Με ομαδικό λουκέτο απειλούνται 80 θέατρα της Αθήνας, ανάμεσα τους και μερικά από τα πιο ιστορικά μετά από ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας για τη νόμιμη και ασφαλή λειτουργία τους.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, είναι κοινό μυστικό ότι τον τελευταίο χρόνο λειτουργούν σκηνές σε ημιορόφους, υπόγεια και δωμάτια, όπου αν συμβεί κάτι ξαφνικό, διέξοδος διαφυγής δεν υπάρχει. Η συντάκτρια απορεί πάντως αν είναι ποτέ δυνατόν να μην διαθέτουν δεκαετίες τώρα άδεια θέατρα-ορόσημα, όπως το Μουσούρη ή το Θέατρο Τέχνης. Όπως απαντά η ίδια, είναι δυνατόν αφού ισχύει ο νόμος Μεταξά που αφήνει εν πολλοίς ακάλυπτο το μεγαλύτεορ μέρος των υπό λειτουργία θεατρικών σκηνών.

 

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αναγνωστόπουλος προτίθεται να φέρει εις πέρας την αποστολή του, όμως κινδυνεύουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Ήδη υπήρξε μια πρώτη επαφή με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ενώ θα υπάρξει και δεύτερη. Την ίδια στιγμή  σκηνές που κινδυνεύουν με κλείσιμο έχουν αρχίσει να υποβάλλουν ενστάσεις στο δήμο. Ο κ. Αναγνωστόπουλος ήδη έχει εξαγγείλει και τον επόμενο στόχο των ελέγχων που θα είναι τα μπαρ των θεάτρων, πολλά εκ των οποίων δεν τηρούν στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας.