Φοιτήτρια σε αμερικανικό λύκειο βρίσκεται κυνηγημένη από serial killer και, σε ένα παιχνίδι της μοίρας, αλλάζει σώμα μαζί του. Τώρα έχει 24 ώρες προκειμένου να πάρει πίσω το σώμα της, να γλιτώσει από την αστυνομία και να σώσει τους ανυποψίαστους συμμαθητές της.

 

Έχοντας δανειστεί εις διπλούν το εύρημα της επανάληψης της ίδιας μέρας από το Groundhog Day για να κάνει ένα κωμικό slasher (Happy Death Day και Happy Death Day 2 U), ο Κρίστοφερ Λάντον επιχειρεί να επαναλάβει τη συνταγή με το Freaky, όπου δανείζεται από το Freaky Friday την ανταλλαγή σωμάτων ανάμεσα σε έναν ανήλικο κι έναν ενήλικο για να κάνει –τι άλλο;– ένα κωμικό slasher.

 

Αν πιστεύεις ότι αρχίζει να μοιάζει επικίνδυνα με τον θείο που λέει τα ίδια αστεία κάθε χρόνο στο οικογενειακό τραπέζι, δεν πέφτεις πολύ έξω.

 

Το meta χιούμορ της ταινίας καμία ουσιώδη δια-κινηματογραφική παρατήρηση δεν έχει να επιδείξει, οι χαρακτήρες της είναι ως επί το πλείστον εκνευριστικοί, κάτι που θα ήταν πιστό στην παράδοση του είδους εάν στόχος ήταν να ευχαριστηθούμε τον θάνατό τους, μα δυστυχώς αρκετοί τη γλιτώνουν και πρέπει να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί τους, ενώ οι θάνατοι είναι γενναιόδωρα gory μεν, αλλά η προπαρασκευή και η πορεία ως το αιματηρό punchline δεν έχουν τη σπουδή των καλύτερων τίτλων του είδους.

 

Το ανέκδοτο με τον Βινς Βον να μιμείται τους μανιερισμούς ενός έφηβου κοριτσιού ίσως έχει λίγη πλάκα, αλλά εξαντλείται στην πρώτη σχετική σκηνή. Oλίγον φρίκη το Freaky. Κι αν βρίσκεις αυτό το λογοπαίγνιο μέτριο, που να δεις και την ταινία. 

 

Πληροφορίες ταινίας

Κατηγορία: Τρόμου

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Λάντον

Έτος Παραγωγής: 2020

Χωρα Παραγωγής: ΗΠΑ

Διάρκεια: 103’

Έγχρωμο

Πρωταγωνιστούν: Βινς Βον, Κάθριν Νιούτον , Μίσα Οσέροβιτς, Άλαν Ρακ

 

*Διαθέσιμη στο movies club της Cosmote TV