ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.11.2022 | 19:55

Λίγη στενοχώρια

Τα τελευταία χρόνια έχω σοβαρευτεί πολύ. Ποτέ δεν ήμουν ''νούμερο'' αλλά πλέον δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να στενοχωρηθεί και να το δείξει. Καλά δεν έχω και πού να το δείξω αλλά και όταν είχα δεν το έκανα. Δεν θέλω να κάνω σπασμωδικές κινήσεις, να έχω σπαστικές εκφράσεις και μετράω πολύ τα λόγια μου. Σαν να καταπίνω τη λύπη μου. Αυτό που έμαθα από τη ζωή είναι πως τα πάντα είναι θέμα συνήθειας. Τη μια έχεις φίλους, την άλλη δεν έχεις. Τη μια περνάς όμορφα, την άλλη όχι. Χωρίς έρωτα σύμφωνα με την εμπειρία μου οι πρώτες χίλιες πεντακόσιες μέρες είναι δύσκολες. Μετά συνηθίζεται κι αυτό, βαριέσαι να κλαις, να δακρύζεις, να σκέφτεσαι. Με επισκέπτεται όμως μια στενοχώρια (κυρίως τις γιορτές αλλά και στιγμές όπως τώρα) που δεν έχω τι να την κάνω. Πού να την χωρέσω; (όχι shocking απαντήσεις παρακαλώ). Δεν θέλω να αντιδράω όμως στη στενοχώρια. Δηλαδή ποιός ο λόγος να βρίσω, να χτυπηθώ κάτω, να κλάψω; Καλά ποτέ δεν ήμουν των ακραίων αντιδράσεων αλλά γενικά ποιός ο λόγος να αντιδράσω, μόνος μου τα λέω μόνος μου τα ακούω. Όπως κι εδώ στη στήλη, μόνος μου τα γράφω, μόνος μου τα ακούω. Όχι, εντάξει, ευχαριστώ που με διαβάζετε και δεν ξεχνάτε να πατήσετε ότι δεν ταυτίζεστε. Αυτά είχα να πω. Υγεία και χαρά σε όλους.
6
 
 
 
 
σχόλια

Να κάνεις ό,τι σου αρέσει εσένα . Αναρωτιομουν αν οι άνθρωποι στη ζωή σου ( και παιδική ηλικία πχ ) δεν σε βοήθησαν τόσο να εκφράσεις τα συναισθήματα σου ώστε άρχισες να νιώθεις ότι είναι ανώφελο να τα δείχνεις. Να θυμάσαι ότι δεν είναι κακά και μέσα από αυτά μπορείς να συνδεθείς με τους γύρω σου. Από την άλλη μία πιο λογική και ουδέτερη στάση απέναντι στις δυσκολίες πάντα εκτιμόταν από τα αρχαία χρόνια. Στωικοί κλπ. (ούτε υπερβολική χαρά ούτε λύπη). Όπως κρινεις ανά περίπτωση οπότε !

Αφενός θα σου πω ότι γίνεσαι λίγο άδικος όταν λες ότι μόνος σου τα γράφεις, μόνος σου τα ακούς. Αφετέρου διανύοντας την 128η μέρα με δελεάζεις να σου απαντήσω στο πού να την χωρέσεις. Αντ`αυτού θα μοιραστώ νοσταλγικά τη στιχομυθία που ακολούθησε πριν από περίπου ένα χρόνο στο μοναδικό κατάστημα, στο οποίο η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση μπορεί όντως να είναι κυριολεκτική, αλλά ταυτόχρονα και καθόλου shocking.
Έτσι, αφού το κορίτσι μου ήταν ντροπαλό, αλλά η πωλήτρια λαλίστατη, τόλμησα για να "σπάσω" τον πάγο να πιάσω ένα "αντικείμενο" προς πώληση και να ρωτήσω ευθέως πού μπορώ να το βάλω. Η πωλήτρια έχοντας διαπιστώσει ότι την "παίρνει" να μου απαντήσει αναλόγως, απάντησε αφοπλιστικά αυτό που όλ@ έχουμε σκεφτεί και έχουμε φανταστεί να λέγεται σε αυτό το κατάστημα. Κάτι τέτοια σκέφτομαι τις ώρες της λύπης και της απόλυτης μοναξιάς και ξεχνιέμαι πρόσκαιρα. Μην είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου, δεν είναι όλες οι μέρες και ώρες το ίδιο. Άλλοτε πάει καλύτερα, άλλοτε χειρότερα. Σημασία έχει ότι είσαι δυνατός και προχωράς.

Είναι ανθρώπινο να υπάρχουν μέρες που δεν είμαστε τόσο καλά ή ακόμη και στεναχωρημενοι χωρίς ιδιαίτερη αιτία- εμένα τουλάχιστον μου συμβαίνει κατά διαστήματα χωρίς προφανή λόγο.
Μαζεύεις την ενέργεια σου, σηκώνεσαι και προχωράς παρακάτω. Τα πρώτα εκατό χρόνια είναι δύσκολα, μετά συνηθίζει κανείς. ;)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ