ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.11.2022 | 00:39

Τι φάση;

Γνώρισα ένα παιδί πρόσφατα και ξεκινήσαμε να συνομιλούμε σε καθημερινή βάση. 29 εγώ, 28 εκείνος. Είχα βέβαια τις επιφυλάξεις μου διότι από τον τρόπο που μου μιλούσε, είχα την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν από τον τρόπο που μιλούσε. Κάποια στιγμή μου είπε ότι του αρέσω, του είπα με τη σειρά μου ότι το εκτιμώ αλλα θέλω πρώτα να τον γνωρίσω από κοντά μιας και δεν τον ξέρω καν τον άνθρωπο κι ούτε τον έχω δει ποτέ από κοντά. Κάποια στιγμή, έκανε 13 ώρες να μου απαντήσει, παρόλο που το διάβασε το μήνυμα μου. Εγω δεν το έκανα θέμα, ούτε ασχολήθηκα. Αφού είπαμε δεν τον ξέρω καν τον άνθρωπο, οπότε δεν είχε νόημα. Οταν όμως μου απάντησε μετά από 13 ώρες, εκείνη την ώρα δούλευα πάνω σε μια εργασία στο μεταπτυχιακό μαζί με μια φίλη μου (είμαστε μαζί στο μεταπτυχιακό), το είδα το μήνυμα αλλά δεν μπορούσα εκείνη την ώρα να απαντήσω. Οταν τελικά του απάντησα, είδα ότι με έσβησε στο ίνσταγκραμ. Τον ρωτήσα τον λόγο και μου είπε ότι θύμωσε που δεν του απάντησα ενώ το διάβασα το μήνυμα του. Του εξήγησα ότι δεν μπορούσα εκείνη την ώρα και του είπα μάλιστα ότι δεν είναι αυτός σοβαρός λόγος για να σβήσει τον άλλον χωρίς πρώτα να ρωτήσει ή να κάνει το οτιδήποτε. Μου είπε ότι το εξέφρασε ως αδιαφορία εκ μέρους μου. Εγω του είπα "Καταρχάς κάνεις έτσι για ένα μήνυμα; Αν θυμώνεις με αυτό, δεν ξέρω να ξέρω με τι άλλο θα θυμώνεις" (φαντάστειτε να ήμουν η κοπέλα του, τι θα γινόταν, εδώ δεν τα είχαμε καν) και αυτός συνέχισε τον μονόλογο ότι δεν τον ξέρω καθόλου και τι έχει περάσει πολλά στη ζωή του γι αυτό έχει αυτή την αντίδραση και ότι πρέπει να το δεχτώ και να μην είμαι πεισματάρα. Ναι, δηλαδή με λίγα λόγια εκείνος έχει το δικαίωμα να κάνει 13 ώρες απαντήσει ξέρω γω, και εγώ δεν έχω κανένα δικαίωμα και έπρεπε ξέρω γω να συμπεριφερθω καλύτερα.. Τέλος πάντων, του απάντησα "Οκ, αλλα να ξέρεις ότι αυτό είναι δικό σου θέμα και όχι δικό μου". Και άρχισε πάλι τον μονόλογο και πρισθεσε "Μπράβο χαίρομαι. Άλλη φορά να μη με χαρακτηρίζεις". Δεν του απάντησα καν, δεν ειχε καθόλου νόημα να συνεχίσω τη συζήτηση από τη στιγμή που είχα απέναντι μου έναν εγωιστή που ήθελε να περάσει το δικο του από ότι κατάλαβα.. Το συμπέρασμα; Γενικα νομίζει ότι έχει δίκιο και ότι εγω είμαι λάθος.
20
 
 
 
 
σχόλια

Λέμε για εσάς οτι ώρες ώρες είστε ανυπόφορες αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω.....προχωρα παρακάτω γλυκούλα 🌹 και πάνω από όλα σεβασμος γιατί στις μέρες μας έχει χαθεί.φιλια πολλά

Ανυπόφορες γιατί; Δηλαδή θες να μου πεις ότι το γεγονός ότι δεν απάντησα καθόλου στο τελευταίο του μήνυμα, αυτό δείχνει ότι δεν σέβομαι τον εαυτό μου;

Το διατύπωσα λάθος ....η ωμή αλήθεια είναι ότι και τα δύο φύλα έχουμε και θετικά και αρνητικά και στις μέρες μας έχουμε χειροτερεψει κατά την άποψη μου και παίζουν ρόλο ολα αυτα που γινονται στην κοινωνία ....όχι δεν είπα αυτό απλως εγώ σαν άτομο είμαι ειλικρινής και θα του απαντουσα χύμα οτι δεν με ψήνεις σαν άτομο αυτό ....και όπως το πάρει το πήρε ....γιατί και το να μην απαντάς δεν είναι και ότι καλύτερο για μένα πάντα.....

Προφανώς και είναι μλκς/ανώριμος ο τύπος και ποιος ξέρει τι άλλα πράγματα θα κάνει/πει αν προχωρούσες μαζί του. Οπότε ξεκόβεις.

Υ.Γ. Γιατί όμως μπήκες στον κόπο να γράψεις εξ? Δεν θα έπρεπε να ασχοληθείς καν περαιτέρω. Μήπως σπάστηκες που σε διέγραψε? (Συνήθως το αντίστροφο συμβαίνει).
Βέβαια κάποιες κοπέλες έλκονται από τέτοιες μλκσμένες συμπεριφορές.
tsk tsk tsk

Ασχολούμαι σε τι πράγμα; Ήθελα απλώς να τα πω κάπου. Όπως ακριβώς θα έκανα κ όταν θα συναντούσα κάποια φίλη μου για καφέ, θα της έλεγα τι είχε συμβεί. Απαγορεύεται να λέω κάτι που συνέβη;

Έλα μου; Αν τον γούσταρα, θα έλεγα "Ρε παιδιά μου λείπει κτλ, τι να κάνω ;"
Βλέπεις να είπα κάτι τέτοιο; Όχι. Και σε παρακαλώ, είναι ανωφελο να επιμένεις για κάτι που δεν ισχύει.

"είχα την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν από τον τρόπο που μιλούσε". Listen to your gut , girl. Η παράνοια φαίνεται συνήθως . Γλύτωσες παιδάκι μου,τρέχα όσο πιο μακριά μπορείς, πίστεψε με κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνοι και δεν κάνω πλάκα.

Good riddance, όπως λέγαν στο χωριό μου. Αυτό που μ' εκνευρίζει σε τέτοιες περιπτώσεις πιο πολύ είναι ότι ο άλλος προσπαθεί να θυματοποιήσει κιόλας τον εαυτό του. Δεν θα σου πει "ναι, όντως, φέρθηκα σαν λαλάκας" αλλά θα σου τσαμπουνάει διάφορα όπως "πέρασα πολλά" και "ω, φταίνε οι δαίμονες μέσα μου" για να τον λυπηθείς κι από πάνω. Με αυτόν τον τρόπο, όταν θα φέρονται παράλογα μαζί σου, θα ξεφεύγουν, ενώ εσένα θα σου χρεώνουν καθετί που κάνεις (ακόμα και ακούσια) και δεν εγκρίνουν. Και γενικώς, μια τέτοια αρχή δείχνει ήδη ότι δεν άξιζε. Ευτυχώς που δεν γνωριστήκατε από κοντά, γιατί τώρα είσαι απλώς ένα προφίλ το οποίο στη χειρότερη να μπλοκάρει, ενώ αν σε ήξερε προσωπικά (συν κάποια στοιχεία σου όπως το πού μένεις ή πού συχνάζεις), δεν ξέρεις για τι είναι ικανός. Τέτοιοι τύποι τείνουν να είναι εκδικητικοί ακόμα και για κάτι που κάνεις ακούσια, αλλά αυτοί με την παράνοιά τους το ερμηνεύουν ως επίθεση προς τα τρυφερά συναισθήματά τους.

Το ότι δεν απάντησα καν στο τελευταίο του μήνυμα, όπως το έγραψα στο κείμενο δεν σου λέει κάτι; το ότι μετά από αυτό δεν ξανά ασχολήθηκα, σημαίνει πολλά.
Ήθελα απλώς να το πω κάπου αυτο που συνέβη διότι ο κόσμος έχει λαλήσει για τα καλά... Και θέλει μεγάλη προσοχή.

Αν έχετε κι οι δυο τη δύναμη να μη δίνετε σημασία σε μηνύματα και ίνσταγκραμ και γενικά στη διαδικτυακή σας επικοινωνία αλλά να επικεντρώνεστε μόνο στις όμορφες στιγμές που περνάτε όσο είστε εκ του σύνεγγυς, τότε έχει νόημα να προχωρήσετε.
Αλλιώς θα γίνονται συνέχεια παρεξηγήσεις μεταξύ σας.
Αφού όμως λες ότι από την αρχή είχες επιφυλάξεις για τον τρόπο που σου μιλούσε κι είχες την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν από τον τρόπο του, δεν ξέρω πόσο λειτουργικό μπορεί να είναι αυτό για τη διαμόρφωση μιας υγιούς σχέσης μεταξύ σας, το να έχεις δηλαδή μια τέτοια άποψη γι 'αυτόν. Κάπως σαν να τον αδειάζεις δηλαδή από την αρχή.
Βέβαια κι αυτός έχει τα θεματάκια του με το να κάθεται να σε διαγράφει από το ίνσταγκραμ επειδή θύμωσε που δεν απάντησες έγκαιρα και με την όλη συμπεριφορά του. Δεν είναι ο μοναδικός φυσικά, πολλές και πολλοί βασίζουν τις σχέσεις τους σε διαδικτυακές συμπεριφορές.
Αν είναι να παρεξηγιέστε συνέχεια, ποιός ο λόγος να είστε μαζί και να συνεχίσετε;
Ξέρω, το τίμημα της μοναξιάς που όλοι αποφεύγουν, άσχετα με το αν μπορούν να επενδύσουν σε μια σχέση.
Δική σου η επιλογή.
Υ.Γ: Το ρήμα ''εξέφρασε'' είναι λάθος. Το σωστό είναι ''το εξέλαβε ως αδιαφορία εκ μέρους μου'.

Καταρχάς, είδες κάπου να λέω ότι έχουμε σχέση και ότι συνεχίζουμε τη σχέση;
Έχω γράψει πουθενά που να λέει ότι τα έχουμε;
Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, δεν τον έχω δει ποτέ από κοντά , επομένως η επιφύλαξη μου είναι λογική γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι κουσούρι θα σου βγάλει ο άλλος.
Λογικό είναι στην αρχή να είμαστε επιφυλακτικοι διότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι καλά στα μυαλά τους... Όμως, αν δούμε ότι το πράγμα προχωράει και φαίνεται εντάξει άτομο, καλώς. Αν όχι, αντίο.
Επίσης, διάβασες κάπου να λέω ότι δίνω περισσότερο βάση στην διαδικτυακή επικοινωνία; Ο κόσμος δυστυχώς ή ευτυχώς κάνει γνωριμίες μέσω διαδικτύου.. Όμως για να μπορέσω να έχω μια καλύτερη άποψη για αυτόν, του είπα ότι θέλω να τον γνωρίσω από κοντά. Αυτό θα έπρεπε ήδη να το έχεις καταλάβει από το τρόπο που έχω συντάξει στο κείμενο. Έλα όμως που δυστυχώς έβγαλε όλα του τα κόμπλεξ, τις ανασφάλειες του και με λίγα λόγια από τη συμπεριφορά του, φάνηκε επικίνδυνος, οπότε δεν ξανά απάντησα.

Καλά, σου ζητώ συγνώμη. Διαδικτυακά γίνονται πολλές παρεξηγήσεις γι' αυτό σου έγραψα τη συγκεκριμένη απάντηση. Σε προοπτική σχέσης αναφέρθηκα, δεν είπα ότι έχετε σχέση.
Από κοντά και με συζήτηση φαίνεται καλύτερα και γίνεται περισσότερο κατανοητό αν κάποιος άνθρωπος είναι συζητήσιμος και συνεννοήσιμος.
Αν από τη διαδιτυακή σας συζήτηση κατάλαβες πως όντως από τον τρόπο του κάτι δεν πήγαινε καλά και ήταν απότομος και πιεστικός, καλά έκανες.
Καλή τύχη στην επόμενη γνωριμία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ