Οι 10 καλύτερες μεταφορές βιβλίων του Τζον Λε Καρέ σε σινεμά και τηλεόραση

Οι 10 καλύτερες μεταφορές βιβλίων του Τζον Λε Καρέ σε σινεμά και τηλεόραση Facebook Twitter
Στο "The Russia House" η κατασκοπία διαπλέκεται με τον ερωτισμό, οι Σον Κόνερι και Μισέλ Πφάιφερ αστράφτουν στον φακό και οι ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο αναθερμαίνoνται
0

Ένα σημαντικό κεφάλαιο για τη λογοτεχνία του 20ού αιώνα έκλεισε με τον θάνατο του Τζον Λε Καρέ, που έφυγε αθόρυβα χθες στα 89 του. Αντλώντας έμπνευση (και) από τη θητεία του στην MI5, o Λε Καρέ κατέγραψε μέσα από τα βιβλία του την ιστορία του δεύτερου μισού του περασμένου αιώνα, κυρίως όμως κατέγραψε την ιστορία των ανθρώπων πίσω από την Ιστορία, κατασκόπων που (φαντάστηκαν πως) μετείχαν ενεργά σε αυτήν, ανθρώπων που είδαν τα ιδανικά τους να προδίδονται, που ξεκίνησαν με τα αγνότερα κίνητρα για να καταστούν έρμαια του αμοραλισμού του νέου, μεταπολεμικού κόσμου και να συνειδητοποιήσουν πως πολέμησαν για ένα «πουκάμισο αδειανό» και κατέληξαν και οι ίδιοι ένα τέτοιο.


Στα βιβλία του, όσο περνά η ώρα η πλοκή περιπλέκεται αντί να ξεδιαλύνει, κι όταν αυτό συμβεί σπάνια συνοδεύεται από τη λύση του προβλήματος και ακόμα σπανιότερα από τη λύτρωση. Η κινηματογραφικότητα της γραφής του ίσως να βοήθησε στην ευτυχή μεταφορά του έργου του σε σινεμά και τηλεόραση. Τόσο λίγες οι αστοχίες, που το όνομά του στα credits πιστοποιεί ένα ελάχιστο, εγγυημένο επίπεδο ποιότητας του θεάματος που πρόκειται να παρακολουθήσεις.

Η κινηματογραφικότητα της γραφής του ίσως να βοήθησε στην ευτυχή μεταφορά του έργου του σε σινεμά και τηλεόραση. 


Ακολουθούν οι καλύτερες μεταφορές Λε Καρέ σε σινεμά και τηλεόραση, εκείνες που συνέλαβαν το πνεύμα του έργου του, το μετέφρασαν αποτελεσματικά και το προσάρμοσαν στις ανάγκες ενός άλλου μέσου.

The spy who came in from the cold

1965

του Μάρτιν Ριτ

Οι 10 καλύτερες μεταφορές βιβλίων του Τζον Λε Καρέ σε σινεμά και τηλεόραση Facebook Twitter
Ερμηνεία μυριάδων κυβικών και πολλαπλών επιπέδων από τον Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Aν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, η μετάβαση της κατά Λε Καρέ κατασκοπείας από το χαρτί στο πανί δεν θα μπορούσε να συμβεί καλύτερα – και ομαλότερα. Oι Λε Καρέ και ο Μάρτιν Ριτ παρουσιάζουν ένα μοντέλο κατασκόπου δίχως ίχνος λάμψης ή γοητείας και εν μέσω Ψυχρού Πολέμου μιλούν για το τέλος των ιδεολογιών, για ένα αλληλοτροφοδοτούμενο παιχνίδι εξουσίας μεταξύ των δύο πλευρών που αφήνει πίσω του ανθρώπινα συντρίμμια. Ερμηνεία μυριάδων κυβικών και πολλαπλών επιπέδων από τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, αξέχαστο το κατάμαυρο φινάλε του έργου.


Τhe deadly affair

1966

του Σίντνεϊ Λιούμετ

Οι 10 καλύτερες μεταφορές βιβλίων του Τζον Λε Καρέ σε σινεμά και τηλεόραση Facebook Twitter
Tην ταινία, περισσότερο από το κατασκοπικό μυστήριο, την απασχολεί η κρίση ηλικίας του ήρωα και η ανάγκη του να βρει κάποιας μορφής εξιλέωση.

Ο Τζέιμς Μέισον είναι ο κατάσκοπος Τζορτζ Σμάιλι, αλλά με αλλαγμένο όνομα λόγω ζητήματος που προέκυψε με τα πνευματικά δικαιώματα. Και είναι ένας Σμάιλι πιο θεατρικός, πιο εκδηλωτικός, σχεδόν παραδομένος στα πάθη του, σε μια ταινία που, περισσότερο από το κατασκοπικό μυστήριο, την απασχολεί η κρίση ηλικίας του ήρωα, τα προσωπικά του προβλήματα, οι απογοητεύσεις και η ανάγκη του να βρει κάποιας μορφής εξιλέωση. Όλα αυτά σε ένα Λονδίνο που μοιάζει στερημένο από χρώματα, όπως το αιχμαλώτισε ο φακός του διευθυντή φωτογραφίας Φρέντι Γιανγκ (Lawrence of Arabia).


Smiley's People

1982

του Σάιμον Λάνγκτον

Οι 10 καλύτερες μεταφορές βιβλίων του Τζον Λε Καρέ σε σινεμά και τηλεόραση Facebook Twitter
Ο σχεδόν δωρικός σερ Άλεκ Γκίνες επιστρέφει στον ρόλο του Σμάιλι στη μίνι σειρά.

Με λιγότερο λίπος σε σχέση με το Tinker, Tailor, Soldier, Spy (1979), πλουσιότερη παραγωγή και έναν εγκρατή, σχεδόν δωρικό σερ Άλεκ Γκίνες να επιστρέφει στον ρόλο του Σμάιλι, η μίνι σειρά Smiley's People θέλει τον ήρωα του Λε Καρέ να συνθέτει μια ομάδα για να αντιμετωπίσει τη ρωσική νέμεσή του, τον Κάρλα, και να τον πείσει να αυτομολήσει. Για ακόμα μια φορά το προσωπικό στοιχείο είναι εκείνο που θα χτυπήσουν όσοι κινούν τα νήματα, ώστε να καταστήσουν τους ανθρώπους πιόνια τους.


Έξι ώρες συναρπαστικής τηλεόρασης που οι φαν πρέπει να αναζητήσουν οπωσδήποτε.


The Russia House

1990

του Φρεντ Σκεπίσι

 

Jerry Goldsmith-The Russia House-Love Theme

Ένα από τα ομορφότερα μουσικά scores που έγραψε ποτέ ο Τζέρι Γκόλντσμιθ ντύνει μια ιστορία τοποθετημένη στη δύση του Ψυχρού Πολέμου. Η κατασκοπεία διαπλέκεται με τον ερωτισμό, οι Σον Κόνερι και Μισέλ Πφάιφερ αστράφτουν στον φακό και οι ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο αναθερμαίνoνται –ας μην ξεχνάμε ότι το μυθιστόρημα γράφτηκε το '89– σε μια ταινία που δεν ασπάζεται τον θρηνητικό τόνο των περισσότερων μεταφορών του συγγραφέα και αναδεικνύει τον ανθρωπισμό που φωλιάζει στο εσωτερικό τους και ενίοτε ξεπροβάλλει δειλά.

Τhe tailor of Panama

2001

του Τζον Μπούρμαν

Οι 10 καλύτερες μεταφορές βιβλίων του Τζον Λε Καρέ σε σινεμά και τηλεόραση Facebook Twitter
Ο Τζέφρι Ρας τροφοδοτεί τον κατάσκοπο του Πιρς Μπρόσναν με ψέματα, πιστεύοντας πως έχει τον έλεγχο.

Με το ιδιαίτερο χιούμορ του συγγραφέα να μεταφέρεται ιδανικά στο πανί, στον Ράφτη του Παναμά ο Τζέφρι Ρας τροφοδοτεί τον κατάσκοπο του Πιρς Μπρόσναν με ψέματα, πιστεύοντας πως έχει τον έλεγχο, για να διαπιστώσει πώς άλλοι είναι εκείνοι που ελέγχουν (και πάντα θα ελέγχουν) την κατάσταση των πραγμάτων και θα τη διαμορφώνουν κατά το δοκούν. Φαντάζει ακόμα πιο επίκαιρο στη σημερινή συνωμοσιολογική χάβρα των social media και σηματοδοτεί την τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή στην καριέρα του σκηνοθέτη Τζον Μπούρμαν. Μια ταινία καλύτερη από τη φήμη που τη συνοδεύει.

Τhe constant gardener

2005

του Φερνάντο Μεϊρέγες

Οι 10 καλύτερες μεταφορές βιβλίων του Τζον Λε Καρέ σε σινεμά και τηλεόραση Facebook Twitter
Ρέιφ Φάινς και Ρέιτσελ Βάις πραγματοποιούν υποδειγματικές ερμηνείες.

Βρετανός διπλωμάτης αναζητά τους υπαίτιους της δολοφονίας της ακτιβίστριας συζύγου του και «ξυπνά» στον πραγματικό κόσμο. Με την ιστορία ενός ανθρώπου που περνά από την απραξία στη δράση ο Λε Καρέ βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσει για την εκμετάλλευση του τρίτου κόσμου από τον δυτικό, το σχεδόν αυτοσχέδιο σκηνοθετικό στυλ του Φερνάντο Μειρέγες της Πόλης του Θεού (2005) συμπλέει με τη θεματική της αφύπνισης στην πραγματικότητα αλλά και με τη γεωγραφία της δράσης, ενώ οι Ρέιφ Φάινς και Ρέιτσελ Βάις κάνουν υποδειγματικές ερμηνείες – κρίμα που τιμήθηκε μόνο η δεύτερη με Όσκαρ.

Tinker, Tailor, Soldier, Spy

2011

του Τόμας Άλφρεντσον

Οι 10 καλύτερες μεταφορές βιβλίων του Τζον Λε Καρέ σε σινεμά και τηλεόραση Facebook Twitter
Καταπληκτική ερμηνεία συνόλου, με κορυφαίο του Χορού τον πιο απέριττο και περιεκτικό Γκάρι Όλντμαν που είδες ποτέ.

Η πολυδαίδαλη ίντριγκα του λογοτεχνικού κόσμου του Λε Καρέ βρίσκει την ταινία που της αναλογεί και της αξίζει. Μέσα από πολυεπίπεδη αφήγηση ο Τόμας Άλφρεντσον καταρτίζει την πλατωνική ιδέα μιας κατασκοπικής ταινίας –μια ταινία με τόσα μυστικά, που απαιτεί αρκετές επαναληπτικές προβολές για να τα ανακαλύψεις– και χτίζει μεθοδικά μια ατμόσφαιρα ανάμεσα στο μυστήριο και τη μελαγχολία, η οποία πηγάζει από τη συμβίωση των ηρώων με τα φαντάσματα της ζωής που δεν έζησαν, από τη συνειδητοποίηση ότι υπήρξαν πιόνια σε μια παρτίδα δίχως τέλος. Καταπληκτική ερμηνεία συνόλου, με κορυφαίο του Χορού τον πιο απέριττο και περιεκτικό Γκάρι Όλντμαν που είδες ποτέ.


A most wanted man

2014

του Άντον Κόρμπιν

Οι 10 καλύτερες μεταφορές βιβλίων του Τζον Λε Καρέ σε σινεμά και τηλεόραση Facebook Twitter
Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν υποδύεται έναν κατάσκοπο που θυσίασε το εγώ του στο όνομα ενός «ασφαλέστερου» κόσμου.

Στη συγκλονιστική τελευταία του παράσταση ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν υποδύεται έναν κατάσκοπο που θυσίασε το Εγώ του στο όνομα ενός «ασφαλέστερου» κόσμου. Γνωρίζοντας πια τον δονκιχoτισμό του έργου του, μοιάζει να μάχεται απλώς για τη σωτηρία της ψυχής του, για να φέρει εις πέρας μια αποστολή που θα αιτιολογήσει την επιλογή του και θα τον βοηθήσει να κατακτήσει έναν εσωτερικό παράδεισο. Έλα, όμως, που στο λογοτεχνικό σύμπαν του Λε Καρέ και στο σινεμά του Άντον Κόρμπιν (The American, Life) o παράδεισος απέχει πάντα λίγα μέτρα, τόσο ώστε να μπορείς να τον αγγίξεις φευγαλέα με την άκρη των δαχτύλων σου πριν αυτός χαθεί οριστικά, όπως διαπιστώνει και ο ήρωας σε ένα φινάλε που σου σηκώνει την τρίχα.


The night manager

2016

της Σουζάνε Μπίερ

Οι 10 καλύτερες μεταφορές βιβλίων του Τζον Λε Καρέ σε σινεμά και τηλεόραση Facebook Twitter
Χιου Λόρι και Τομ Χίντλστον

Με ένα πρώτο επεισόδιο που σε γραπώνει από τον γιακά, το Night Manager μεταφέρει τη δράση του ομώνυμου μυθιστορήματος του Λε Καρέ στο σήμερα. Είναι λιγότερο αμφίσημο από το σύνηθες, ξεχωρίζεις πιο εύκολα ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός της ιστορίας, αποσπά, όμως, συναρπαστικά ερμηνευτικά στιγμιότυπα από το καστ του –ειδική μνεία στον χαμαιλεοντισμό του Χιου Λόρι και στη στόφα της Ολίβια Κόλμαν–, έχει ρυθμό, σασπένς, υψηλό production value και στοχευμένη αφήγηση, μια αρετή που σπάνια συναντάς σε τηλεοπτική σειρά.


The little drummer girl

2018

του Παρκ Τσαν Γουκ

Οι 10 καλύτερες μεταφορές βιβλίων του Τζον Λε Καρέ σε σινεμά και τηλεόραση Facebook Twitter
Η παραγωγή της σειράς δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να κάνει τελικά γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

Διάσημη στη χώρα μας για τα προβλήματα που συνάντησε η παραγωγή με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια γυρισμάτων σε αρχαιολογικούς χώρους –μια ιστορία που έλαβε αίσιο τέλος, αλλά ανέδειξε τη γραφειοκρατική αρτηριοσκλήρωση της διοίκησης σε όλο της το μεγαλείο– η Μικρή Τυμπανίστρια είχε καταγράψει ήδη μια ατυχέστατη κινηματογραφική μεταφορά με την Νταϊάν Κίτον, προτού αναλάβει ο στυλίστας Παρκ Τσαν Γουκ την τηλεοπτική διασκευή της. Ίσως φανεί συμβατικό στους φαν του σκηνοθέτη, ίσως και κάπως αποπροσανατολιστικό στα πρώτα του επεισόδια, μα ξεδιαλύνει στη συνέχεια και καταλήγει μια αξιοπρεπέστατη μεταφορά Λε Καρέ.

Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζ. Ντ. Σάλιντζερ: O ατίθασος φύλακας της λογοτεχνίας

Βιβλίο / Τζ. Ντ. Σάλιντζερ: O ατίθασος φύλακας της λογοτεχνίας

Η εκπληκτικά σαγηνευτική και αντιφατική προσωπικότητα του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ εξακολουθεί να γοητεύει μέσα από τους ήρωες και τα βιβλία του «Ο φύλακας στη σίκαλη» και «Η Φράννυ και ο Ζούι» που κυκλοφορούν σε νέες μεταφράσεις από την Αθηνά Δημητριάδου και τις εκδόσεις Πατάκη.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Το παιχνίδι των κατασκόπων την εποχή του Ψυχρού Πολέμου

Αρχαιολογία & Ιστορία / Το παιχνίδι των κατασκόπων την εποχή του Ψυχρού Πολέμου

Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει πολλά επεισόδια, γεωστρατηγικά, στρατιωτικά, πολιτικά. Ξεχωριστό όμως είναι το επεισόδιο της κατασκοπείας με απίστευτες ιστορίες διπλών πρακτόρων, δολοφονίες, προδοσίες, διαρροή μυστικών.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρικ Τατόπουλος: Ο designer που σχεδίασε το Μπάτμομπιλ, τον Γκοτζίλα και έναν δονητή για το «Seven»

Οθόνες / Πάτρικ Τατόπουλος: Ο designer που σχεδίασε το Μπάτμομπιλ, τον Γκοτζίλα και έναν δονητή για το «Seven»

Ο διάσημος Ελληνογάλλος σκηνογράφος του Χόλιγουντ μιλά στη LiFO για την τέχνη του, για το «Independence Day», το «Dark City», το «Poor Things» και την «Barbie», και για τότε που ο Φίντσερ του ζήτησε να του σχεδιάσει έναν δονητή.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Back to Black»: Aξίζει η κινηματογραφική βιογραφία της Έιμι Γουάινχαουζ

The Review / «Back to Black»: Είναι η ταινία για την Έιμι Γουάινχαουζ αντάξια του μύθου της;

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Άκης Καπράνος είδαν την ταινία της Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον μέχρι τέλους, επιβίωσαν και βρέθηκαν στο στούντιο της LiFO για να συζητήσουν για την εμπειρία τους και για τα στοιχεία που κάνουν καλή μια κινηματογραφική μουσική βιογραφία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Kirsten Dunst: «Το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου για το “Kinds of Kindness” είναι ό,τι πιο weird έχω διαβάσει ποτέ!»

Οθόνες / Kirsten Dunst: «Το σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου για το “Kinds of Kindness” είναι ό,τι πιο weird έχω διαβάσει ποτέ»

Με αφορμή τον πολυσυζητημένο «Εμφύλιο Πόλεμο» του Άλεξ Γκάρλαντ, η Αμερικανίδα ηθοποιός συζητά με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο για τους ρόλους που την απελευθερώνουν, για την ανάγκη να υπάρχουν γυναίκες ηγέτιδες στην πολιτική, για τα πιο ιδιαίτερα σενάρια που έχουν πέσει στα χέρια της, όπως αυτό της τελευταίας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Αστυγραφία πάει σινεμά

Οθόνες / Αστυγραφίες στην οθόνη: 24 ταινίες με πρωταγωνιστή την πόλη προβάλλονται στο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης

Το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με την Πινακοθήκη περιλαμβάνει 24 ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας αλλά και ντοκιμαντέρ, ελληνικές και ξένες, όπου πρωταγωνιστεί η πόλη αλλά και αναγνωρίσιμοι τύποι της ανθρωπογεωγραφίας και της κοινωνικής διαστρωμάτωσης.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Κύρος Παπαβασιλείου: «Η ζωή είναι το μόνο μας καταφύγιο»

Οθόνες / Κύρος Παπαβασιλείου: «Η ζωή είναι το μόνο μας καταφύγιο»

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Κάμπια Νύμφη Πεταλούδα» μίλησε στη LIFO για τον γραμμικό χρόνο, για την ανάγκη να δώσουμε φωνή στα ανείπωτα και για όσα κρύβονται πίσω από αυτόν τον ιδιαίτερο τίτλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Θα δούμε ποτέ στις αίθουσες το νέο, επικό αριστούργημα του Κόπολα;

Οθόνες / Θα δούμε ποτέ στις αίθουσες το νέο, επικό αριστούργημα του Κόπολα;

Ο κορυφαίος σκηνοθέτης χρηματοδότησε μόνος του την παραγωγή του φιλόδοξου “Megalopolis” που προβλήθηκε πριν μερικές μέρες σε κλειστό κύκλο επιφανών εκπροσώπων του Χόλιγουντ και τώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την διανομή της με τα μεγάλα στούντιο
THE LIFO TEAM
Ο τελευταίος μιας γενιάς βιτριολικών κριτικών κινηματογράφου

Οθόνες / Ρεξ Ριντ: Ο τελευταίος μιας γενιάς βιτριολικών σινεκριτικών

Έγινε πασίγνωστος από τα κουτσομπολιά που ξεφούρνιζε και τις κακίες που έγραφε για τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ του ’60 και του ’70. Δεν έχει και την καλύτερη γνώμη για τους νέους συναδέλφους του, του καταλογίζουν ότι δεν βλέπει καν τις ταινίες που θάβει κι ότι γράφει απίστευτες ανακρίβειες - στο «Poor things» του Γιώργου Λάνθιμου έδωσε μόλις ένα αστεράκι. Υπάρχει όμως και ένα κοινό που ακόμα τον εμπιστεύεται.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν στα 90: Ο βασιλιάς της τηλεόρασης ζει εδώ και χρόνια χωρίς μυστικά

Οθόνες / Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν στα 90: Ο βασιλιάς της τηλεόρασης ζει εδώ και χρόνια χωρίς μυστικά

Διάσημος ανά τον πλανήτη από το «Σογκούν» και «Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας», ο Αμερικανός ηθοποιός αποφάσισε πριν από είκοσι χρόνια να αποκαλύψει την σεξουαλική του ταυτότητα και να κερδίσει την ελευθερία του
THE LIFO TEAM
Η αποδόμηση του greek dream στις ταινίες του Νίκου Παπατάκη

Οθόνες / Η αποδόμηση του greek dream στις ταινίες του Νίκου Παπατάκη

Ο εμιγκρές που κατάφερε να δει διεισδυτικά και βαθιά στην ελληνική ψυχή, ο «μοναχικός αναρχικός» με την πολύ μικρή σε μέγεθος φιλμογραφία αλλά την τεράστια σε καλλιτεχνική αξία. Από τον Παπατάκη μέχρι τον Λάνθιμο, η απόσταση είναι μικρότερη απ' όσο φανταζόμαστε.
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
10 σπουδαίες κινηματογραφικές ερμηνείες του Κίλιαν Μέρφι

Οθόνες / Από τα ζόμπι του Ντάνι Μπόιλ ως τον Κεν Λόουτς: Δέκα σπουδαίες ερμηνείες του Κίλιαν Μέρφι

Ο φετινός νικητής του Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου είναι ένας αυθεντικός καρατερίστας, αλλιώτικος και απόκοσμος, συγκινητικός στα όρια της συντριβής. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η Apple πετάει τόσα πολλά χρήματα σε παραγωγές που δεν βλέπει σχεδόν κανείς;

Οθόνες / Γιατί η Apple πετάει τόσα πολλά χρήματα σε παραγωγές που δεν βλέπει σχεδόν κανείς;

Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει την πολυτέλεια να ξοδεύει μυθικά ποσά για περιεχόμενο υψηλού κύρους αλλά χαμηλής ανταπόκρισης. Είναι αυτό μέρος μιας στρατηγικής ή απλά έχει λεφτά για πέταμα;
THE LIFO TEAM
Αλέν Ντελόν: Οι τραγικές τελευταίες σελίδες της ζωής ενός μεγάλου σταρ

Οθόνες / Αλέν Ντελόν: Οι τραγικές τελευταίες σελίδες της ζωής ενός μεγάλου σταρ

Ένα πικρό φινάλε σε μια λαμπερή ζωή, με ιστορίες μίσους μεταξύ των παιδιών του, μια περιουσία που έχει διανεμηθεί «άδικα» και κατηγορίες για χειραγώγηση και κακοποίηση.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ