Την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα το Γαλλικό Ινστιτούτο φιλοξενεί στο καφέ του καλλιτέχνες της γαλλικής και της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Επόμενος καλεσμένος των «Ηλεκτρονικών Sessions» την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου είναι ο Dj Nikko Patrelakis.


Ο Νίκος Πατρελάκης ζει στην Αθήνα και δημιουργεί ήχο και εικόνα. Κυκλοφορεί albums και singles με ηλεκτρονικό/fusion ήχο σε όλο τον κόσμο, για δύο δεκαετίες. Κομμάτια του έχουν συμπεριληφθεί σε δεκάδες διεθνείς συλλογές.

 

Έχει γράψει και παράγει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, μουσικά θέματα για τελετές και διεθνείς εκδηλώσεις. Έχει συμβάλλει, από τα 90's μέχρι σήμερα, στη δημιουργία της ελληνικής dj κουλτούρας και της dance σκηνής, με residencies και guests dj sets στα μεγαλύτερα club της χώρας.


Σκηνοθέτησε και παρήγαγε τα visuals για το ιστορικό live της επανένωσης των Στέρεο Νόβα, στο ΚΠΙΣΝ, ενώ φέτος σκηνοθέτησε και δημιούργησε τα visuals για το έργο του Κ. Βήτα «Ο κόσμος είναι ένας» σε ποίηση Γ. Ρίτσου, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής. Αυτό τον καιρό δημιουργεί το 6o προσωπικό του album.


Ο προγραμματισμός των sessions ηλεκτρονικής μουσικής έγινε σε συνεργασία με την ομάδα Rave Atlas.

 

Καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Σίνα 31
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 (και κάθε τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο και από Σεπτέμβρη μέχρι Νοέμβρη)
Ώρα: 20.00
Είσοδος ελεύθερη (με ποτό από την Absolut Vodka)