Το Βατικανό δεν ανοίγει τελικά τις πύλες του για τον Άντι Γουόρχολ

Το Βατικανό δεν ανοίγει τελικά τις πύλες του για τον Άντι Γουόρχολ Facebook Twitter
0

Το Μουσείο Άντι Γουόρχολ και τα Μουσεία του Βατικανού επρόκειτο να συνεργαστούν για να γιορτάσουν την καθολική πίστη  του καλλιτέχνη και τη βαθιά επιρροή της θρησκείας στην τέχνη του, αλλά αυτή η αναπάντεχη έκθεση δεν θα γίνει τελικά.

Τα Μουσεία του Βατικανού αποσύρθηκαν από το πρότζεκτ και δεν θα φιλοξενήσουν την έκθεση.

Όταν από το Βατικανό είχε ανακοινωθεί η συνεργασία για το πρότζεκτ, η είδηση είχε κάνει το γύρο του κόσμου με τίτλους όπως «Το Βατικανό υποδέχεται την pop-art». Σήμερα, τα νέα είναι μάλλον απογοητευτικά, αν και για πολλούς αναμενόμενα.

Ωστόσο, το μουσείο του Γουόρχολ στο Πίτσμπουργκ προχωρά κανονικά με την έκθεση που είναι αφιερωμένη στο θρησκευτικό έργο του καλλιτέχνη, η οποία αναμένεται να εγκαινιαστεί το φθινόπωρο του 2019.

Τον Ιανουάριο, η διευθύντρια των Μουσείων του Βατικανού Barbara Jatta είχε ανακοινώσει ότι συνεργάζεται με το Μουσείο Γουόρχολ.

«Μας ενδιαφέρει πολύ η εξερεύνηση της πνευματικής πλευράς του καλλιτέχνη» δήλωνε η Jatta.

Αλλά σε πρόσφατη συνέντευξή της υπαινίχθηκε ότι ο Γουόρχολ θα έπρεπε να περιμένει. «Το 2019 και το 2020, θα έχουμε τον εορτασμό του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και πολλά έργα του στα μουσεία μας οπότε προς το παρόν δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τον Γουόρχολ», δήλωσε η Jatta στο καθολικό περιοδικό Crux.

Το Βατικανό αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για την έκθεση και τη αναβολή της.

Η έκθεση αναμενόταν να παρουσιάσει μεταξύ άλλων το έργο «Ο Μυστικός Δείπνος», όπως το είχε ερμηνεύσει σε ροζ απόχρωση ο Γουόρχολ.

Ψίθυροι στις εικαστικές κλίκες λένε πάντως πως το Βατικανό, άλλαξε γνώμη και έκρινε πως η έκθεση θα ήταν πολύ προκλητική και πως δεν πρόκειται να συμβεί ούτε και μετά το μεγάλο αφιέρωμα στον Ντα Βίντσι.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.