Θετικές εξελίξεις είχαμε σήμερα το απόγευμα σε μια από τις πιο δύσκολες υποθέσεις στον τομέα του Πολιτισμού. Ανακοινώθηκε μόλις πως ο Μιχαήλ Μαρμαρινός αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεσμού Ελευσίνα Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 

Οι πολιτιστικοί κύκλοι γνώριζαν εδώ και αρκετό καιρό πως το όνομα του Μιχαήλ Μαρμαρινού είχε πέσει στο τραπέζι ως ύστατη λύση για να διασωθεί η προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελευσίνα. Σήμερα το ΔΣ αποφάσισε να αναθέσει την καλλιτεχνική διεύθυνση του έργου στον καλλιτέχνη με το σημαντικό έργο. Τα προβλήματα της διοργάνωσης παραμένουν αλλά η καινούρια αυτή κίνηση μαζί με την πιθανή μετάθεση της διοργάνωσης για το 2023 δίνουν μια ανάσα και μια μεγάλη ευκαιρία να γίνουν όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελευσίνας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ανακοίνωσε: Η επιλογή του Μιχαήλ Μαρμαρινού στηρίχτηκε αφενός στη δύναμη της προσωπικότητας του, αφετέρου στο πολυσχιδές καλλιτεχνικό του έργο. Οραματιστής στο χώρο του θεάτρου και όχι μόνο, γνωρίζει τη διεθνή πολιτιστική σκηνή στην οποία έχει διακριθεί ως ένας εκ των πρεσβευτών της Ελλάδας που χαίρει εκτίμησης και αναγνώρισης στο εξωτερικό.

 

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή ο τίτλος που μου αποδίδεται. Ελπίζω πως η αγάπη μου για την Ελευσίνα -που μετράει πολλά χρόνια, πολύ πριν την ανακύρηξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα- θα καταφέρει να μετατραπεί, με τη βοήθεια όλων των συνεργατών και της πόλης, σε ένα έργο που θα αφήσει ζωντανά ίχνη και αναμνήσεις», δήλωσε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός μετά την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου.