Ας υποθέσουμε ότι είστε ο δεκάκις εκατομμυριοστός (10.000.000ός) επισκέπτης του Rijksmuseum, που γιόρτασε πανηγυρικά την επαναλειτουργία του το 2013. Τι κερδίζετε;

 

Ότι κέρδισε και ο Stefan Kasper, o οποίος είδε να έρχεται προς το μέρος του ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Taco Dibbits, τον καλωσορίζει εγκάρδια και να τον ενημερώνει ότι είναι ο τυχερός που του αξίζει μια μεγάλη έκπληξη. Θα είχε την ευκαιρία να περάσει μία νύχτα στο Μουσείο και ξαπλωμένος στο κρεβάτι του θα μπορούσε να κοιτά για ένα ολόκληρο βράδυ το μνημειώδες έργο του Ρέμπραντ, «Νυχτερινή Περίπολος».

 

Εκπληκτικό δώρο για έναν επισκέπτη του Μουσείου, αλλά το λιγότερο δυνατό που μπορεί να κάνει κάποιος για τόσο αφοσιωμένους επισκέπτες, λέει ο διευθυντής του Rijksmuseum.

 

 

 

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που τόσο πολλοί άνθρωποι κατάφεραν να επισκεφθούν το Μουσείο μας τα τελευταία 4 χρόνια και επιθυμούμε να καλωσορίζουμε όσο πιο ζεστά γίνεται και τους επισκέπτες που θα βρεθούν εδώ στα χρόνια που έρχονται», λέει ο Dibbits, γνωρίζοντας πως έχει ήδη κάνει έναν άνθρωπο πολύ ευτυχισμένο. 

 

Όσο για τον τυχερό επισκέπτη; Ο Kasper δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του που θα περάσει ένα ολόκληρο βράδυ, τόσο κοντά σε έναν αγαπημένο πίνακα του πιο ξακουστού ολλανδού καλλιτέχνη: «Απόψε θα ονειρευτώ τη Νυχτερινή Περίπολο», είπε ο υπερτυχερός του Μουσείου, αν και είναι μάλλον βέβαια ότι το βράδυ που πέρασε στο μουσείο δεν έκλεισε μάτι!