ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.11.2021 | 11:21

Δουλειά

Είμαι σε μια σχέση 5 χρόνων και ετοιμαζόμαστε για γάμο.Ειμαστε και οι δύο 30 χρόνων και δουλεύουμε πάρα πολύ...εγώ δουλεύω απογεύματα και αυτός πρωί κ βράδυ τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα.Τα Σαββατοκύριακα εγώ δεν δουλεύω αλλά αυτός δουλεύει.Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μένει χρόνος για εμάς.. Βρισκόμαστε μόνο 2-3 βραδιά τις καθημερινές και αυτό μονο. Οικονομικό θέμα δεν υπάρχει αλλά αυτός συνέχιζει να θέλει να δουλεύει περιστασιακά το βράδυ τώρα που μπορεί λέει...του ζήτησα να χωρίσουμε αν δεν βρει χρόνο για εμάς κ με θεωρεί παράλογη.Το δέχεται έτσι απλά να χωρίσουμε γιατί έτσι τον πιέζω να κανει κάτι που δεν θέλει. Τι κάνω λάθος;
14
 
 
 
 
σχόλια

Θελω να απαντησω γιατι ειδα οτι το ρωτησες και πιο κατω. Για διαφορα οικονονικα θεματα, να εξασφαλισεις δηλαδη τον ανθρωπο σου οικονομικα (δεν τα ξερω πολυ καλα γιατι δεν το εχω ψαξει, σιγουρα υπαρχουν και αλλοι τροποι). Και επισης (προσωπικη αποψη) εγω σαν γυναικα θα ενιωθα πιο ασφαλης αν εκανα παιδι εντος γαμου.

Ρε συ τα αντιλαμβάνομαι αυτά που λες. Αλλά διασφαλίζονται από το σύμφωνο συμβίωσης απ' όσο έχω ψάξει. Αν κάποιος/α το έχει ψάξει περισσότερο και έχει να παρατηρήσει κάτι ουσιαστικό (π.χ. οικονομικό ζήτημα) που διασφαλίζει ο γάμος αλλά όχι το σύμφωνο συμβίωσης να το μελετήσουμε.
Εσύ ας πούμε γιατί λες ότι θα ήθελες παιδί εντός γάμου; Εντός συμφώνου συμβίωσης δεν είναι το ίδιο; Οικονομικά καλύπτεσαι. Ισχύουν οι ίδιες διατάξεις περί διατροφής κτλ.
Ή σε προβληματίζει τι θα πει ο κόσμος για σένα που έκανες παιδί χωρίς γάμο αλλά μόνο με σύμφωνο συμβίωσης;
Προσωπικά δεν βλέπω κάποιον άλλο λόγο πέρα από θρησκευτικό κίνητρο ή ''για τα μάτια της κοινωνίας''

Αναφερομουν για πρακτικους λογους (οπως ρωτησες) και οχι για κοινωνικους-ηθικους. Καλος μου φιλος ηθελε να κανει παιδι με την κοπελα του και αυτη δεν ηθελε να παντρευτουν. Ε λοιπον οταν εμεινε εγκυος τον παρατησε και αποφασισε να το μεγαλωσει μονη της χωρις να τον αφηνει να το βλεπει. Αυτος δυο χρονια τωρα τρεχει, εχει δωσει ενα σκασμο λεφτα σε δικηγορους για να αναγνωρισει το ιδιο του το παιδι και να αποκτησει δικαιωματα. Δεν χρειαζεται να αναφερω ποσα τετοια αντιμετωπιζουν αντιστοιχα ανυπαντρες μητερες. Για αυτο μιλησα για ασφαλεια στον γαμο. Θα τα ειχαν αποφυγει ολα αυτα αν ειχαν παντρευτει(ή εκαναν συμφωνο συμβιωσης)Το συμφωνο συμβιωσης δεν ανεφερθηκε ουτε στην εξομολογηση ουτε στο σχολιο σου για αυτο εβαλα και σε παρενθεση οτι υπαρχουν και αλλοι τροποι που απλα δεν τους εχω ψαξει. Ειναι και αυτο ενα χαρτι (φανταζομαι) που υπογραφεις . απλα σαν λεξη δεν τρομαζει τοσο οπως η λεξη γαμος. Αλλα μαλλον συμφωνουμε σε αυτο, οτι πρεπει να υπαρχει ενα πλαισιο προστασιας οταν ειναι να παρθουν τετοιου ειδους αποφασεις μεσα σε μια σχεση (ειτε το λενε συμφωνο συμβιωσης ειτε γαμο). Το συμφωνο συμβιωσης τεινει να αντικαταστησει την εννοια του γαμου. Απο αυτην την οπτικη, εχω την ιδια αποψη με εσενα απλα ο γραπτος λογος δεν με βοηθαει να την τεκμηριωσω σωστα.

Οκ, εντάξει, καταλήξαμε. Το σύμφωνο συμβίωσης είναι αρκετό για την διασφάλιση οποιουδήποτε πρακτικού ζητήματος (όπως αυτά που αναφέρεις).
Μια χαρά γράφεις...Εγώ παρέλειψα να διευκρινίσω ότι όταν λέω ''παντρεύονται'' εννοώ με γάμο (πολιτικό ή θρησκευτικό) σε αντιδιαστολή με το σύμφωνο συμβίωσης.

Ακριβως οπως τα λες … Το συμφωνο συμβιωσης φτανει και περισσευει. Ο μονος λογος για να κανουμε πλεον γαμο ειναι για ….. να φορεσουμε επιτελους εκεινο το νυφικο στη βιτρινα χαχαχα

Δεν μπορεις να του λες να σταματησει να δουλευει τα βραδια (μονο ετσι θα βρει περισσοτερο χρονο για εσας). Δεν μας λες ποσα χρονια γινεται αυτο με τις δουλειες. Αν συμβαινει τωρα προσφατα, σου ειπε πως το κανει τωρα που μπορει, οποτε αργοτερα μπορει να σταματησει. Αν δουλευε ετσι απο τοτε που τον γνωρισες, τον αποδεχτηκες για αυτο που ειναι, δεν γινεται να του ζητας να αλλαξει τωρα.
Τον καταλαβαινω γιατι νιωθει πως τον απειλεις με αυτα που του λες. Εσυ θελεις περισσοτερο χρονο για εσας, ενω αυτος θελει να μαζεψει περισσοτερα χρηματα τωρα που μπορει (φανταζομαι για το μελλον σας και τις υποχρεωσεις σας που θα ερθουν μετα τον γαμο σας). Προσπαθησε να καταλαβεις τα κινητρα του και δειξε κατανοηση. Αλλα αυτα ειναι οτι μπορεις να κανεις εσυ. Απο την μερια του χρειαζεται και αυτος να προσπαθησει για εσας, και το οτι παιρνει τοσο χαλαρα την ιδεα του χωρισμου σας δεν μου αρεσει καθολου.

Δηλαδή εκείνος τα βλέπει ωραία και καλά? Με τον γάμο μην περιμένεις να αλλάξει κάτι (αν το σκέφτεσαι) Αν μένατε σε διαφορετικές πόλεις ναι οκ, αλλά μένετε μαζί. Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά μήπως να κάνεις μια επανεξέταση των πραγμάτων?

Όταν ο άλλος βλέπει άνετα το θέμα του χωρισμού σημαίνει ότι βάζει τον εαυτό του πάνω από αυτό που έχετε.Τι μπορείς να κάνεις γ αυτό ;Τίποτα .Η διπολική κοινωνία θα κάνει για σένα .

είσαι σιγουρη γ τ γάμο π πας ν κανείς ? μόνο αυτό είναι τ πρόβλημα σας ? το κόβω πως είναι πολλά άλλα π δε δίνεις σημασία τώρα, ο δε τύπος έχει ξενερώσει κάργα κ ούτε ν σ βλέπει αλλά σε τρώει στη μαπα μέχρι ν βαρεθείς κ ν τ σπασετε

Το έγραψα και πιο πάνω. Δεν μπορώ να καταλάβω, ποιοι είναι πρακτικοί λόγοι που παντρεύονται οι άνθρωποι; Πρακτικοί επαναλαμβάνω. Αν θέλει κάποιος φίλος ή φίλη να μου εξηγήσει.