Ένα πασίγνωστο έργο του Banksy πάνω σε τοίχο κτηρίου στο Νότιγχαμ της Αγγλίας, πωλήθηκε στην γκαλερί Brandler της πόλης του Μπρέντγουντ.

 

Σύμφωνα με αναφορά του Guardian, η γκαλερί αγόρασε το mural που απεικονίζει ένα κοριτσάκι που παίζει «χούλα χουπ» με ένα λάστιχο ποδηλάτου, κάνοντας στον ιδιοκτήτη του κτηρίου μια «εξαψήφια προσφορά».

 

Το έργο είχε εμφανιστεί στην πόλη τον Οκτώβριο του 2020, δίπλα σε ένα πραγματικό ποδήλατο από το οποίο έλειπε ένας τροχός - ένα δημιουργικό παιχνίδι με τον φυσικό κόσμο στο οποίο επιδίδεται συχνά ο αινιγματικός καλλιτέχνης. 

 

Ο Τζον Μπράντλερ, ιδιοκτήτης της γκαλερί Brandler έχει στο παρελθόν αγοράσει και άλλα έργα του διάσημου street artist και, όπως μεταδίδει ο Guardian, σκοπεύει να παρουσιάσει το συγκεκριμένο mural σε έκθεση του μουσείου Moyse Hall. Η είδηση της πώλησης του έργου προκάλεσε τον εκνευρισμό ακολούθων του Banksy στο Instagram που καταδικάζουν τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. 

 

View this post on Instagram

A post shared by Banksy (@banksy)

 

Ο άνδρας που πούλησε το έργο του Banksy απλώς και μόνο επειδή έτυχε να φιλοτεχνηθεί σε τοίχο δικού του κτηρίου, φέρεται να είχε προσπαθήσει να δωρίσει το έργο σε έναν τοπικό οργανισμό αλλά οι συζητήσεις οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Ο υπεύθυνος του συμβουλίου ανάπλασης του Νότιγχαμ Σάιμον Πρίστοου σχολίασε πως το έργο θα λείψει από την πόλη. 

 

«Είχε έρθει εν μέσω Covid και όλοι περνούσαμε μια πραγματικά φρικτή περίοδο και αυτή ήταν μία υπέροχη στιγμή απόλαυσης, χαράς και ευχαρίστησης.»

 

Με πληροφορίες από Artnews