Ακυρώνεται η έκθεση του Τάκι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ακυρώνεται η έκθεση του Τάκι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Facebook Twitter
0

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοίνωσε μόλις της ακύρωση της έκθεσης TAKIS. Γλύπτης του μαγνητισμού, του φωτός και του ήχου, μια συμπαραγωγή του Μουσείου με την Tate Modern και το MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona, που θα εγκαινιαζόταν στις 20 Μαΐου με διάρκεια έως τις 25 Οκτωβρίου.

 

Όπως αναφέρει η Σάντρα Μαρινοπούλου, πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης:

 

«Είναι η πρώτη φορά στα δώδεκα χρόνια που ως πρόεδρος του Μουσείου αναγκάζομαι  να ακυρώσω μία έκθεση. Κάτω από τις πρωτοφανείς στιγμές που ζει ο πλανήτης μας και παρά τις προετοιμασίες και τον κόπο όλων των συνεργατών μας, ήταν χρέος και υποχρέωσή μας η έγκαιρη και άμεση αυτή απόφαση. 

Η συγκεκριμένη έκθεση ταξιδεύει από τον Ιούλιο του 2019, έχοντας ξεκινήσει από την Tate Modern, και τώρα βρίσκεται στην Ισπανία, μία από τις χώρες που πλήττεται δραματικά. Αυτές τις μέρες θα ξεκινούσε η διαδικασία αποστολής των έργων στην Ελλάδα, όπου η έκθεση θα ολοκληρωνόταν στα τέλη Οκτωβρίου 2020 με την επιστροφή των έργων στους δανειστές τoυς. Παράλληλα, το μουσείο έχει προχωρήσει στον προγραμματισμό και την οργάνωση  μιας σειράς άλλων εκθέσεων μετά από την ημερομηνία αυτή. 

Ως εκ τούτου, οι πρωτόγνωρες και απροσδόκητες περιστάσεις μάς αναγκάζουν να ακυρώσουμε την έκθεση, θέτοντας πάνω από όλα την ασφάλεια των εργαζομένων μας, των εθελοντών, των επισκεπτών μας και των Φίλων του Μουσείου. 

Με γνώμονα την προστασία όλων, η στρατηγική μας το επόμενο διάστημα θα είναι να αναπτύξουμε πλούσιο ψηφιακό περιεχόμενο με δημιουργικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες που θα εμπλουτίζονται σε τακτική βάση. 

Ανυπομονώ να βρεθούμε από κοντά  στην επόμενη έκθεσή μας το Φθινόπωρο. Προς το παρόν μένουμε σπίτι. Να είστε καλά!»

Ακυρώνεται η έκθεση του Τάκι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Facebook Twitter
Είδωλο (Idole) 1962. Μπρούντζος. 36,5 × 6,3 × 6,3 εκ. Ίδρυμα Takis - Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες. Φωτογραφία © Ίδρυμα Takis - Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες.

Ακυρώνεται η έκθεση του Τάκι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Facebook Twitter
Σινιάλο STOP (Signal STOP) 1974. Λαμπτήρας, μέταλλο, χρώμα, 240 × 35 × 35 εκ. Ίδρυμα Takis - Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμεςφωτογραφία © Ίδρυμα Takis - Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ