευρύτερη έννοια, για να δημιουργήσουν ηχητικές ακολουθίες με τον δικό τους χαρακτήρα», ανέφερε το δικαστήριο.

Δήλωσε επίσης, ότι ακόμη και αν τα έσοδα από ποτά είναι υψηλότερα από αυτά των εισιτηρίων εισόδου, οι «clubbers» έρχονται κυρίως για τη μουσική.

Το κλείσιμο των κλαμπ και των αιθουσών συναυλιών λόγω του κορωνοϊού στη Γερμανία, ιδίως στο Βερολίνο, για περισσότερο από έξι μήνες τώρα ήταν μια καταστροφή για τον κλάδο, με ορισμένες επιχειρήσεις να μη μπορούν πλέον να επιβιώσουν.

Η φήμη δε, του Βερολίνου ως πρωτεύουσα της νυχτερινής ζωής και της techno μουσικής λειτουργεί ως μαγνήτης κάθε χρόνο για δεκάδες χιλιάδες νέους τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες του Euronews

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ