Το Met σού μαθαίνει να ζωγραφίζεις τέλεια σε μόλις 30 λεπτά

0

Οι πολιτιστικοί φορείς σε ολόκληρο τον κόσμο, στην προσπάθειά τους να μας κρατήσουν σε επαφή με τις διάφορες μορφές τέχνης, έχουν υλοποιήσει αρκετές ενδιαφέρουσες δράσεις το τελευταίο διάστημα που όλοι μείναμε στο σπίτι λόγω της καραντίνας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ψηφιακές ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όμως το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης ανέλαβε μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, θέλοντας όχι μόνο να μας κάνει συμμέτοχους της τέχνης αλλά και δημιουργούς.


Έτσι, τον περασμένο Απρίλιο αποφάσισε να ξεκινήσει online μαθήματα ζωγραφικής, ως μια προέκταση του προγράμματος Drop-In, προκειμένου άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο να κάνουν κάτι δημιουργικό από το σπίτι, να μάθουν την ιστορία του μουσείου και κατ'επέκταση να τιμήσουν την 150ή επέτειό του.

Το μόνο που χρειάζονται οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετέχουν στο μάθημα είναι χαρτί, μολύβι και γόμα. Στη συνέχεια, αυτό που πρέπει να κάνουν είναι απλώς να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Gutnik και να παραμείνουν ακριβείς στα σχήματα και τις λεπτομέρειες.


Τα συγκεκριμένα μαθήματα διεξάγονται μέσα από τη σελίδα του μουσείου στο Facebook και περιλαμβάνουν βίντεο με οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς οι θεατές θα βελτιώσουν τις τεχνικές τους στη ζωγραφική.

Αυτή την εβδομάδα, το μουσείο ξεκίνησε τον δεύτερο κύκλο μαθημάτων του προγράμματος Drop-In Drawing, υπό την επίβλεψη της Anastasiya Gutnik, υπεύθυνης για τα προγράμματα του The Met, η οποία δίδαξε τους θεατές πώς να ζωγραφίσουν απλούς πίνακες με λουλούδια.


Το μόνο που χρειάζονται οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετέχουν στο μάθημα είναι χαρτί, μολύβι και γόμα. Στη συνέχεια, αυτό που πρέπει να κάνουν είναι απλώς να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Gutnik και να παραμείνουν ακριβείς στα σχήματα και τις λεπτομέρειες.


Τα μαθήματα διαρκούν μόλις 30 λεπτά, πράγμα αρκετά βολικό για να κάνεις ένα χαλαρό και δημιουργικό διάλειμμα μέσα στη μέρα σου. Βέβαια, αν η ζωγραφική είναι κάτι που δεν σε εμπνέει, τότε μπορείς να μπεις στην ιστοσελίδα του μουσείου και να ξεκινήσεις μαθήματα για την ιστορία της τέχνης. Ίσως έτσι καταφέρεις να αποκτήσεις μια νέα δεξιότητα μετά το τέλος της καραντίνας, που θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμη.

Πηγή: Travel and Leisure 

 

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO x Design Ambassador/ Archisearch: Τα κορυφαία έντυπα αρχιτεκτονικής και design παρουσιάζουν

Design / LiFO x Design Ambassador/ Archisearch: Τα κορυφαία έντυπα αρχιτεκτονικής και design παρουσιάζουν

Η LiFO και η Design Ambassador δημιούργησαν μια πρωτότυπη σειρά ειδικών εκδόσεων που απελευθέρωσαν το αρχιτεκτονικό έντυπο από τον κλαδικό του χαρακτήρα και έδωσαν νέα δυναμική και ουσία στη συζήτηση για την αρχιτεκτονική, το design και την ανάπτυξη
THE LIFO TEAM
H Potiropoulos+Partners σχεδίασε ένα εντυπωσιακό αειφορικό συγκρότημα διαμερισμάτων και κατοικιών  στον Άλιμο 

Design / H Potiropoulos+Partners σχεδίασε ένα εντυπωσιακό αειφορικό συγκρότημα διαμερισμάτων και κατοικιών  στον Άλιμο 

Το «Cube-2» στον Άλιμο, ένα project όπου το τρίπτυχο «υπαίθριος χώρος-ημιυπαίθριος χώρος-πράσινο» αναδεικνύεται σε κύριο συνθετικό άξονα. Προκύπτει έτσι μία αλληλουχία προβόλων-κήπων, που δίνουν την εντύπωση ότι κινούνται μέσα στη βλάστηση, και αντίστοιχα ότι η βλάστηση κινείται μέσα σ’ αυτούς.
THE LIFO TEAM
The Boy Is Beautiful

Athens Pride 2022 / The Boy Is Beautiful: Ένα περιοδικό που ξετυλίγει το νήμα των ελληνικών queer χρονικών

Στο εξαμηνιαίο περιοδικό του Λεωνίδα Λιόλιου queer και queer friendly αναγνώστες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μπορούν να ανακαλύψουν κομμάτια της ελληνικής ιστορίας που έχουν θαφτεί κάτω από τα μπάζα της ετεροκανονικότητας και του μεσσιανισμού.
M. HULOT
Η ΕΣΩ επέστρεψε πιο δυναμική και επίκαιρη από ποτέ 

Design / Η ΕΣΩ επέστρεψε πιο δυναμική και επίκαιρη από ποτέ 

Δείτε όσα έγιναν στην δέκατη διοργάνωση της ημερίδας ΕΣΩ που διοργανώθηκε σε στρατηγική συνεργασία και συνεπιμέλεια του Archisearch με το Ίδρυμα Mies Van Der Rohe ως συμπαραγωγή της Design Ambassador, του +Design Magazine και της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Serpentine Pavilion: Μια μαύρη εκκλησία - κλίβανος είναι το πιο κατάλληλο θερινό περίπτερο;

Design / Serpentine Pavilion: Μια μαύρη εκκλησία-κλίβανος είναι το πιο κατάλληλο θερινό περίπτερο;

Το φετινό περίπτερο Serpentine, ένας μαύρος περίκλειστος κύλινδρος, από τις πιο «εσωστρεφείς» εγκαταστάσεις που έχουν τοποθετηθεί ποτέ στους κήπους του Κένσινγκτον, σχεδιάστηκε ως χώρος για περισυλλογή και διαλογισμό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ Η προέκταση του Royal College of Art είναι ένας ύμνος σε ένα συχνά υποτιμημένο υλικό, το τούβλο

Design / Η προέκταση του Royal College of Art είναι ένας ύμνος σε ένα συχνά υποτιμημένο υλικό, το τούβλο

Μέσα στα πελώρια γυάλινα κτίρια του Battersea, οι αρχιτέκτονες της Tate Modern και της Elbphilharmonie στο Αμβούργο, οι Herzog & de Meuron, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια σοβαρή προσέγγιση του υλικού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Γαλλίδα αρχιτέκτονας πρωτοπόρος της κοινωνικής στέγασης Ρενέ Γκεγιουστέ κέρδισε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2022.

Πολιτισμός / Ρενέ Γκεγιουστέ: Η Γαλλίδα πρωτοπόρος της κοινωνικής στέγασης κέρδισε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2022

Η Γαλλίδα αρχιτέκτονας είναι υπέρμαχος της κοινωνικής αρχιτεκτονικής, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για το 10όροφο συγκρότημα διαμερισμάτων Le Liégat στο Ivry-sur-Seine και την πολυκατοικία La Maladrerie.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ