Έκλεψε το νέο βίντεο του Kendrick Lamar τη δουλειά αυτής της εικαστικού;

Έκλεψε το νέο βίντεο του Kendrick Lamar τη δουλειά αυτής της εικαστικού; Facebook Twitter
0

Πριν από λίγες μέρες ο Kendrick Lamar κυκλοφόρησε το βίντεο για το "All the Stars" από το νέο soundtrack του Black Panther.

Σκηνοθετημένο από τον συνεργάτη του Dave Meyers και τους The Little Homies, το βίντεο παρουσιάζει σε μια συγκεκριμένη στιγμή ένα περίτεχνο χρυσό background το οποίο τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαμάχης.

 

Μια καλλιτέχνης με καταγωγή από τη Λιβερία και τη Βρετανία ισχυρίζεται ότι αυτή η σκηνή βασίστηκε στο έργο τέχνης της.

Οι New York Times μεταδίδουν ότι η Lina Iris Viktor προσεγγίστηκε από την Marvel τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους για τη χρήση του έργου τέχνης της στο φιλμ Black Panther. Αν και τελικά απέρριψε τις προσφορές, πιστεύει ότι το βίντεο χρησιμοποιήσε εικόνες χωρίς άδεια από τη σειρά έργων "Constellations".

Έκλεψε το νέο βίντεο του Kendrick Lamar τη δουλειά αυτής της εικαστικού; Facebook Twitter

«Είναι θέμα δεοντολογίας, γιατί αυτό που όλη η ταινία προωθεί είναι η μαύρη χειραφέτηση, η αφρικανική αριστεία - αυτή είναι η όλη ιδέα της ιστορίας», δήλωσε η Viktor τονίζοντας πως «ταυτόχρονα κλέβουν από Αφρικανούς καλλιτέχνες».

Οι δικηγόροι της έχουν ήδη αρχίσει τις νομικές διαδικασίες για την διεκδίκηση των πνευματικών δικαιωμάτων και για ιδιοποίηση του έργου της.

Έκλεψε το νέο βίντεο του Kendrick Lamar τη δουλειά αυτής της εικαστικού; Facebook Twitter

Αν και η αντιγραφή των έργων δεν είναι απόλυτα ακριβής, η αισθητική, το στιλ και πολλές λεπτομέρειες είναι στοιχεία που έχουν ξεκάθαρα αντλήσει έμπνευση από τη δουλειά της, υποστηρίζει η νομική της ομάδα η οποία είναι αισιόδοξη πως θα δικαιωθεί.

Η Lina Iris Viktor δηλώνει μάλιστα πως η ίδια δεν είχε δει το βίντεο και πως έμαθε για τις αναφορές στο έργο της από φίλους και θαυμαστές που της έδιναν συγχαρητήρια για τη συμμετοχή της.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ