Ο «Μαύρος Πάνθηρας» είναι τελικά η ταινία που θα σπάσει την απαγόρευση στους κινηματογράφους της Σαουδικής Αραβίας.

 

Το φιλμ θα γίνει το πρώτο που θα προβληθεί δημόσια σε αίθουσες στο συντηρητικό βασίλειο του Κόλπου, μετά από 35 χρόνια απαγόρευσης οποιασδήποτε προβολής, σύμφωνα με το Variety.

 

Η ταινία της Marvel θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Απριλίου στο ολοκαίνουργιο σινεμά της AMC στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της χώρας.

 

Η πολυτελής αίθουσα κινηματογράφου, η οποία διαθέτει 600 δερμάτινα καθίσματα και μαρμάρινα μπάνια, θεωρείται ένα παράδειγμα της συνολικής προσπάθειας του πρίγκιπα Mohammed bin Salman να να μεταρρυθμίσει την υπερ-συντηρητική μουσουλμανική χώρα.

 

Οι περισσότερες αίθουσες κινηματογράφων της χώρας σφραγίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ακολουθώντας την υιοθέτηση σκληρών θρησκευτικών νόμων.

 

Η AMC Entertainment, η οποία ανήκει στον κινέζικο όμιλο Dalian Wanda Group, σχεδιάζει να ανοίξει επιπλέον 40 κινηματογραφικές αίθουσες στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα πέντε χρόνια με στόχο να φτάσεις τις 100 έως το 2030.

 

Η νέα βιομηχανία φιλοδοξεί να δημιουργήσει περίπου 30.000 θέσεις εργασίας στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Reuters.

 

Την ίδια ώρα, το «Black Panther» έχει σαρώσει στα ταμεία διεθνώς από τον Φεβρουάριο με κέρδη που ξεπερνούν τα 1,2 δις δολάρια.