Ύστερα, από επικοινωνία που είχαμε με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε αποκλειστική δήλωση στην «LiFO», μας είπαν ότι «έχουν προχωρήσει σε ακύρωση της δωρεάς» που αφορούσε την αποκατάσταση των δύο κινηματογράφων "Απόλλων" και "Αττικόν" με την  αιτιολογία ότι «δεν έχουν εκπληρωθεί κάποιοι από τους όρους του δωρεοδόχου» που είναι το Ίδρυμα Δεκόζη - Βούρου.

 

Φεβρουάριος του 2012 και το ιστορικό κτίριο που στέγαζε τους κινηματογράφους, Απόλλων και Αττικόν, τυλίγεται  στις φλόγες. Στην συμβολή των οδών Σταδίου και Χρήστου Λαδά οι δύο αίθουσες  που έδιναν ζωή στην πόλη και ήταν ταυτισμένες με τις αθηναϊκές νύχτες, ακόμη και σήμερα, παραμένουν σε κατάσταση αναμονής. Αρχικά, στις ανακοινώσεις  εκ μέρους των  εκμισθωτών, δηλαδή της Cinemax,  είχαν αναφέρει, μέχρι και πριν λίγους μήνες, ότι τον Σεπτέμβρη του 2017 οι δύο κινηματογράφοι θα ήταν έτοιμοι για το κοινό. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2017 ο κ. Τσακαλάκης της Cinemax είχε δηλώσει  σε συνέντευξη του ότι ήταν οριστικό και πως εντός του φετινού Σεπτεμβρίου θα επαναλειτουργούσαν οι δύο κινηματογράφοι.

 

Τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την αποκατάσταση τους ήταν πολλά και έως το 2016 οι αντιδικίες όσον αφορά την καταβολή ασφαλίστρων ήταν πολυάριθμες ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των κτιρίων. Τότε, με παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, είχε αποφασιστεί να δοθεί η αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών του ιστορικού κτιρίου και το μόνο που απέμενε ήταν το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που απαιτούνταν για την αποκατάσταση. Τελικά, την λύση είχε αποφασίσει  να δώσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όταν ο αναπληρωτής Διευθυντής Προγραμμάτων και Στρατηγικής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Πάνος Παπούλιας,  στην διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΙΣΝ είχε ανακοινώσει ότι θα αναλάμβαναν  με δωρεά  την αποκατάσταση και την επαναλειτουργία των δυο ιστορικών κινηματογράφων της Αθήνας, «Απόλλων» και «Αττικόν», της οδού Σταδίου.

 

Τελικά, ο Σεπτέμβρης του 2017 έχει φτάσει και τα κτίρια παραμένουν σε στασιμότητα. Και μάλλον θα στέκονται για πολύ καιρό στην ίδια κατάσταση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr