Ariane Labed: «Δεν με ενδιαφέρει να σκίσω το γυναικείο σώμα στις ταινίες μου· το σέβομαι»

Ariane Labed: «Δεν με ενδιαφέρει να σκίσω το γυναικείο σώμα στις ταινίες μου, το σέβομαι» Facebook Twitter
Φωτ.: Εβίτα Σκουρλέτη/LIFO
0

Όταν την πρωτογνώρισα, μου έλεγε πόσο τη συναρπάζουν η Αθήνα και το χάος της, και δεν έχει μετακινηθεί, κυριολεκτικά και μεταφορικά, από τη θέση της· περιπλανιέται σε αχαρτογράφητα μονοπάτια, βρίσκοντας καθ’ οδόν τις «πινέζες» της. «Ισχύει ακόμα, αν και είναι κουραστικό, ομολογώ», συμφωνεί.

Παρακολουθώντας το σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Αριάν Λαμπέντ, September Says, και χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε, ταξίδεψα σε μία από τις αγαπημένες μου ταινίες, το Innocents του Τζακ Κλέιτον, τη μεταφορά του Στριψίματος της βίδας του Χένρι Τζέιμς, ένα φιλμ τόσο τέλειο που κάνει το εξαιρετικό Οι άλλοι του Αμενάμπαρ να ωχριά, συγκρινόμενο. Κι ενώ υπάρχει και horror στοιχείο και goth ατμόσφαιρα, η Αριάν συνεχίζει να εξερευνά τη γυναικεία ψυχοσύνθεση, κάτι που ξεκίνησε από τη μικρού μήκους της, Olla – σαν να κάνει μια δική της ταινία πάνω στο θέμα που πραγματεύεται. Κι ενώ υπάρχει κάτι οδυνηρό στο Sisters, αυτό που η συγγραφέας Ντέιζι Τζόνσον όρισε για το πένθος πως μοιάζει με ένα σώμα κλεισμένο σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα, χωρίς φως, χωρίς χρόνο, η Λαμπέντ διατηρεί το πνεύμα και το σασπένς και δραπετεύει σε μια εσωτερική ίντριγκα.

«Διαβάζοντας τη νουβέλα, οι χαρακτήρες είναι αυτοί που με άγγιξαν πρώτα. Ένιωθα κοντά στην εφηβεία των κοριτσιών που δεν είχαν καμία σχέση με το κλισέ του οργισμένου teenager και των weirdos που κυριαρχεί, κατά τη γνώμη μου, στη λογοτεχνία, στο σινεμά και στην τηλεόραση. Με συγκίνησαν η πολυπλοκότητα, η ασυνθηκολόγητη αγάπη μέσα στην οικογένεια που είναι μεν πανέμορφη, αλλά μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη».

«Σ’ ευχαριστώ, είναι ακριβώς αυτά που προσπάθησα να κάνω, το γυναικείο βλέμμα και η θηλυκότητα. Διαβάζοντας τη νουβέλα, οι χαρακτήρες είναι αυτοί που με άγγιξαν πρώτα. Ένιωθα κοντά στην εφηβεία των κοριτσιών που δεν είχαν καμία σχέση με το κλισέ του οργισμένου teenager και των weirdos που κυριαρχεί, κατά τη γνώμη μου, στη λογοτεχνία, στο σινεμά και στην τηλεόραση. Με συγκίνησαν η πολυπλοκότητα, η ασυνθηκολόγητη αγάπη μέσα στην οικογένεια που είναι μεν πανέμορφη, αλλά μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη. Το σουρεαλιστικό κομμάτι με εξιτάρισε και με φόβισε ταυτόχρονα. Υπάρχει και η τρέχουσα αντίληψη πως τα genres θεωρούνται ανδρική υπόθεση, εκτός από το body horror, που ειδικά στη Γαλλία γίνεται και από γυναίκες».

Ariane Labed: «Δεν με ενδιαφέρει να σκίσω το γυναικείο σώμα στις ταινίες μου, το σέβομαι» Facebook Twitter
Το "September Says" της Αριάν Λαμπέντ βγαίνει στις αίθουσες στις 20 Μαρτίου.

Είναι αλήθεια πως η Ζιλιά Ντικουρνό, με το Raw και το Titane, καθώς η Κοραλί Φαρζά, με το πρόσφατο Substance, σαρώνουν σε Κάννες και Όσκαρ, με προσεγγίσεις που παλιότερα περιορίζονταν σε masters, όπως ο Κρόνεμπεργκ, ατρόμητες και αποφασισμένες να δημιουργήσουν τη δική τους τη φρίκη, αντιστρέφοντας τον ρόλο του θύματος και τη φύση της μεταμόρφωσης. «Όντως» λέει, συμφωνώντας αρχικά με τον ισχυρισμό μου πως πηγαίνουν περισσότερο στα άκρα το στοίχημα που έχουν βαλθεί να κερδίσουν, ανακατεύοντας είδη και δυναμικές, και συνεχίζει «απλώς εγώ το βλέπω ως θυμό προς το γυναικείο σώμα, για το οποίο έχω πολύ σεβασμό και αγάπη, συνεπώς δεν με ενδιαφέρει καθόλου να το πάρω και να το σκίσω, ή να το ανοίξω, δεν με αφορά καθόλου».

Έχοντας ανατραφεί κινηματογραφικά με τη γλώσσα του Κιούμπρικ και του Χίτσκοκ, προς τα εκεί ήθελε να κινηθεί, παρά τον εύλογο φόβο της, και αισθάνθηκε ανακούφιση όταν η Τζόνσον της επέτρεψε να διασκευάσει το βιβλίο της ελεύθερα. Η Λαμπέντ προτίμησε το στυλ του ψυχολογικού θρίλερ και τον γοτθικό τόνο για να πλαισιώσει δυο αδελφές που αλληλοσυμπληρώνονται μεταφυσικά, και να υπογραμμίσει το σασπένς ενός κρίσιμου, καθοριστικού γεγονότος που οδηγεί σε ένα ανοιχτό, αινιγματικό φινάλε. «Ήθελα να ξεφύγω από τον στενό ρεαλισμό και κάποιες φορές το ένστικτο λειτουργεί για έναν λόγο: αναλαμβάνει να σε καθοδηγήσει σε μια διασκευή».

Χωρίς πρόθεση να προδώσουμε κάτι συγκεκριμένο από την πλοκή, η ταινία ισορροπεί συνεχώς στην κόψη της πραγματικότητας, δεν αφήνει τη φαντασία να εκτροχιάσει τον ανθρώπινο παράγοντα. Συμβαδίζοντας με το τέμπο και τις επιλογές της Αριάν, καταλαβαίνει κανείς γιατί ήθελε να σκηνοθετήσει: της αρέσει το σινεμά, επιθυμεί να το υπηρετήσει, να ρισκάρει, να ενθουσιαστεί και δεν διστάζει στο μοντάζ. Είχε την τύχη να φτιάξει έναν κόσμο δικό της από την πρώτη της ταινία, γιατί στοίχισε ελάχιστα και κανείς δεν την εμπόδισε να κάνει μόνο αυτό που της ταίριαζε, να δει τι λειτουργεί και τι όχι.

Ariane Labed: «Δεν με ενδιαφέρει να σκίσω το γυναικείο σώμα στις ταινίες μου, το σέβομαι» Facebook Twitter
Σύμφωνα με τη δική της παραδοχή, η πιο επίπονη εμπειρία της ήταν στις Άλπεις, καθώς έπρεπε να προπονηθεί επί μήνες στη ρυθμική. Φωτ.: Εβίτα Σκουρλέτη/LIFO

Συνεχίζοντας τη συνεργασία με την ίδιο διευθυντή φωτογραφίας, γύρισε και πάλι σε 16άρι φιλμ. Θυμάμαι μια παλιότερη κουβέντα που είχα με τον Ολιβιέ Ασαγιάς,για τα υπέρ και τα κατά του ψηφιακού και του σελιλόιντ. Διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ο πρώην συνάδελφος (ως κριτικός κινηματογράφου ξεκίνησε) ότι το αποτέλεσμα σε φιλμ είναι απείρως ανώτερο και ορατά διαφορετικό. Μερικά χρόνια αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος είχε εγκαταλείψει τις θέσεις του, λέγοντας πως η διαδικασία είναι τόσο δαπανηρή και χρονοβόρα που με την τεχνολογική πρόοδο του digital δεν αξίζει τον κόπο και, ειλικρινώς, διά γυμνού οφθαλμού δεν φαίνεται η ανώτερη ποιότητα.

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά», διαφωνεί χαμογελώντας η Αριάν. «Το φιλμ μυθοποιεί αυτό που βλέπεις, δημιουργεί μια απόσταση από την πραγματικότητα λόγω της υφής του. Ακόμη και μακαρόνια να κινηματογραφήσεις, προκύπτει κάτι physical, είναι προϊόν αισθήσεων το εξαγόμενο. Δεν εξιδανικεύω το φιλμ, δε με ενδιαφέρει αυτό. Κι ενώ πολλοί έχουν άγχος γύρω από το φιλμ, εμένα με συναρπάζει ο τρόπος που σου επιβάλλει να γυρίζεις τις σκηνές σου. Επειδή οφείλεις να έχεις τις γωνίες λήψεις για να καλυφθείς στο post, πρέπει να διαλέξεις, γιατί είναι πολύτιμος ο χρόνος σου. Στο μοντάζ λες “αυτό έχω, άρα πρέπει να πάρεις αποφάσεις, καλές ή κακές”. Eμένα με βοηθάει να συγκεντρωθώ στο τι χρειάζεται, και όλοι στο πλατό το έχουν στο μυαλό τους. Κι επειδή έχω κάνει πολλά ως ηθοποιός, το γεγονός ότι στο digital ηθοποιοί κόβουν μόνοι τους τη λήψη και λένε “ξαναπάμε” είναι σκέτο δράμα. Εγώ ψάχνω να βρω την ποιότητα του χρόνου. Δεν είναι απλώς ιδέα αλλά κάτι πολύ ουσιαστικό, το ακούς να δουλεύει το φιλμ μέσα στην κάμερα, είναι εδώ, στο παρόν».

Για το September Says προσπάθησε να ξεχάσει τις επιρροές της και συναποφάσισε με τον διευθυντή φωτογραφίας να ξεκινήσουν από το μηδέν, χωρίς τις αποσκευές των εκλεκτικών συγγενειών. Από τις νεότερες δημιουργούς, η Κέλι Ρέιχαρτ και η Αλίτσε Ρορβάχερ είναι εκείνες που ξεχωρίζει, που την εμπνέουν, που τη βοηθάνε να σκέφτεται πως μπορεί να δοκιμάσει ό,τι θέλει. «Από παλιά, ο Κασσαβέτης, ο Μπρεσόν, ο Γκλέιζερ ήταν ηλεκτροσόκ για μένα», συμπληρώνει. «Αλλά η θεά του σινεμά παραμένει η Σαντάλ Ακερμάν!».

Ariane Labed: «Δεν με ενδιαφέρει να σκίσω το γυναικείο σώμα στις ταινίες μου, το σέβομαι» Facebook Twitter
H ταινία ισορροπεί συνεχώς στην κόψη της πραγματικότητας, δεν αφήνει τη φαντασία να εκτροχιάσει τον ανθρώπινο παράγοντα.

Σε πλήρη αντίθεση με τον θαυμασμό της Αριάν για τη Βελγίδα δημιουργό της Ζαν Ντιλμάν, την προσγειώνω σε μια αμφιλεγόμενη ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε με τον Μάικλ Φασμπέντερ και τη Μαριόν Κοτιγιάρ – ξέρω πως πήρε μάλλον κακές κριτικές και ενδεχομένως τσάντισε τους purists του videogame που ούτως ή άλλως δεν θα έμεναν ποτέ ευχαριστημένοι με οποιαδήποτε μεταφορά, αλλά είμαι (ο μόνος) τρελός που μου άρεσε το Assassin’s Creed; «Να σου πω», απαντά γελώντας, «εγώ δεν την κατάλαβα καλά την ταινία, ούτε όταν την κάναμε ούτε όταν την είδα (εδώ γελάμε αμφότεροι), αλλά πέρασα πολύ ωραία στα φυσικά πλατό, στη Μάλτα, στο set και στον ρόλο. Μου άρεσε πολύ που έπαιξα μια δολοφόνο και μπορώ να πω πως ευχαριστήθηκα παίζοντας το παιχνίδι, που είναι και το μοναδικό που έχω δοκιμάσει να παίξω σε playstation στη ζωή μου», συμπληρώνει για την αναπάντεχα θετική εμπειρία της ως στενή συμμάχου του Αγκιλάρ, παρά τις απανωτές αλλαγές σε ένα σενάριο που γραφόταν παράλληλα με το γύρισμα.

Από την άλλη, η αγαπημένη της ερμηνεία στο σινεμά παραμένει η πρώτη, η Μαρίνα, που υποδύθηκε στο Άτενμπεργκ της Αθηνάς Τσαγγάρη, που της χάρισε το Coppa Volpi στο Φεστιβάλ Βενετίας. «Την ξαναείδα πρόσφατα σε μεγάλη οθόνη, είναι φανταστική ταινία», λέει, περιγράφοντας την αφορμή που της δόθηκε από ένα φεστιβάλ να προτείνει κάποιες δικές της ταινίες και βρήκε την ευκαιρία να ξαναδεί, και, απ’ ό,τι φαίνεται, να απολαύσει το ντεμπούτο της. Σύμφωνα με τη δική της παραδοχή, η πιο επίπονη εμπειρία της ήταν στις Άλπεις, καθώς έπρεπε να προπονηθεί επί μήνες στη ρυθμική, αλλά, παρατηρώντας τη διαδρομή μέσα στον χρόνο, η Λαμπέντ έχει εξελιχθεί από ηθοποιός-performer σε μια καλλιτέχνιδα που προσεγγίζει πιο δραματικά τους ρόλους της, ακόμα κι όταν ο χαρακτήρας της ορίζεται από σωματική πειθαρχία, όπως στη μίνι σειρά «Opera».

«Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τους σκηνοθέτες που επιλέγω. Αυτό που ζητούσαν τότε η Αθηνά και ο Γιώργος (σ.σ. Λάνθιμος) ήταν πιο κοντά στο μοντέλο του Μπρεσόν, περισσότερο performer παρά actor, και μου ταίριαζε στο ξεκίνημά μου στον κινηματογράφο, ήταν κάτι που γνώριζα και από το θέατρο και ένιωθα πιο κοντά του. Μετά γνωρίζεις άλλους σκηνοθέτες που δουλεύουν με ψυχολογικό ή ρεαλιστικό τρόπο. Πρόσφατα έκανα μια ταινία vampire, το Bourdalac, που είχε σωματική έκφραση, έντονη θεατρικότητα, που επίσης μου άρεσε πολύ. Αυτό είναι το ωραίο με την υποκριτική, περνάς από τον έναν κόσμο στον άλλον, βρίσκεις κάτι που δεν έχεις κάνει».

Ariane Labed: «Δεν με ενδιαφέρει να σκίσω το γυναικείο σώμα στις ταινίες μου, το σέβομαι» Facebook Twitter
H Αριάν εμφανίζεται στο τελευταίο μέρος της ταινίας Brutalist υποδυόμενη την ανιψιά του Λάζλο Τοθ, Ζόφια.

Όπως στο Brutalist, το έπος των τριών Όσκαρ, που η Αριάν εμφανίζεται στο τελευταίο μέρος της ταινίας υποδυόμενη την ανιψιά του Λάζλο Τοθ, Ζόφια, και κυριαρχεί με το δεκάλεπτο speech της και τη φράση: «Σημασία έχει ο προορισμός, όχι το ταξίδι». Πώς προέκυψε η συνεργασία; «Γνωριζόμασταν με τον Μπρέιντι Κορμπέ από την εποχή της πρώτης του ταινίας, του Childhood of a leader, που μου άρεσε πολύ. Θαυμάζαμε ο ένας τη δουλειά του άλλου, ήξερα ότι ετοίμαζε το Brutalist για χρόνια, και μάλιστα δεν έβρισκε εύκολα χρηματοδότηση. Μου έστειλε το σενάριο, που ήταν wow, μου τηλεφώνησε και με ρώτησε αν μπορούσα σε δύο εβδομάδες να πάω στην Ουγγαρία να γυρίσω τη σκηνή σε ένα βράδυ, και φυσικά του είπα “ναι”».

Η ταινία κλείνει με ένα πασίγνωστο italodisco των ’70s στους τίτλους τέλους, βαθιά ειρωνικό, σαν να λέει στο Χόλιγουντ και το κατεστημένο, «ένα για σας, και ένα για μένα», όπως προδίδει ο τίτλος «One for you, one for me». «Ε, ναι, συμφωνώ απολύτως», λέει η Αριάν, σαν προφητική προέκταση της δικής της σκηνοθετικής περιπέτειας που μόλις ξεκινά.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Tο νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Οθόνες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Made in Vain»: Γιατί ένας άνθρωπος θέλει να γίνει bodybuilder;

Οθόνες / «Made in Vain»: Γιατί ένας άνθρωπος θέλει να γίνει bodybuilder;

Ένα αποκαλυπτικό ελληνικό ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει την ωμή αλήθεια για το άθλημα του bodybuilding –έναν κόσμο όπου δοκιμάζονται τα όρια σώματος και πνεύματος– έρχεται στις αίθουσες την Πέμπτη 29 Μαΐου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Είναι η «Κιούκα» η «ελληνική ταινία της χρονιάς»;

The Review / Τι είναι αυτό που κάνει την ταινία «Κιούκα» να συζητιέται τόσο;

O Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με τη Βένα Γεωργακοπούλου για την ταινία «Κιούκα: Πριν το τέλος του καλοκαιριού» του 31χρονου Κωστή Χαραμουντάνη. Πώς καταφέρνει το όραμα ενός millennial σκηνοθέτη να ξεχωρίζει στο σύγχρονο ελληνικό σινεμά — και γιατί αξίζει την προσοχή μας;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ρίτσαρντ Γκιρ: Η αβάσταχτη γοητεία της σεμνότητας 

Οθόνες / Ρίτσαρντ Γκιρ: Η αβάσταχτη γοητεία της σεμνότητας 

Με αφορμή την έξοδο του «Oh, Canada» στις εγχώριες αίθουσες, ανατρέχουμε στο σύνολο της καριέρας ενός σταρ που οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένο, ίσως επειδή όσα κάνει στην οθόνη φαντάζουν τόσο ανεπιτήδευτα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Κάν’ το όπως ο Γκοντάρ

Ανταπόκριση από τις Κάννες / Κάν’ το όπως ο Γκοντάρ

Ως άλλος Αμερικανός στο Παρίσι του ’60, ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με τη φετινή του συμμετοχή, το ασπρόμαυρο «Nouvelle Vague», αποτίνει φόρο τιμής στον θρυλικό auteur του γαλλικού Νέου Κύματος, υπενθυμίζοντάς μας την τέχνη (και το θράσος) της νεότητας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στις σχολικές γιορτές ο Θοδωρής Σελέκος ζήλευε τα φτερά αγγέλου που είχε ο φίλος του ο Παναγιώτης

Οθόνες / Στις σχολικές γιορτές ο Θοδωρής Σελέκος ζήλευε τα φτερά αγγέλου που είχε ο φίλος του ο Παναγιώτης

Ο Θοδωρής Σελέκος μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο και ασχολείται με τον κινηματογράφο . Στα πρώτα του βήματα ήταν μέρος της κολεκτίβας ATH KIDS. Έχει σκηνοθετήσει βιντεοκλίπ για καλλιτέχνες όπως ο Ethismos, ο Saske, οι Sworr και διαφημιστικά για brands όπως η Muerte Inc. Παλιότερα άκουγε περισσότερη hip-hop μουσική. Τώρα ακούει jazz και soul. Η πρώτη ταινία μικρού μήκους του ονομάζεται «Can you water a garden with tears?». Του αρέσει η ησυχία και οι αργές ταινίες.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ
Χολιγουντιανή απόβαση στην Κρουαζέτ, μια πολιτική διαμαρτυρία αλλά και «ψαλίδι» στο γυμνό

Κάννες 2025 / Χολιγουντιανή απόβαση στην Κρουαζέτ, μια πολιτική διαμαρτυρία αλλά και «ψαλίδι» στο γυμνό

Στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Καννών, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά σφοδρή κριτική κατά της αμερικανικής πολιτικής, μια μικρή γαλλική ταινία εγκαινίασε το φεστιβάλ, ενώ οι λαμπερές σταρ υποχρεώθηκαν να περιορίσουν τις ημίγυμνες εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ποιος είναι τελοσπάντων αυτός ο Λεός Καράξ;

Οθόνες / Λεός Καράξ: Ποιος είναι ο σκηνοθέτης του Holy Motors;

«Δεν είμαι εγώ», δηλώνει ο ασυμβίβαστος Γάλλος δημιουργός στον τίτλο της φιλμικής του αυτοβιογραφίας, εντείνοντας το μυστήριο γύρω από το πρόσωπό του και προσθέτοντας ακόμη μία ψηφίδα σε ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό work in progress.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Ένκε Φεζολλάρι

Μυθολογίες / «Όποτε θέλω να κλάψω, βλέπω το The Hours»: Οι 10 αγαπημένες ταινίες του Ένκε Φεζολλάρι

Το πρώτο ερωτικό σκίρτημα ήρθε με το Persona του Μπέργκμαν. Όταν είδε το Happy Together του Wong Kar-Wai, ήθελε να ουρλιάξει. Τα παθιασμένα συναισθήματα έχουν τον πρώτο λόγο στην κινηματογραφική λίστα του ηθοποιού και σκηνοθέτη.
«Becoming Led Zeppelin»: Το χρονικό του βαρύτερου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών

Pulp Fiction / Led Zeppelin: Ένα ντοκιμαντέρ για το «βαρύτερο» ροκ συγκρότημα όλων των εποχών

Το ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» του Μπέρναρντ ΜακΜάχον παρουσιάζει την ιστορία του θρυλικού hard rock συγκροτήματος, φωτίζοντας το background των μελών του και τις περιστάσεις που οδήγησαν στην ίδρυσή του, φτάνοντας μέχρι και την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους και την απαρχή της απόλυτης δόξας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
movies

Οθόνες / Η Σταχτοπούτα αλλιώς και 5 ακόμα λόγοι για να πάτε σινεμά

Το διάσημο παραμύθι γίνεται ταινία τρόμου, εφηβικά δράματα και η καινούργια σκηνοθετική δουλειά του διεθνούς φήμης Έλληνα διευθυντή φωτογραφίας Φαίδωνα Παπαμιχαήλ – Τι παίζει από σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
THE LIFO TEAM
Φαίδων Παπαμιχαήλ: «Παντού με περνούν για ξένο, δεν έχω πλέον μητρική γλώσσα»

Pulp Fiction / «Παντού με περνούν για ξένο, δεν έχω πλέον μητρική γλώσσα»

Με αφορμή τη νέα του ταινία, ο σημαντικός διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης Φαίδων Παπαμιχαήλ αφηγείται στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο τη συναρπαστική διαδρομή της ζωής του από τα πρώτα του βήματα μέχρι τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ