Δυσκολεύτηκες να φτιάξεις την μιξαρισμένη συλλογή για το Late Night Tales;

Κάθε κομμάτι μουσικής στη συλλογή είναι από διαφορετικό είδος μουσικής. Η μουσική τους ένωση ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση. Έλεγξα εξονυχιστικά κάθε αλλαγή αλλά και το συνολικό αποτέλεσμα.

Επέλεξες για την λειτουργία της συλλογής να διασκευάσεις το 'Talking About Freedom'. Είναι το αγαπημένο σου τραγούδι της Fontella Bass?

Ήθελα να διασκευάσω ένα τραγούδι της ως δείγμα σεβασμού. Κοίταξα ολόκληρη την δισκογραφία της και συνάντησα αυτό το διαμάντι. Δεν το είχα ξανακούσει και το λάτρεψα κατευθείαν.

Τι εντυπώσεις σου άφησε η εμπειρία της σύνθεσης μουσικής για το ντοκυμαντέρ της Disney;

Αρχικά ταξίδεψα στην Τανζανία για να δω την τοποθεσία που έκαναν τα γυρίσματα οι σκηνοθέτες. Ήταν ένα φοβερό μέρος. Το ηφαίστειο Lengai εξερράγη όταν ήμουν εκεί. Η βασική διαφορά με οτιδήποτε άλλο έχω κάνει ήταν το συνεχές γράψιμο. Δεν έχω ξαναγράψει τόση πολύ μουσική σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Όταν το 2007 κυκλοφόρησες το «Ma Fleur» έκανες στροφή προς πιο «οργανικό ήχο». Τι αρετές βρίσκεις σε αυτή την προσέγγιση;

Ήταν διαδικασία αφαίρεσης, κατά κάποιο τρόπο ήταν επιστροφή στην κλασική μορφή τραγουδιού. Ήθελα να φτιάξω ρυθμούς χρησιμοποιώντας αρμονικά όργανα. Το ομώνυμο τραγούδι είναι ένα καλό παράδειγμα. Ανοίγονται περισσότερες πιθανότητες εξερεύνησης αρμονιών αν αφαιρέσεις τα κρουστά.

Τι κατεύθυνση παίρνει τώρα η μουσική σου;

Πολύ διαφορετική. Επιστρέφουμε στο groove.

Τι ετοιμάζεις αυτή τη στιγμή;

Δουλεύω αρκετά και διαφορετικά πράγματα αλλά το πιο σημαντικό είναι ο επόμενος δίσκος των Cinematic Orchestra.

Τι θυμάσαι από την τελευταία επίσκεψη σου στην Αθήνα;

Το ούζο.