Εκδίδεται άγνωστο έργο του Μαρσέλ Προυστ - Ένα χαμένο κομμάτι του παζλ για το «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο»

Εκδίδεται άγνωστο έργο του Μαρσέλ Προυστ - Ένα χαμένο κομμάτι του παζλ για το «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» Facebook Twitter
0

Οι θαυμαστές του συγγραφικού έργου του Μαρσέλ Προυστ και ειδικά του «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» είναι ενθουσιασμένοι με την είδηση πως ο γαλλικός εκδοτικός οίκος Gallimard, θα κυκλοφορήσει ένα αδημοσίευτο έργο του, το "Les Soixante-quinze feuillets" (Οι εβδομηνταπέντε σελίδες).

Tα κείμενα του Προυστ που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, γράφτηκαν το 1908, περίπου την εποχή που άρχισε την συγγραφή του φημισμένου επτάτομου έργου «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» και ήταν μέρος συλλογής εγγράφων που είχε ο εκδότης Bernard de Fallois, ο οποίος πέθανε το 2018. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο De Fallois επέβλεψε την έκδοση πολλών έργων του Προυστ και αποκάλυψε για πρώτη φορά την ύπαρξη των κειμένων σε έναν πρόλογο για μια συλλογή μη δημοσιευμένων δοκιμίων του γάλλου συγγραφέα.

Ο De Fallois περιέγραψε το "Les Soixante-quinze feuillets" ως «πολύτιμο οδηγό» για την κατανόηση του «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο» και «ημερολόγιο της δημιουργίας του». Στα κείμενα περιλαμβάνονται έξι κεφάλαια τα οποία ο Προυστ ανέπτυξε και τελικά συμπεριέλαβε στο έργο του. Ωστόσο, ο De Fallois ανέφερε ότι ο πρωταγωνιστής Charles Swann δεν εμφανίζεται σε αυτά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, τα κείμενα της συλλογής θεωρούνταν χαμένα και αναζητήθηκαν από Γάλλους ακαδημαϊκούς για δεκαετίες, με ορισμένους να αμφισβητούν ακόμη και την ύπαρξή τους. Αλλά, αυτή την εβδομάδα, ο Gallimard αποκάλυψε ότι τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν ξανά στα αρχεία του De Fallois, τα οποία κληροδότησε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας. Μεταξύ των εγγράφων ήταν δύο αδημοσίευτα έργα που η ανιψιά του Προυστ, Αντριέν (γνωστή ως Σούζι) έδωσε στον De Fallois το 1949.

Σε μια δήλωση στον ιστότοπό του, ο οίκος Gallimard χαρακτήρισε τα κείμενα «Το ιερό δισκοπότηρο του Προυστ» και χωρίς να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες, είπε ότι το βιβλίο είναι ένα «ουσιαστικό κομμάτι του παζλ» και θα ρίξει νέο φως στο έργο «Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο». Για την ώρα, την ανάγνωση του έργου θα απολαύσουν μόνο όσοι γνωρίζουν γαλλικά καθώς δεν έχει ανακοινωθεί μετάφραση σε κάποια άλλη γλώσσα.

Η κυκλοφορία του βιβλίου είναι προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου.

Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ