Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια

0

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που το «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης» της Μόριας (Λέσβος) τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι 13.000 πρόσφυγες που διέμεναν εκεί –ό αριθμός που γνωστοποιήθηκε– έμειναν μέσα σε λίγες στιγμές χωρίς κατάλυμα και χωρίς κάποια από τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους αγαθά.

Μια ομάδα ατόμων που δεν έχει σημασία να κατονομαστούν, η Unity, έδρασε άμεσα και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 160 τραγούδια από ισάριθμους εγχώριους καλλιτέχνες που θέλησαν να στηρίξουν την ενέργεια, συνθέτοντας με αυτά μια πρωτοφανή ψηφιακή συλλογή, με μουσικές από όλα τα είδη. Η συλλογή αυτή διατίθεται προς πώληση στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ, με δυνατότητα επιπλέον ελεύθερης συνεισφοράς, μέσω της πλατφόρμας του bandcamp. Ταυτόχρονα διατίθενται προς πώληση και άλλα αντικείμενα, όπως T-shirts, pins, stickers και signed prints, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το κοινό το ύψος της συνεισφοράς του.


Τα έσοδα του εγχειρήματος θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών, βάσει των οδηγιών της Attika Human Support, αλλά και άλλων αλληλέγγυων ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όσο συντομότερα συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσόν, τόσο πιο άμεσα θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο βήμα της διαδικασίας που είναι η αγορά και η αποστολή των αγαθών. Το ποσόν που θα συγκεντρωθεί και τα αγαθά που θα αγοραστούν θα γνωστοποιηθούν και θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία. Κάθε βοήθεια είναι σημαντική.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους είναι πως εχθρός μας δεν είναι ο μετανάστης αλλά αυτός που τον αναγκάζει να αφήσει το σπίτι και την πατρίδα του.


«Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμη της μουσικής και τι μπορεί αυτή να πετύχει για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και κοινωνικής ομάδας» λένε οι διοργανωτές της Unity. «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. We stand in solidarity with refugees and immigrants. We stand united».


Ανταποκρινόμενοι σε αυτή την ενέργεια που ένωσε 160 μουσικούς και συγκροτήματα, ένα πλήθος εικαστικών έφτιαξε μία σειρά από artworks για να συνοδεύουν τη συλλογή. 15 από αυτούς λένε το δικό τους σχόλιο για τη Unity και τι σημαίνει η αλληλεγγύη σε τόσο δύσκολους καιρούς:

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
Γιάννης Κοντανδρεόπουλος


Γιάννης Κοντάν: «Η ανθρωπιστική κρίση με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπη η κοινωνία μας και κατ' επέκταση όλη η Ευρώπη σίγουρα δεν γίνεται να αφήσει κάποιον ασυγκίνητο. Όταν, δε, η κρίση αυτή χτυπάει την ίδια σου την πόρτα υπό τη μορφή εξαθλιωτικών συνθηκών διαβίωσης στα λεγόμενα "κέντρα προσωρινής φιλοξενίας", η δράση αλληλεγγύης είναι επιβεβλημένη. Η τεράστια ανταπόκριση στο κάλεσμα για παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν την ατυχία να βρίσκονται στο πρόσφατα καμένο κέντρο της Μόριας, υπήρξε μία λάμψη σε μια εποχή σκοτεινή, γεμάτη κακεντρέχεια και ανησυχία. Με όχημα την τέχνη, βρεθήκαμε στη θέση να προσπαθήσουμε να κάνουμε τις ζωές των ανθρώπων αυτών ελάχιστα πιο εύκολες. Σίγουρα η αλλαγή δεν ήρθε, αλλά στη δυσκαμψία μηχανισμών, η καλύτερη απάντηση είναι η αλληλεγγύη. Και λίγο δεν το λες».

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
Daphne Xourafi


Daphne Xourafi: «Το προσφυγικό είναι ένα μεγάλο αγκάθι της σύγχρονης ιστορίας μας, όσο οι κυβερνήσεις αποποιούνται των ευθυνών τους και παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες ανθρώπινων ζωών. Το έργο μου, το νανούρισμα της μητέρας, είναι μια στιγμή γαλήνης μέσα στην κόλαση της Μόριας. Τα παιδιά της αξίζουν πολλά παραπάνω από το μέλλον τους, για το οποίο ευθυνόμαστε εγώ και εσύ και το εκάστοτε νέο κράτος / σπίτι που θα βρεθούν. Η αλληλεγγύη είναι δείγμα παιδείας, κουλτούρας και πολιτικής ταυτότητας και θα έπρεπε να διδάσκεται στο σχολείο. Είμαι περήφανη λοιπόν για την αντίδραση του καλλιτεχνικού χώρου, που εκφράζεται με αξιόλογες ενέργειες όπως η δράση της ομάδας Unity, δείχνοντας τις δυνατότητες κοινωνικών εγχειρημάτων όταν αυτά διαπιστώνουν την δύναμή τους».

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
Μάνθος Στεργίου


Μάνθος Στεργίου / Manster Design: «Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε δίπλα σε τέτοιες κινήσεις, πολεμώντας τον ρατσισμό και τον φασισμό με τα όπλα που διαθέτουμε, τη μουσική και τα εικαστικά. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν πρωτοβουλίες σαν και αυτή».

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
Κωστής Ατσάλης


Κωστής Ατσαλής: «Η αλήθεια είναι πως όταν είδα την πρωτοβουλία της Unity, ενστικτωδώς και χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα και έστειλα το έργο μου "Besides". Το είχα ζωγραφίσει νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2020, για να εκφράσω την αντίθεση μου στα αποπνικτικά συναισθήματα που προκαλούν ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία, προσπαθώντας έτσι να υπενθυμίσω πως η ανθρωπιά, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η πνευματικότητα, η βοήθεια προς τον αδύναμο, θα πρέπει επί της ουσίας να εφαρμόζονται και να γίνονται πράξη, καθώς αποτελούν θεμέλιους λίθους του πολιτισμού».

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
Παναγιώτης Πανταζής / Pan Pan


Παναγιώτης Πανταζής / Pan Pan: «Είναι απαράδεκτο το ότι τα κράτη και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αφήσει αυτούς τους ανθρώπους στην τύχη τους και η μόνη ουσιαστική βοήθεια που παίρνουν είναι από ομάδες που οργανώνονται αυθόρμητα και βοηθούν. Ομάδες από ανθρώπους που προσφέρουν δωρεάν τις ήδη υποτιμημένες υπηρεσίες τους, για όσο μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό και ψυχικό βάρος. Δεν είναι λογικό να προσφέρει περισσότερα από τους επίσημους φορείς π.χ. ένας μάγειρας ή ένας καλλιτέχνης που έχουν έτσι κι αλλιώς πληγεί ήδη βαριά από την όλο και εντεινόμενη κρίση λόγω κορωνοϊού. Έτσι πάει όμως, και όσο έχουμε δύναμη θα είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον».

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
Γρηγόρης Ψαλτάκος


Γρηγόρης Ψαλτάκος: «Κάθε πρωτοβουλία που στήνεται (ειδικά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα) είναι το οξυγόνο μας αυτές τις δύσκολες εποχές. Είναι χρέος των ανθρώπων που ασχολούνται με την τέχνη να τοποθετούνται και να "αποκαθιστούν" μέσα από την ματιά τους τη στρεβλή πραγματικότητα που μας παρουσιάζουν αυτοί που κρατούν τα σκήπτρα της ενημέρωσης και της ζωής μας».

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
Morgane Nicolaides


Morgane Nicolaides: «Η αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες είναι εξαιρετικά σημαντική και η Unity ήταν εκεί για να τους βοηθήσει. Τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ που μας επέτρεψε, εμάς τους καλλιτέχνες, να δείξουμε την υποστήριξή μας για αυτόν τον σκοπό».

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
Constantine Saifoyntinov (Boonis)


Constantine Saifoyntinov (Boonis): «Ένας για όλους και όλοι για έναν! Με "όπλο" την τέχνη, σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται συνεχώς, και οι ανθρώπινες αξίες δοκιμάζονται, προσπάθειες σαν αυτές της Unity αναμφίβολα θα πρέπει να επικροτούνται και να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση, μια και, όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, όταν υπάρξει ενότητα επιτυγχάνεται οποιοσδήποτε καλός σκοπός!».

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
Γιάννης Αποσκίτης


Γιάννης Αποσκίτης: «Είναι πραγματικά αδύνατο σε μένα να νοήσω την τέχνη –σε όλο της το φάσμα– ως κάτι εσωστρεφές ή αυτοαναφορικό. Είναι χρέος των καλλιτεχνών να στεκόμαστε μπροστά στην ασχήμια, στα κακώς κείμενα του κόσμου, και να φανταζόμαστε "νάρκης του άλγους δοκιμές", όχι μόνο του προσωπικού μας "άλγους", άλλα και όλων των αδικημένων, των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου. Για εμένα, η τέχνη είναι θέση και πολιτική κίνηση. Πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ που διαπίστωσα ότι υπήρξε τόσος κόσμος που συμμερίζεται αυτή την άποψη, και ο κόσμος αυτός βρήκε φωνή μέσα από την πρωτοβουλία της "Unity". Είναι πραγματικά συγκινητικό, όταν βλέπεις μουσικούς και εικαστικούς να ενώνουν –δια της δημιουργίας– τις πνοές τους για να μιλήσουν για αυτούς που δεν έχουν φωνή, για αυτούς που ρίσκαραν τα πάντα, κυνηγήθηκαν, ρημάχτηκαν, πνίγηκαν, για να βρουν μια ελπίδα σ' έναν τόπο ξένο. Γι' αυτούς τους ανθρώπους θα μιλάμε, και θα μιλάμε πάντα, γιατί όσο υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, δεν θα ησυχάσουμε ποτέ».

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
Something Going Bad


Something Going Bad: «Στηρίζοντας την προσπάθεια της Unity, είναι μια ευκαιρία ο καλλιτέχνης να δείξει πως επηρεάζεται από την πραγματικότητα που ζει. Να πάρει θέση για τα καίρια ζητήματα της εποχής και με τον προσωπικό του χαρακτήρα να αποτυπώσει και να κατακρίνει τόσο τον ρατσισμό όσο και την ξενοφοβία».

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
Θάνος Καρκάνης


Θάνος Καρκάνης: «Η Unity απέδειξε πως υπάρχει πολύς κόσμος ευαισθητοποιημένος και διατεθειμένος να βοηθήσει τους πρόσφυγες στην Μόρια. Ο καλλιτεχνικός χώρος (μουσικοί και εικαστικοί) ήταν για άλλη μια φορά εκεί, για να στηρίξει αφιλοκερδώς τους ανθρώπους που το 'χουν πραγματικά ανάγκη, δίνοντας έτσι μία ηχηρή απάντηση κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Προσωπικά θεωρώ πως είναι χρέος της μουσικής και γενικότερα των τεχνών να ευαισθητοποιούν και να δίνουν ανθρωπιστικές και αντιρατσιστικές κατευθύνσεις. Τέλος, πιστεύω πως με συλλογικές ενέργειες μπορούμε να πετύχουμε πολλά!».

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
The Rabbit Knows


The Rabbit Knows: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να συμμετέχω στο Unity Project. H τεράστια συμμετοχή τόσων πολλών και ετερόκλητων καλλιτεχνών, μουσικών και εικαστικών, αλλά και η τεράστια απήχηση που είχε, δείχνει σε μένα το πόση καλοσύνη και δύναμη υπάρχει στον κόσμο, έτοιμες να ξεχυθούν όταν υπάρχει το σωστό κανάλι και ο σωστός τρόπος. Προσπαθώ να πιστεύω ότι ο κόσμος θέλει και μπορεί να κάνει το καλό, απλά συνήθως του λείπει ο τρόπος. Το project αυτό ήταν σαν να κάνει μια μικρή ρωγμή σε ένα φράγμα κυνισμού και αδιαφορίας που κρατάει την αλληλεγγύη και την καλή πρόθεση του κόσμου. Η μικρή αυτή ρωγμή πολλές φορές αποδεικνύεται υπέρ-αρκετή ώστε να ξεχυθεί η αγάπη του κόσμου και να γίνουν μικρά θαύματα. Καλημέρα λοιπόν Κεμάλ, αυτός ο κόσμος αλλάζει συνέχεια. Και θα είμαστε εκεί ξανά και ξανά για να τον αλλάζουμε».

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
Makis Gospel


Gospel: «Tο θέμα των προσφύγων είναι μείζονος σημασίας. Iδιαιτέρως στη χώρα μας η οποία έχει βιώσει σε μεγάλο βαθμό τι σημαίνει η φρίκη του πολέμου και ο ξεριζωμός. Όταν είδα την όμορφη και ενδιαφέρουσα κίνηση της Unity στα social media, για την ενίσχυση των προσφύγων της Mόριας, θέλησα χωρίς δεύτερη σκέψη να στηρίξω κι εγώ με τη δουλειά μου το όλο εγχείρημα. Πιστεύω γενικότερα πολύ στις συλλογικές προσπάθειες. Eιδικά όταν αυτές πραγματοποιούνται από καλλιτέχνες που ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Tο μήνυμα που προκύπτει λοιπόν από τέτοιες προσπάθειες δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από ηχηρό και ισχυρό».

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
Eva M Grey


Eva M Grey: «Η μαζική και άμεση ανταπόκριση των καλλιτεχνών και του κόσμου που στήριξε την πρωτοβουλία Unity επιβεβαίωσε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη και περιθώριο για κινήσεις σαν κι αυτή. Στην εποχή του εκμηδενισμού της σημασίας της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, οι εικονογραφήσεις μας δεν είναι εφικτό να περιγράψουν την κόλαση στην οποία αναγκάστηκαν και συνεχίζουν να αναγκάζονται να ζουν, οι άνθρωποι που διέσχιζαν τις φλεγόμενες σκηνές εκείνο το βράδυ του Σεπτέμβρη στη Μόρια της Λέσβου. Η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και η μαζική συσπείρωση μπορούν να καταφέρουν πολλά περισσότερα από ό,τι πιστεύουμε».

Unity: Καλλιτεχνική αλληλεγγύη για τη Μόρια Facebook Twitter
Άρτεμις Δοντούδη


Άρτεμις Δοντούδη: «Στην Ελλάδα του σήμερα, που ακόμη μαστίζεται από την οικονομική κρίση, ρατσιστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις δυναμώνουν μέρα με τη μέρα, με κύριο θύμα τους πρόσφυγες που έχουν καταφθάσει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Άνθρωποι οι οποίοι αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω σπίτια, φίλους και οικογένεια, περνώντας από σαράντα κύματα με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Σε μία χώρα όμως όπου ανέκαθεν υπήρχε έλλειψη παιδείας και ο λαός της αντιμετωπίζει κάθε τόσο τη φτώχεια, δημιουργείται ένα παράλογο μίσος προς τους ανθρώπους αυτούς. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους είναι πως εχθρός μας δεν είναι ο μετανάστης αλλά αυτός που τον αναγκάζει να αφήσει το σπίτι και την πατρίδα του».


Compilation & Merchandise

Facebook

Instagram

Design
0

M. Hulot

O M.Hulot είναι διευθυντής της έντυπης LIFO και δουλεύει σε αυτήν από το πρώτο φύλλο της

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Design / Hôtel de la Marine, ένα μουσείο για το lifestyle στο Παρίσι του 18ου αιώνα

Το hotspot της γαλλικής αριστοκρατίας των δεκαετιών πριν από τη Γαλλική Επανάσταση ζωντανεύει έναν τρόπο ζωής υψηλής τέχνης και μια καθημερινότητα γεμάτη ακραία εξωπραγματική πολυτέλεια. Τώρα είναι και πάλι ανοιχτό για το κοινό. 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση

Interiors / Ένα διαμέρισμα με ανθρώπινη υπόσταση στο Παγκράτι

Ο φωτογράφος μόδας Θανάσης Κρίκης ζει σε ένα διαμέρισμα που το αισθάνεται σαν προέκταση του εαυτού του. Σε αυτό κυριαρχούν οι φωτογραφίες μόδας, τα ζωγραφικά του έργα και τα design έπιπλα, μα, πάνω απ’ όλα, η ικανότητά του να τα συνθέτει όλα αυτά και να δημιουργεί ένα καλαίσθητο σύμπαν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα dream house

Design / Πώς είναι να ζεις μέσα σε ένα σπίτι σαν γκαλερί γλυπτών

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται ένα αθηναϊκό σπίτι γεμάτο με έργα Ελλήνων γλυπτών, που όλα του τα πράγματα μένουν πάντα στη θέση τους, και μιλά με τον αρχιτέκτονα ιδιοκτήτη που δεν συνηθίζει να σχεδιάζει σπίτια γιατί «αισθανόταν ότι θα έπρεπε να κάνει και τον διαπραγματευτή της οικογένειας»
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Design / Crini & Sophia: Εκεί που η art de la table συναντά τα έργα καταξιωμένων σύγχρονων καλλιτεχνών 

Σε μια υπερυψωμένη βιτρίνα στο Κολωνάκι συναντάμε μια σειρά από έργα τριών καλλιτεχνών οι οποίοι δεν είχαν μιλήσει μεταξύ τους πριν τελειώσει το κατάστημα, που απ’ έξω δεν μαρτυρά τι ακριβώς κρύβει μέσα του. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η χρυσή σχεδιάστρια που μάγεψε το Χόλιγουντ

Design / Συνεργάτις του Ντε Κίρικο. Κολλητή του Νουρέγιεφ. Επίσκεψη στο απίθανο σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis

Η Τζούλη Αγοράκη επισκέπτεται το σπίτι της εικαστικού Lisa Sotilis, που ήταν στενή φίλη του Ιόλα, συνεργάτιδα του Ντε Κίρικο και κολλητή φίλη του Νουρέγιεφ. Και εντυπωσιάζεται με την κινηματογραφική της ζωή.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Design / Kyr Lakis: Ένα νέο αθηναϊκό brand αναβιώνει την τέχνη των ηπειρώτικων σταμπωτών

Ένα νέο concept store εμφανίστηκε στα Εξάρχεια από τη γλύπτρια Αντιγόνη MacLellan και τον designer Χαρίλαο Κουρτίνο Πάλλα, το Αphilo, που συγκεντρώνει τη δουλειά πολλών ντόπιων artisans. Εκεί βρίσκουμε και τα χρηστικά αντικείμενα του brand τους, Kyr Lakis, που αξιοποιεί τα σχέδια από ξυλόγλυπτες μήτρες οι οποίες άντεξαν στον χρόνο, όπως μια γοργόνα που μετρά εκατό χρόνια ζωής.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Design / Mέσα στο boho διαμέρισμα της σχεδιάστριας Σήλιας Δραγούνη

Ένα σταντ με ρούχα δίπλα στην τραπεζαρία, μια σανίδα του skate στη μέση του καθιστικού, το πιο ιδιαίτερο πλακάκι που έχει μπει ποτέ σε τζάκι. Το διαμέρισμα της σχεδιάστριας στην Κηφισιά είναι μποέμ και boho, σαν την ίδια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Έλενα Ναβροζίδου: Νομίζω πως η πολιτική τους ορθότητα είναι μια εισβολή ασκήμιας

Design / Έλενα Ναβροζίδου: «Λογοκρίθηκαν πολλές από τις εικόνες μου, γιατί φαινόταν λίγο στήθος»

Η ξεχωριστή εικαστική καλλιτέχνις και δημιουργός της θρυλικής Λουντμίλα, της ηρωίδας κόμικς που ζούσε σουρεαλιστικές ερωτικές ιστορίες στο «Παρά Πέντε» και στη «Βαβέλ», μας ανοίγει το ειδωλολατρικό, πληθωρικό σπίτι της και μας δείχνει τη δική της Παραμυθία.
M. HULOT
Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Design / Deplot Architects: Προσδίδοντας υπεραξία με την αρχιτεκτονική σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες

Η αυθεντικότητα είναι ο πυρήνας της κουλτούρας των Deplot. Δημιουργώντας αξία μέσα από το design σε μη αναμενόμενες τοποθεσίες, διατηρούν τις ρίζες τους στην αυθεντική αισθητική και κουλτούρα της Μεσογείου, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία που παραμένουν πιστά στην αυθεντική ουσία της περιοχής.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αντώνης Βαβαγιάννης: Ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που δεν είναι καν λέξη

Οι Αθηναίοι / Κουραφέλκυθρος: «Αν δεν σε μισήσουν οι φασίστες, τι κάνεις σε αυτήν τη ζωή;»

Ο Αντώνης Βαβαγιάννης, ο κομίστας πίσω από τα «Κουραφέλκυθρα», που κάποτε τα είχαν απορρίψει όλα τα έντυπα ενώ τώρα έγιναν ταινία στο Cinobo, λαμβάνει για τα πολιτικά του σκίτσα μηνύματα σύμφωνα με τα οποία κάθε εβδομάδα τα παίρνει από άλλο κόμμα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ