WEEKEND

Απειλή για λουκέτο σε 80 θέατρα

Facebook Twitter
1

Με ομαδικό λουκέτο απειλούνται 80 θέατρα της Αθήνας, ανάμεσα τους και μερικά από τα πιο ιστορικά μετά από ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας για τη νόμιμη και ασφαλή λειτουργία τους.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, είναι κοινό μυστικό ότι τον τελευταίο χρόνο λειτουργούν σκηνές σε ημιορόφους, υπόγεια και δωμάτια, όπου αν συμβεί κάτι ξαφνικό, διέξοδος διαφυγής δεν υπάρχει. Η συντάκτρια απορεί πάντως αν είναι ποτέ δυνατόν να μην διαθέτουν δεκαετίες τώρα άδεια θέατρα-ορόσημα, όπως το Μουσούρη ή το Θέατρο Τέχνης. Όπως απαντά η ίδια, είναι δυνατόν αφού ισχύει ο νόμος Μεταξά που αφήνει εν πολλοίς ακάλυπτο το μεγαλύτεορ μέρος των υπό λειτουργία θεατρικών σκηνών.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αναγνωστόπουλος προτίθεται να φέρει εις πέρας την αποστολή του, όμως κινδυνεύουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Ήδη υπήρξε μια πρώτη επαφή με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ενώ θα υπάρξει και δεύτερη. Την ίδια στιγμή  σκηνές που κινδυνεύουν με κλείσιμο έχουν αρχίσει να υποβάλλουν ενστάσεις στο δήμο. Ο κ. Αναγνωστόπουλος ήδη έχει εξαγγείλει και τον επόμενο στόχο των ελέγχων που θα είναι τα μπαρ των θεάτρων, πολλά εκ των οποίων δεν τηρούν στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας.

1

WEEKEND

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ