Η παράσταση «DAS (IST) EIN... σαν ένα κομμάτι ζάχαρη μέσα στο νερό», η νέα δημιουργία της Μαριέλας Νέστορα και το «Party Animals» της Λίας Χαράκη ανεβαίνουν απόψε στην Πειραιώς 260, στο Χώρο Η, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Από τον Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν εμπνέεται η χορογράφος και ιδρύτρια της YELP danceco Μαριέλα Νέστορα εκφράζοντας έτσι το ενδιαφέρον της γενιάς της να ενσωματώσει ο χορός στοιχεία από τα πεδία των επιστημών και της φιλοσοφίας. Δύο σόλο καταλήγουν σ' ένα ντουέτο, με τη γλώσσα του σώματος ενώ το σκηνικό περιβάλλον ανασύρουν επιφάνεια διχοτομίες που αφορούν το πέρασμα από το ναρκισσιστικό «εγώ» στην ετερότητα. Ερμηνεύουν ο Τίμος Ζέχας και η Νικολέττα Καρμίρη.

Στο «Party animals» η σύλληψη και η σκηνοθεσία ανήκουν στη Λία Χαράκη ενώ ερμηνεύουν οι Αριάννα Μαρκουλίδου, Λία Χαράκη, Αλέξανδρος Μιχαήλ

Η Λία Χαράκη με την ομάδα της pelma έχει σημαδέψει την τελευταία δεκαετία τις εξελίξεις του σύγχρονου χορού στην Κύπρο. Είναι μια ριζοσπαστική περφόρμερ και χορογράφος, που παραμένει ανοιχτή στους πειραματισμούς και τις καλλιτεχνικές ανταλλαγές, διατηρώντας ωστόσο ανέπαφη τη «σωματικότητα» στο χορό της. Η αμεσότητα και η κινητοποίηση των αισθήσεων διατρέχουν και την καινούργια δημιουργία της «Party animals».