Πέθανε σε ηλικία 61 ετών η διακεκεριμένη ενδυματολόγος και σκηνογράφος, Γιούλα Ζωιοπούλου η οποία είχε επιμεληθεί ενδυματολογικά και το δημοφιλές σίριαλ «Άγριες Μέλισσες».

 

Η Γιούλα Ζωιοπούλου, γνωστή από τη δουλειά της τόσο στην τηλεόραση, αλλά και στο θέατρο και τον κινηματογράφο,  έχασε τη μάχη για τη ζωή μόλις στα 61 της χρόνια, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

 

Γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1958 στην Αθήνα και σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στη Σχολή Δοξιάδη και στη Σχολή Κινηματογράφου Λ. Σταυράκου απ' όπου αποφοίτησε το 1985.

 

«Άγριες Μέλισσες»: Πέθανε η Γιούλα Ζωιοπούλου, η διακεκριμένη ενδυματολόγος του σίριαλ

 

Το 1993 απέσπασε το βραβείο σκηνογραφίας το 1993 για τις μικρού μήκους ταινιες "Άβαξ" (σκην. Νίκος Γραμματικός) και "Οι μοναχικές γυναίκες είναι επικίνδυνες" (σκην. Κωστούλα Τωμαδάκη).

 

Ένα χρόνο αργότερα έρχεται το βραβείο ενδυματολογίας από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης για τις ταινίες "Απ' το χιόνι" (σκην. Σωτήρη Γκορίτσα), "Η εποχή των δολοφόνων" (σκην. Ν. Γραμματικού), "Η αυλή με τα σκουπίδια" (σκην. Θ. Σκρουμπέλος).

 

Οι διακρίσεις συνεχίζονται το 2003 καθώς εκείνη τη χρονιά κέρδισε βραβείο σκηνογραφίας από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία "Βασιλιάς" (σκην. Ν. Γραμματικός), επίσης κατέκτησε βραβείο σκηνογραφίας στα "Πρόσωπα 2003" (Τηλεοπτικά Βραβεία) για τα σκηνικά στην τηλεοπτική σειρά "Κάτω από την Ακρόπολη" (σκην. Γ. Βασιλειάδης).

 

Τέλος, η Γιούλα Ζωιοπούλου το 2010 κατέκτησε ξανά βραβείο σκηνογραφίας στα "Πρόσωπα 2010" για τη σκηνογραφία στην τηλεοπτική σειρά "Καρυωτάκης" (σκην. Τ. Ψαρράς), ενώ το 2014 κέρδισε βραβείο ενδυματολογίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία "Μικρά Αγγλία" (σκην. Παντελή Βούλγαρη).

 

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Στέλλα κοιμήσου (2016-2018), Ο Πατέρας (2018), Blackbird/Το μαυροπούλι (2016).