Το Δ.Σ του Ελληνικού Φεστιβάλ απαντά σε σκληρό τόνο στον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο

Το Δ.Σ του Ελληνικού Φεστιβάλ απαντά σε σκληρό τόνο στον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο Facebook Twitter
0

Απάντηση στα όσα είπε χθες στη συνέντευξη τύπου ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο καλλιτεχνικός διεθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, δίνει σήμερα το Δ.Σ. του φεστιβάλ.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος  έκανε λόγο για bullying, τις τρικλοποδιές και μεθοδεύσεις από το Δ.Σ., συγκεκριμένα από την πρόεδρο Λιάνα Θεοδωράτου και την αντιπρόεδρο Κατερίνα Παπανικολάου υπό το αδιάφορο βλέμμα του πρώην υπουργού Πολιτισμού, όπως είπε.

Η ανακοίνωσης του Ελληνικού Φεστιβάλ ΑΕ.

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 07.11.2017 ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ, κος Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, επισημαίνονται τα ακόλουθα :

1ον) Το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού προτίθεται να απαντήσει άμεσα επί όλων των σημείων που θίγει στην αφήγησή του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής. Δεσμεύεται επιπλέον, να εισφέρει πρόσθετα δεδομένα στη συζήτηση περί καλλιτεχνικού έργου και χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, στο πλαίσιο ενός δημόσιουπολιτιστικού οργανισμού.

2ον) Ως προς την απουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ από τη συνέντευξη τύπου της 7ης.11.2016 επισημαίνουμε ότι:

ι) το ΔΣ ουδέποτε κλήθηκε να παραστεί στην υπό συζήτηση συνέντευξη

ιι) ο απολογισμός που εξήγγειλε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής ουδέποτε είχε υποβληθεί προς έγκριση στο ΔΣ του οργανισμού, όπως κατά νόμο προβλέπεται, παρά τα επανειλημμένα σχετικά αιτήματα του ΔΣ

ιιι) η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Καλλιτεχνικού Διευθυντή συνέπεσε χρονικά με την τελετή παράδοσης –παραλαβής του Υπουργείου Πολιτισμού από τον απερχόμενο υπουργό, κο Αριστείδη Μπαλτά στη νέα Υπουργό Πολιτισμού, κα Λυδία Κονιόρδου.

3ον) Ενόψει των δεδομένων που διαμόρφωσε η μονομερής ενέργεια του κου Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, το ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ ως θεσμικό όργανο διοίκησης του φορέα εκτίμησε ότι οφείλει εντός της ημέρας να ενημερώσει την Υπουργό Πολιτισμού και ακολούθως να τοποθετηθεί άμεσα δημοσίως.

4ον) Τέλος, είναι αυτονόητο ότι στόχος μας παραμένει η αναζήτηση κοινών τόπων για την προαγωγή του δημόσιου πολιτιστικού συμφέροντος, το οποίο πρωτίστως οφείλει να υπηρετεί η λειτουργία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου


Καθηγήτρια κα Λιάνα Θεοδωράτου

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.