Έναν ηχητικό περίπατο στη Θεσσαλονίκη ετοίμασε η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Έναν ηχητικό περίπατο στη Θεσσαλονίκη ετοίμασε η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση Facebook Twitter
Οκτώ συνθέτες από όλη την Ευρώπη επιλέχθηκαν να δημιουργήσουν σύντομες συνθέσεις για την Θεσσαλονίκη.
0

Μια ηχητική περιπλάνηση στη Θεσσαλονίκη μέσα από τη καλλιτεχνική δράση «Soundscapes Compositions» ετοίμασε η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, προσκαλώντας οκτώ συνθέτες από όλη την Ευρώπη να δημιουργήσουν σύντομες συνθέσεις με έμπνευση οκτώ σημεία της πόλης.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φορέσες τα ακουστικά σου και να κατεβάσεις την δωρεάν εφαρμογή “My City, My Sounds”.

Ο Λευκός Πύργος, η Πλατεία Ναβαρίνου, η Αψίδα του Γαλέριου, η Παναγία Αχειροποίητος, η Αγία Σοφία, η Ρωμαϊκή Αγορά, η Πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης γίνονται σταθμοί σε μία περιπλάνηση σαν υπαίθρια συναυλία που «παίζει» στα ακουστικά σου.

Το «Soundscapes Compositions» είναι μια καλλιτεχνική δράση η οποία αποσκοπεί να φέρει το κοινό -ελληνικό και διεθνές- σε επαφή με τη σύγχρονη μουσική δημιουργώντας νέα σημαινόμενα μέσα σε μία πόλη που συνεχίζει να δημιουργεί ιστορίες, ήχους και περιπάτους.

Έναν ηχητικό περίπατο στη Θεσσαλονίκη ετοίμασε η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση Facebook Twitter
Ο Λευκός Πύργος, η Πλατεία Ναβαρίνου, η Αψίδα του Γαλέριου, η Παναγία Αχειροποίητος, η Αγία Σοφία, η Ρωμαϊκή Αγορά, η Πλατεία Αριστοτέλους και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης γίνονται σταθμοί σε μία μουσική περιπλάνηση.

Οκτώ συνθέτες από όλη την Ευρώπη επιλέχθηκαν να δημιουργήσουν σύντομες συνθέσεις και στη συνέχεια οι συνθέσεις αυτές ηχογραφήθηκαν από τους dissonART, ένα σύνολο που ιδρύθηκε και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με τη διάδοση της μουσικής πρωτοπορίας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

 Στις 16 Οκτωβρίου 2019, το μουσικό σύνολο dissonART θα παίξει σε ζωντανή εκτέλεση τις 8 συνθέσεις εμπνευσμένες από τα οκτώ σημεία ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θα συστήσει στο κοινό τον ηχητικό περίπατο, ο οποίος θα παραμείνει εφεξής προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής “My City, My Sounds”.

Η συναυλία των dissonArt εντάσσεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των 54ων Δημητρίων και αποτελεί μια συνεργασία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση με το Δήμο Θεσσαλονίκης. 

Info 

H εφαρμογή “My City, My Sounds” είναι διαθέσιμη στο App Store.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία της 16ης Οκτωβρίου εδώ.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ