Κορυφαία ενδυματολόγος του Χόλιγουντ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τα ρούχα που φορούσαν οι Melissa McCarthy και  Brian Tyree Henry για να παρουσιάσουν το Όσκαρ για τα καλύτερα κοστούμια στην τελετή.

 

Η Αrianne Phillips, λέει πως τα ρούχα ήταν προσβλητικά για τον κλάδο της. Οι ηθοποιοί φορούσαν κοστούμια εποχής,  εμπνευσμένα μεταξύ άλλων και από την ταινία The Favorite του Γιώργου Λάνθιμου που ήταν υποψήφια για το βραβείο αυτό.

 

Η ουρά του φορέματος της Melissa McCarthy είχε πάνω της ψεύτικα κουνέλια ενώ ο συμπαρουσιαστής της είχε ντυθεί με αναφορές στο φιλμ Μαίρη Πόπινς.

 

Η Arianne Phillips, η οποία έχει υπάρξει δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ για τον καλύτερο σχεδιασμό κοστουμιών, δήλωσε ότι η επιλογή αυτή ήταν χλευαστική όπως παρουσιάστηκε.

 

Φόρεμα στα Όσκαρ εμπνευσμένο από το «The Favourite», προκαλεί οργή στους ενδυματολόγους
Η Αrianne Phillips

 

«Μου αρέσει να πιστεύω ότι έχω αίσθηση του χιούμορ και αγαπώ τη Melissa McCarthy και τον Brian Tyree Henry», έγραψε στο Facebook. «Αλλά ... Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτό ήταν άνευ γούστου και προσβλητικό».

 

«Τα Όσκαρ είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε την τέχνη μας», γράφει η Phillips. «Ως σχεδιαστές κοστουμιών αγωνιζόμαστε με τους ανθρώπους της βιομηχανίας για τη δουλειά μας. Σε μια νύχτα όπου υποτίθεται πως το έργο μας αναδεικνύεται, αυτό είναι ίσως η πιο έκδηλη παραπλανητική παρουσίαση όχι μόνο λόγω γούστου (το οποίο είναι υποκειμενικό) αλλά και της αξίας της διαδικασίας της κινηματογράφησης».

 

«Δεν είμαστε απλώς αγοραστές, καθώς η δουλειά μας είναι τόσο συχνά παρεξηγημένη. Πρέπει να εξηγούμε συνεχώς τη δουλειά μας και αυτό το είδος χλευασμού απλώς φέρνει απογοήτευση. Ντροπή στην Ακαδημία που επέτρεψε κάτι τέτοιο», κατέληξε η Phillips.

 

Η Paula Bradley, ενδυματολόγος του American Horror Story, αλλά και πολλοί ακόμη συνάδελφοί της έσπευσαν να συμφωνήσουν με την Phillips.

 

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών δεν έχει απαντήσει στην κριτική.